EUROLYGA 2023

Įspūdingą taškų kraitį „Visų žvaigždžių“ mače susižėręs J. Tatumas tapo rekordininku, savo rekordą turi ir D. Sabonis

Jaysonas Tatumas surengė įspūdingai rekordinį šou, o Giannio Antetokounmpo ekipa nukarūnavo LeBroną Jamesą.

 Domantas Sabonis<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Domantas Sabonis<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Jaysonas Tatumas<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Jaysonas Tatumas<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 20, 2023, 7:14 AM, atnaujinta Mar 13, 2023, 9:21 AM

J.Tatumas Solt Leik Sityje vykusiame „Visų žvaigždžių“ mače pasiekė rekordą, pelnęs per dvikovą 55 taškus bei laimėjęs geriausio mačo žaidėjo apdovanojimą, o „Team Giannis“ į miltus sumalė kaip nenugalimojo kapitono LeBrono Jameso įvaizdį, sekmadienio vakarą geriausiųjų NBA žaidėjų šou nugalėjusi 184:175 (46:46, 53:46, 59:49, 26:34).

J.Tatumas trečiajame kėlinyje pelnė 27 taškus – tai dar vienas „Visų žvaigždžių“ rungtynių rekordas.

Jis buvo pirmasis krepšininkas, kurį kapitonas G. Antetokounmpo pasirinko „Visų žvaigždžių“ naujokų biržoje, ir galiausiai šis pasirinkimas pasirodė esąs teisingas.

„Tai reiškia visą pasaulį, – po mačo tikino J.Tatumas. – Galvoji apie visas legendas ir puikius žaidėjus, kurie žaidė šiose žvaigždžių dienose, ir, tiesą sakant, rekordai sukurti tam, kad būtų sumušti. Aš laikysiuosi to rekordo, kol galėsiu, bet esu tikras, kad po poros metų kažkas ateis ir bandys jį sumalti.“

J.Tatumas pagerino Anthony Daviso „Visų žvaigždžių“ rezultatyvumo rekordą – 52 taškus. Jis pataikė 22 metimus iš 31, atkovojo 10 kamuolių ir atliko šešis rezultatyvius perdavimus.

Tai buvo pirmasis LeBrono Jameso pralaimėjimas per šešis kartus kai jis yra komandos kapitonu.

G.Antetokounmpo savo „Visų žvaigždžių“ kapitono pareigose „praskiedė“ rezultatą iki 1:2 ir tapo pirmuoju kapitonu, iškėlusiu naujai sukurtą trofėjų, įteiktą „Visų žvaigždžių“ dvikovos nugalėtojams.

„Nugalėtojas, nugalėtojas, vištienos vakarienė“, – laikydamas taurę kalbėjo G.Antetokounmpo, kuris dėl traumos iš viso aikštėje išbuvo 20 sekundžių ir, įmetęs vieną metimą, atsisėdo ant atsarginių žaidėjų suolo.

Donovanas Mitchellas nugalėtojams pridėjo 40 taškų, Damiano Lillardo sąskaitoje buvo 26 taškai.

Nugalėtojų komandai atstovavęs Domantas Sabonis aikštėje praleido beveik 12 minučių ir pelnė 6 taškus, atsikovojo 4 kamuolius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Tai naujasis D.Sabonio taškų rekordas „Visų žvaigždžių“ mačuose – iki tol du kartus sužaidęs lietuvis pelnė po 2 taškus.

LeBrono ekipoje Jaylenas Brownas pelnė 35 taškus ir atkovojo 14 kamuolių, Kyrie Irvingas surinko 32 taškus ir atliko 15 rezultatyvių perdavimų, o Joelis Embiidas surinko 32 taškus.

„Tai buvo blogiausios krepšinio rungtynės, kurias aš kada nors mačiau“, – sakė LeBrono komandos treneris Michaelas Malone'as, aiškiai juokdamasis dėl su gynyba nieko bendro neturinčiu maču.

Po trijų kėlinių tapo aišku, kad pergalei reikės mažiausiai 182 taškų, mat pagal taisykles yra sudedami trijų kėlinių įmesti pirmaujančios ekipos taškai ir dar pridedami 24 taškai. Pergalingą tritaškį pelnė D.Lillardas.

