EUROLYGA 2023

Šaras nulenkė galvą prieš „Žalgirį“: „Jie verti mano pagarbos“

Nuo 2000-ųjų Eurolygoje Kauno „Žalgiris“ ir „Barcelona“ ekipa žaidė 33 kartus ir tik 7 kartus pergalę buvo iškovojęs Lietuvos klubas. Vis dėlto šiame sezone kauniečiai jau džiaugėsi sėkme prieš Šarūno Jasikevičiaus vedamą katalonų ekipą: praėjusių metų palio mėnesį Kaune „Žalgiris“ šventė pergalę 73:72. Ketvirtadienį abi šios ekipos ir vėl susikaus Eurolygoje, o akistata vyks Katalonijoje.

 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 1, 2023, 5:37 PM, atnaujinta Mar 2, 2023, 8:12 AM

Šįkart kauniečiai rungtynes pasitinka kur kas prastesnės formos. Per pastarąsias penkerias Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ laimėjo tik kartą, kai tuo tarpu katalonai iškovojo keturias pergales.

Po 25 rungtynių Kauno klubas savo sąskaitoje turi 13 pergalių ir užima 10-ąją vietą. „Barcelona“ turėdama 17 laimėjimų rikiuojasi 2-oje pozicijoje.

„Žalgirio“ žaidimas man tikrai palieka labai gerą įspūdį. Jie vienu metu lentelėje užėmė net ketvirtąją vietą. Kai pas juos pasipylė traumos, jie žinojo, kaip jas kompensuoti, pasirašydami sutartis su naujais žaidėjais.

„Žalgiris“ yra žengęs žingsnį į priekį ir tą vaikinams akcentuoju. Tai komanda, kuri visada randa kažkokį kelią spręsti problemas: mačo metu jų turi, bet randa būdą laimėti“, – kauniečius gyrė Šaras.

Jis patikino, kad Barselonoje tikisi panašaus žaidimo, koks buvo katalonams kovojant su Miuncheno „Bayern“, kurį laimėjo tik po dramos 72:70.

„Manau, mūsų laukia tokio pačio tipo rungtynės, kaip ir su „Bayern“. Prireiks daug kantrybės su kauniečiais.

Svarbiausia mače bus atkovoti kamuoliai. Ypač puolime, nes „Žalgiris“ pagal atkovotus kamuolius yra antra Eurolygos ekipa.

Atrodo, kad jie nieko nedaro, bet kamuoliai po krepšiu yra jų. Dėl to jie verti mano pagarbos“, – spaudos konferencijoje pagyrų „Žalgiriui“ negailėjo Š. Jasikevičius, rašo portalas As.com.

Kalbėdamas apie pralaimėjimą Kaune, Šaras patikino, kad „Barcelona“ norės laimėti.

„Kalbėjausi su vaikinais ir tikiuosi, kad iš tos nesėkmės pasimokėme. Bus mūšis dėl kiekvieno aikštės centimetro. Galvoju, kad mano komanda turėtų norėti revanšo. Manau, jie norės keršto.  Dabar visi mačai svarbūs, ypač namie.

O Eurolygoje visos ekipos siekia kuo daugiau pergalių, kad gauti namų sienų pranašumo ar patekimo į aktrintamąsias akistatas. „Žalgiris“ yra viena iš tų komandų, kurios nori žaisti atkrintamuosiuose mačuose. Bet esame geroje situacijoje, geriname savo žaidimą“, – sakė Š.Jasikevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.