EUROLYGA 2023

Po brolių Macių pareiškimo – „Žalgirio“ arenos atsakas: latviai skolingi tūkstančius eurų

Trečiadienį garsūs krepšinio sirgaliai iš Latvijos broliai Normundas ir Nauris Maciai pateikė ieškinį Kauno apylinkės teismui prieš UAB „Kauno arena“ dėl įpareigojimo įleisti į Kauno miesto pramogų ir sporto rūmų pastatą.

„Žalgirio“ arena.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ arena.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nauris ir Normundas Maciai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nauris ir Normundas Maciai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nauris ir Normundas Maciai<br>G.Šiupario nuotr.
Nauris ir Normundas Maciai<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 22, 2023, 3:10 PM, atnaujinta Feb 22, 2023, 6:57 PM

Lietuvos pilietybę turintys broliai po 2013 metais „Žalgirio“ arenoje įvykusio incidento iki šiol neturi galimybės stebėti Eurolygos rungtynes bet kurioje Europos krepšinio arenoje. Maža to, Kauno „Žalgirio“ bei Kauno arenos vadovo Pauliaus Motiejūno nurodymu broliai nėra įleidžiami į jokį „Žalgirio“ arenoje vykdomą renginį.

Broliai Maciai nusprendė kreiptis į teismą, nes jų teigimu, arenos valdytojas, UAB „Kauno arena“, be jokio teisinio pagrindo neįleidžia jų į jokius sporto ar kultūrinius renginius arenoje, draudžia naudotis arenos infrastruktūra.

Kiek vėliau „Žalgirio“ arena išplatino pareiškimą, kurio metu paaiškino savo poziciją šiuo klausimu.

„Apie pateiktą ieškinį sužinojome visai neseniai, todėl su teisininkais dar nagrinėjame gautą medžiagą.

Ką tikrai galime pasakyti, kad broliai Maciai yra padengę tik nedidelę dalį baudos, kurią dėl jų elgesio Kauno „Žalgirio“ klubui paskyrė Eurolyga.

Tuo metu skiriant baudą, Eurolyga atsižvelgė į klubo poziciją neįleisti brolių Macių į jokius „Žalgirio“ arenoje vykstančius renginius ir, remdamasi šiuo įsipareigojimu, skyrė tik ketvirtadalį maksimalios baudos, kuri galėjo siekti ne tik 100000 eurų, bet ir atimtus taškus turnyrinėje lentelėje ar net pašalinimą iš turnyro.

Tai iki šiol išlieka išskirtiniu atveju „Žalgirio“ arenos ir Kauno „Žalgirio“ istorijoje, todėl ir buvo imtasi atitinkamų priemonių. Eurolyga savo ruožtu nusprendė iki gyvenimo galo uždrausti broliams Maciams lankytis jos organizuojamose varžybose, įskaitant Eurolygą ir Europos taurę, ir visų klubų buvo pareikalauta neįleisti jų į rungtynes“, – rašoma „Žalgirio“ arenos pranešime.

Plačiau apie brolių Macių skundą galite skaityti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.