EUROLYGA 2023

Skaudų Utenos smūgį sugėręs G. Žibėnas patvirtino, kad „Rytas“ ieško dar vieno naujoko

LKL čempionai Vilniaus „Ryto“ krepšininkai sekmadienį suklupo ir prastos nuotaikos keliaus į Vokietiją, kur trečiadienį laukia svarbios FIBA Čempionų lygos rungtynės su grupės lydere Bonos „Telekom“ ekipa.

 Giedrius Žibėnas.<br>LKL nuotr.
 Giedrius Žibėnas.<br>LKL nuotr.
Vilniečių naujokas Kendale'as McCullumas.<br>LKL nuotr.
Vilniečių naujokas Kendale'as McCullumas.<br>LKL nuotr.
 Donaldas Kairys.<br>LKL nuotr.
 Donaldas Kairys.<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 5, 2023, 10:30 PM, atnaujinta Mar 6, 2023, 7:17 AM

Vilniečiai sekmadienį savo arenoje 77:88 pralaimėjo Utenos „Juventus“ ekipai, o lemtingas buvo ketvirtasis kėlinys, kurį „Rytas“ pralaimėjo net 7:21.

Vilniečių treneris Giedrius Žibėnas teigė, kad komandos neatsikratė įtampos po tragiško Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto, kuriame LKL čempionai liko paskutiniai, pralaimėję Jonavos „CBet“ ir Panevėžio „Lietkabeliui“.

„Po to savaitgalio Šiauliuose užsikrovėme kažkokią įtampą. Man tai yra keista. Žaidėjai žaisdami nejautė malonumo. Gindamiesi per kiekvieną kėlinį praleidome po 20 taškų, todėl tikėtis pergalės buvo sunku“, – teigė treneris.

„Ryto“ gretose debiutavo Kendale'as McCullumas.

„Dar sunku vertinti. Jis komandoje tik trečią dieną. Manau, kad jis įneš energijos, greičio ir kūrybos. Jo atvykimas privers ir esamus gynėjus kiek pasistiebti.

Jis daug klausinėja, po treniruotės lieka. Jo krepšinio intelektas yra aukštas ir jam nereikia aiškinti visko po tris kartus.

Tokiu sezono metu rasti aukšto lygio žaidėją yra tikrai sunku. Jis gali įtraukti į žaidimą komandos draugus, gali būti aktyvesnis gindamasi rankomis, todėl mus ir sudomino“, – tikino G.Žibėnas.

„Ryto“ strategas pripažino, kad komanda dar ieško ir aukštaūgio.

„Ieškojome ir aukštaūgio, ir gynėjo. Dar turime gynėją, toliau ieškome aukštaūgio“, – sakė treneris.

Jis teigė, kad jo išvykimas į Lietuvos rinktinę, kuri dirba asistentu, neturėjo neigiamos įtakos komandai.

„Aš išvykau į Lietuvos rinktinę, kiti žaidėjai – į kitas rinktines. Kažkiek laiko nematėme vieni kitų, bet dirbo asistentai, jie davė komandai keturias laisvas dienas. Kai sugrįžau, buvo matyti pyktis, noras, bet treniruočių neužtenka, reikia viską padaryti per rungtynes.

Pralaimėjus reikia kilti į naują šturmą. Pasiteisinimai niekam neįdomūs. Mano išvykimas įtakos neturėjo, nes buvau išvykęs jau ketvirtą kartą“, – sakė G.Žibėnas.

„Juventus“ strategas Donaldas Kairys pabrėžė, kad pergalę lėmė kova dėl kamuolių.

„Tik pačioje rungtynių pabaigoje pavyko atrasti penketą, kuris sugebėjo apsiginti ir kovoti dėl kamuolių. Laimėjome kovą po lenta prieš „Rytą“, kuris yra geriausiai kovojantis dėl kamuolių. Tai labai svarbi užduotis, kurią įgyvendinome. Tai ir suteikė galimybę iškovoti pergalę“, – sakė D.Kairys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.