EUROLYGA 2023

Autsaiderių iššūkį pasitinkantis K. Maksvytis – apie chaotišką ALBA, T. Cavanaugh sugrįžimo datą ir rinkimus

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pasitinka dvigubą Eurolygos savaitę ir jau antradienį stos į pirmąją dvikovą. Berlyne Kazio Maksvyčio auklėtiniai susitiks su ALBA klubu.

 K. Maksvytis<br>G. Šiupario nuotr.
 K. Maksvytis<br>G. Šiupario nuotr.
 K. Maksvytis<br>Zalgiris.lt nuotr.
 K. Maksvytis<br>Zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 6, 2023, 11:05 AM, atnaujinta Mar 6, 2023, 11:22 AM

Žalgiriečiai pastaruoju metu nėra geriausioje sportinėje formoje. Kauno klubas per pastarąsias 6 rungtynes šventė tik vieną pergalę, o du pastarieji pralaimėjimai buvo triuškinantys.

„Žalgiris“ po 26 rungtynių savo sąskaitoje turėdamas 13 pergalių užima 11-ąją vietą.

ALBA su 7 laimėjimais ir 19 nesėkmių rikiuojasi paskutinėje, 18-oje pozicijoje.

Komandos buvo susitikusios tarpusavyje lapkričio mėnesį. Tuomet „Žalgiris“ stebuklingo žaidimo dėka sugebėjo panaikinti 20 taškų atsilikimą ir iškovojo pergalę 88:81.

Prieš artėjančią dvikovą K.Maksvytis kalbėjo apie „Žalgirio“ duobę ir nestandartinį ALBA klubo žaidimą.

„ALBA yra nestandartinė komanda žaidžianti netipišką krepšinį. Daug situacijų po užtvarų be kamuolio, geras kamuolio judėjimas, komanda orientuota į puolimą. Jie žaidžia dideliu greičiu, kadangi ir treneris turi ispaniško akcento.

Labiau orientuojamės ir į savo pusę. Po Karaliaus Mindaugo taurės buvo emocinis ir fizinis atoslūgis. Kol kas nepavyko treniruotės darbų perkelti į aikštelę, tad tikiuosi, kad pribrendome tai padaryti. Kiekvienos rungtynės dabar yra svarbios“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

– Šią savaitę susitinkate su dviem klubais, kurie užima žemesnę poziciją. Kaip tvarkotės su tuo spaudimu?

– Nesinori žiūrėti to didelio bendro paveikslo. Reikia žiūrėti į pirmas artimiausias rungtynes. Jeigu galvosi apie tuos tolimesnius tikslus, gali nepasiekti tų, kuriuos esi išsikėlęs šiandien. Šiai dienai tikslas yra pasiruošti prieš ALBA ir laimėti prieš ją, o tada žiūrėsime ir antras rungtynes.

– Pirmajame mače stebuklingai panaikinote 20 taškų deficitą. Kiek žaidėjams yra akcentuojamos tos rungtynės?

– Ne tik mes, bet nemažai komandų įsivelia į tą ALBA žaidimą. Į greitą puolimą su daug atakų, daug perdavimų. Mes papuolėme į tai. Blogiausia, jog jeigu ALBA primeta savo chaotišką krepšinį, tuomet jaučiasi gerai. Galime pripažinti, kad Kaune išsigelbėjome stebuklingo ketvirto kėlinio dėka. Šįkart norėtųsi neduoti tokio pranašumo.

– Kur yra pagrindinis ALBA išskirtinumas?

– Minėjau užtvaras be kamuolio, yra įkirtimai, greiti perėjimai iš vienos pusės į kitą, kartais jie surezga puolimą nesumušdami kamuolio į žemę.

– Anksčiau minėjote, kad treniruotėse dirbate aukščiausiu lygiu. Ar išsilaikė šie ženklai?

– Dėl treniruočių, dėk fiziškumo klausimų nėra. Gana neblogomis nuotaikomis užbaigėme LKL rungtynes. Dabar yra klausimas kaip išlaikyti tą patį fiziškumą, intensyvumą ir pridėti šiek tiek kokybės.

– Ar Tyleris Cavanaugh artėja prie sugrįžimo?

– Ne. Kol kas jisai dar gydosi. Pagal optimistinę prognozę galėtų grįžti gegužės pradžioje.

– Daugėja komandų, kurios dėl nieko nekovoja. ALBA yra viena iš jų. Ar lengvina kova su tomis komandomis?

– Sunku pasakyti. Man atrodo kaip tik, kuomet komanda neturi ką prarasti žaidžia atsipalaidavusi. Tai pavojinga komanda ir ją reikia vertinti.

– Vienas pagrindinių „Žalgirio“ ginklų šį sezoną buvo susikeitimo gynyba. Kai komandos papildė Isaiah Tayloras, ši gynyba išlieka tokia pat efektyvi?

– Kai tik Isaiah atėjo, taip ją dažniausiai ir naudojame. Sunku perteikti visą gynybos filosofiją, lengviau perteikti jos dalį. Pats buvau iškėlęs klausimą, kodėl vienoje ar kitoje gynyboje esame prastesni nei buvome spalio mėnesį. Bandome grįžti prie savo pagrindų, prisiminti pricipus ir supaprastinti viską.

– Ar balsavote rinkimuose? Gal pats galvojate apie karjerą politikoje?

– Esu ne kartą kviestas dalyvauti politikoje. Tiek Klaipėdoje, kuomet žaidžiau, tiek savo gimtam krašte – Kretingos rajone. Bet kol kas į politiką tikrai neisiu ir nesiruošiu. Niekada nesakyk niekada, bet tikrai nesiruošiu. Prabalsavau, išreiškiau pilietinę teisę ir turime tai ką turime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.