EUROLYGA 2023

Revanšo prieš „Telekom Baskets“ siekiantis G. Žibėnas: „Nesame favoritai, tas yra akivaizdu“

Vilniaus „Rytas“ trečiadienį pratęs savo kovas FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etape. Lietuvos čempionai jau atvyko į Vokietiją, kur susirems su Bonos „Telekom Baskets“ komanda.

 G. Žibėnas<br>LKL nuotr.
 G. Žibėnas<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2023, 5:29 PM

Praėjusiose tarpusavio rungtynėse „Rytas“ patyrė itin apmaudų pralaimėjimą. Vilniečiai savo žiūrovų akivaizdoje buvo talžomi net 22 taškų skirtumu, tačiau atsilikimą panaikino ir ketvirtajame kėlinyje net išsiveržė į priekį.

Tačiau didvyriškų pastangų vasario 8 dieną vilniečiams nepakako ir „Telekom Baskets“ ekipa šventė pergalę 86:79.

„Rytas“ po pirmojo turo J grupėje turi 1 pergalę, 2 pralaimėjimus ir užima 3-ąją vietą. Tuo tarpu Bonos ekipa laimėjusi visas 3 rungtynes rikiuojasi 1-oje pozicijoje. Į ketvirtfinalius pateks pirmas dvi vietas užėmusios komandos.

Vilniečių vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas prieš dvikovą teigia, jog į dvikovą žengs ne kaip favoritai, tačiau pergalė yra reikalinga.

„Nesame favoritai, tas yra akivaizdu. Bet būtent prieš tokio lygio komandas yra labai gera galimybė patobulinti savo žaidimą. Matematiškai žinome savo situaciją. Laimėjus šias rungtynes išliekame kovoje dėl pirmos pozicijos, pralaimėjus mums lieka tik kova dėl antros vietos. Tačiau mūsų darbas nėra matematika, mūsų darbas yra žaisti ir kautis visas 40 minučių“, – prieš dvikovą kalbėjo G.Žibėnas.

– Praėjusioje dvikovoje prastą rungtynių toną uždavė pirmasis kėlinys. Kaip svarbu tinkamai įeiti į rungtynes?

– Turime suprasti, kad žaidžiant prieš „Telekom Baskets“ yra dvi skirtingo lygio komandos. Ta, kuriai leidžiama bėgti, ką tuomet darėme pirmoje rungtynių pusėje ir kito lygio komanda yra tuomet, kuomet ji yra priversta žaisti 5 prieš 5 pozicinį krepšinį. Toks rungtynių tikslas ir būtų – įklampinti juos į pozicinį krepšinį. Žinoma, turėsime geriau kalbėti tarpusavyje ir padėti vienas kitam.

– Bonos komanda fiksuoja 10 pergalių seriją. Ar ji turi pažeidžiamų vietų?

– Turi atakuojamų žaidėjų. Turime idėjų, bet žaidėjai irgi turi būti atidesni rungtynių metu ką atakuoti, kaip atakuoti, nes mes tikrai neturim 25 pertraukėlių. Ir manyčiau teisingai puolant prieš jų gynybą, atsikratant laiku kamuoliu gali atsirasti daug spragų. Ir kaip jau minėjau – žaidimas 5 prieš 5.

– Kiek šioje dvikovoje gali padėti naujokas Kendale’as McCullumas, kuris prieš tai ir rungtyniavo Vokietijoje?

– Gal jam bus geriau aplinka pažįstama, nes jisai prieš varžovą žaidė vieną kartą, kaip ir mes. Aišku, kažkokį vieną kitą patarimą jisai gali duoti.

– Kovo mėnesio tvarkaraštis nėra iš lengvųjų, tačiau jis parodys daug ką, tiesa?

– Taip. Jisai parodys mūsų charakterį, o kas dar svarbiau – ambicijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.