Prieš antrąją mačo dalį NBA surengė ceremoniją, skirtą pagerbti tris rezultatyviausius žaidėjus NBA istorijoje: 3-iąjį pagal taškus Karlą Malone'ą, 2-ąją vietą turintį vietą Kareemą Abdul-Jabbarą ir L.Jamesą, kuris visai neseniai aplenkė K.Abdul-Jabbarą, surinkęs daugiau nei 38388 taškus.

K.Malone'as ir K.Abdul-Jabbaras buvo pakviesti į sceną, o Dwyane'as Wade'as – buvęs L.Jameso komandos draugas „Miami Heat“ klube, o dabar „Utah Jazz“ ekipos savininkas – pristatė L.Jamesą, kad jis būtų pakviestas ant podiumo.

„Mes visi buvome liudininkai, – sakė D.Wade'as. – Nesvarbu, koks iššūkis, nesvarbu, kokie trukdymai, jis buvo nepalaužiamas, siekiant savo tikslo“.

Kai arenoje buvo rodomas skaičius 38 388, L.Jamesas pakėlė ranką padėkoti gerbėjams už ovacijas, apkabino K.Abdul-Jabbarą ir K.Malone'ą. Komandos kapitonas LeBronas po pirmosios pertraukos nesugrįžo į aikštę dėl dešinės rankos traumos.

L.Jamesas pelnė 13 taškų ir sakė, kad žaidžiant jo pirštas netikėtai įsitrigo lanko konstrukcijoje ir jam suskaudo.

„Atsargumo sumetimais pasėdėsiu“, – sakė L.Jamesas.

G.Antetokoumpo prieš rungtynes treniravosi su komanda ir pradėjo žaidimą taip, kaip planavo.

Bet jo dešinysis riešas buvo suteipuotas ir tai buvo aiškus ženklas, kad ilgai aikštėje jis nebus. Dėl traumos Graikijos rinktinės lyderis nedalyvavo „Visų žvaigždžių“ šeštadienio įgūdžių rungtyje, o šiose rungtynėse jis pasirodė 20 sekundžių.

„Kad ir ką galėsiu, tą atiduosiu aikštei, – sakė G.Antetokounmpo. – Aš toks esu. Ir tai niekada nepasikeis.''

Kaip ir ankstesniais metais, komandos žaidė siekdamos surinkti pinigus labdarai, o L.Jameso ekipa pinigus rinko „Big Brothers Big Sisters of Juta“ organizacijai , o Gianniso ekipos nariai – „Raise the Future“ globos namams.

Kiekviena komanda nuo savęs pridėjo po 150 000 JAV dolerių, o pirmieji trys ketvirčiai buvo verti dar 100 tūkstančių. „Visų žvaigždžių“ mačo nugalėtojas gavo dar 150 tūkstančių.

Giannio komanda laimėjo 700 tūkst, dolerių labdarai, o „Team LeBron“ susižėrė 200 tūkstančių.

„Visų žvaigždžių“ mačai pastaruoju metu buvo rodomi 215 šalių, tačiau šiemet rungtynės buvo parodytos į 214 šalių. Šiame sąraše neliko Rusijos – NBA sustabdė transliacijas po to, kai Rusija užpuolė Ukrainą.

„Giannio komanda“: Jaysonas Tatumas 55 (10 atk. kam., 6 rez. perd., 10/18 tritaškių), Donovanas Mitchellas 40 (10 rez. perd., 8/17 tritaškių), Damianas Lillardas 26 (8/20 tritaškių), Lauri Markkanenas 13 (7 atk. kam.), Pascalis Siakamas 12 (7 atk. kam.), Shai’us Gilgeousas-Alexanderis 9 (7 rez. perd.), DeMaras DeRozanas 8 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Ja Morantas ir Domantas Sabonis po 6, Bamas Adebayo 4, Jrue Holiday’us 3, Giannis Antetokounmpo 2.

 „LeBrono komanda“: Jaylenas Brownas 35 (14 atk. kam., 5 rez. perd.), Kyrie Irvingas (6 atk. kam., 15 rez. perd.) ir Joelis Embiidas (7 atk. kam.) po 32, Tyrese’as Haliburtonas 18, LeBronas Jamesas 13, Anthony Edwardsas 12, Juliusas Randle’as 11, Paulas George’as 8 (0/9 tritaškių), Jarenas Jacksonas 6, Nikola Jokičius (5 atk. kam., 6 rez. perd.) ir Luka Dončičius (5 rez. perd.) po 4, De’Aaronas Foxas 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.