EUROLYGA 2023

Iš Rusijos kalėjimo išsivadavusi krepšinio žvaigždė B. Griner sudarė sutartį su WNBA ekipa

Rusų teisėsaugos vingius ir šios valstybės kalėjimo duonos apie 10 mėnesių ragavusi amerikiečių moterų krepšinio žvaigždė Brittney Griner tęs savo karjerą aikštėje. Skelbiama, kad dviejų olimpiadų aukso medalių savininkė 32-iejų B.Griner sutarė dėl metų kontrakto su WNBA čempione „Phoenix Mercury“. 206 cm ūgio krepšininkė siekia atsigauti po istorijos, kurioje ji buvo Rusijoje nuteista už narkotikų laikymą ir į belangę pasiųsta devyneriems metams.

B. Griner.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
B. Griner.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
B. Griner.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
B. Griner.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-02-20 12:01

B.Griner namo į JAV sugrįžo praėjusių metų gruodį po to, kai buvo išlaisvinta iš Rusijos kalėjimo po apsikeitimo su liūdnai pagarsėjusiu rusų prekeiviu ginklais Viktoru Butu.

Olimpinių žaidynių legenda ir LGBT atstovė buvo laikoma atokioje Rusijos gilumos įkalinimo kolonijoje. Vasario mėnesį ji buvo suimta Maskvos Šeremetjevo oro uoste, o rugpjūčio mėnesį jai buvo skirta devynerių metų laisvės atėmimo bausmė už tai, kad turėjo kapsulių elektroninėms cigaretėms su kanapių aliejumi.

Per oro uosto saugumo kontrolės patikrą, kuri buvop labiau panaši į provokaciją, jos bagaže buvo aptikta 0,5 gramo kanapių aliejaus.

Teismo posėdžiuose amerikietė pripažino savo kaltę, tačiau tikino neturėjusi jokių ketinimų pažeisti Rusijos įstatymus.

Šalies prokurorai rugpjūtį skyrė amerikietei devynerių metų laisvės atėmimo bausmę ir 1 mln. rublių (16,3 tūkst. eurų) baudą.

Maskva sutiko iškeisti B.Griner į V.Butą, kuris Jungtinėse Valstijose turėjo atlikti 25-erių metų laisvės atėmimo bausmę.

2012-aisiais V. Butas buvo nuteistas ilgiems metams kalėti JAV po to, kai buvo apkaltintas ginklų pardavimu sukilėliams kai kuriuose kruviniausiuose pasaulio konfliktuose.

V. Butas dėl ginklų pardavimo karo draskomoms Angolai ir Liberijai buvo pramintas „mirties pirkliu“

Iki sulaikymo dukart olimpinio krepšinio aukso laimėtoja ir moterų NBA čempionė „Phoenix Mercury“ komandos narė B. Griner buvo atvykusi į Rusiją ne sezono metu žaisti už profesionalią Jekaterinburgo komandą. Tai ji darė ketverius metus iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.