EUROLYGA 2023

Šiauliuose – nešlifuotas krepšinio deimantas: P. Danusevičius dėkojo ir tėčiui, ir A. Sireikai

Antanas Sireika ir „Šiaulių“ krepšinio klubas toliau tęsia tai, ką sugeba geriausiai – džiugina sirgalius rezultatyviu ir akiai patraukliu žaidimu bei į šalies padangę iškelia jaunus krepšininkus. Šį kartą amžinai šviečiančiame Saulės mieste sužibo vietiniams šiauliečiams gerai pažįstama pavardė – legendinio Šiaulių miesto krepšininko Audriaus Danusevičiaus sūnus Paulius.

21-erių P.Danusevičius (centre) yra laikomas vienu perspektyviausių Lietuvos aukštaūgiu.<br>Lrytas.lt montažas.
21-erių P.Danusevičius (centre) yra laikomas vienu perspektyviausių Lietuvos aukštaūgiu.<br>Lrytas.lt montažas.
P.Danusevičius (dešinėje).<br>G.Šiupario nuotr.
P.Danusevičius (dešinėje).<br>G.Šiupario nuotr.
A.Sireika.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Sireika.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Danusevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Danusevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Sireika.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Sireika.<br>G.Šiupario nuotr.
P.Danusevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
P.Danusevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Sireika.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Sireika.<br>G.Šiupario nuotr.
P.Danusevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
P.Danusevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
P.Danusevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
P.Danusevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiauliečiai šiuo metu LKL žengia septinti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiauliečiai šiuo metu LKL žengia septinti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiauliečiai šiuo metu LKL žengia septinti.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Šiauliečiai šiuo metu LKL žengia septinti.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Šiauliečiai šiuo metu LKL žengia septinti.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiauliečiai šiuo metu LKL žengia septinti.<br>G.Šiupario nuotr.
P. Danusevičius.<br>LKL.lt nuotr.
P. Danusevičius.<br>LKL.lt nuotr.
Šiauliečiai šiuo metu LKL žengia septinti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiauliečiai šiuo metu LKL žengia septinti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (14)

Lrytas.lt

Mar 7, 2023, 5:17 PM, atnaujinta Mar 7, 2023, 7:30 PM

Vos 21-erių P.Danusevičius Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) nepaiso jokių autoritetų, o savo kovingumu atkreipė ne tik „Šiaulių“ sirgalių, bet ir visos krepšinio bendruomenės dėmesį.

Trečiąjį sezoną A.Sireikos kariaunoje žygiuojantis šiaulietis išsiskiria ir stabiliu žaidimu – vietos pirmenybėse vidutiniškai per rungtynes įmeta po 9 taškus, atkovoja po 6 kamuolius ir renka po 10,7 naudingumo balo.

203 cm ūgio puolėjas yra vienas iš perspektyviausių Lietuvos aukštaūgių ir kartais stebint jo žaidimą net sunku patikėti, kad P.Danusevičiui yra vos 21-eri.

„Tobulėti dar yra labai daug kur“, – kylančią savo žaidimo kreivę portalui lrytas.lt savikritiškai įvertino jaunasis krepšininkas.

Kovo 9-ąją savo 50-metį minėsiantis jo tėtis A.Danusevičius yra tikra „Šiaulių“ klubo legenda. Dešimtmetį stipriausioje šio miesto komandoje praleidęs žaidėjas net penkis kartus tapo LKL bronzos medalių laimėtoju.

Maža to, 204 cm ūgio A.Danusevičiui priklauso ir klubo rekordas pagal atkovotus kamuolius – 17. Šį pasiekimą jis dalinasi kartu su Laurynu Biručiu ir Vytautu Šarakausku.

„Man jo patarimai yra labai svarbūs. Stengiuosi jo išklausyti ir pritaikyti tuos dalykus, kuriuos jis man pasako“, – apie tėčio įtaką savo žaidimo tobulėjime kalbėjo P.Danusevičius.

Pernai šiauliečiams po dešimties metų pertraukos pavyko sugrįžti į LKL stipriausiųjų ketvertą. Atkrintamųjų varžybų ritmu žygiuojantys „Šiauliai“ neslepia ambicijų tokį pasiekimą pakartoti ir šiame sezone.

Saulės miesto ekipa savo kraityje turi 10 pergalių bei 11 pralaimėjimų ir LKL turnyrinėje lentelėje rikiuojasi septinta.

„Aš tiku mūsų šansais, viskas priklausys tik nuo mūsų, o potencialo tikrai turime“, – samprotavo pernai su komandos draugais sporto šventę į Šiaulių miestą sugrąžinęs P.Danusvičius.

Jis portalui lrytas.lt plačiau papasakojo apie savo žaidimą, ateities svajones, šiltą ryšį su treneriu A.Sireika bei „Šiaulių“ perspektyvas antroje sezono pusėje.

– LKL reguliarusis sezonas persirito per pusiaują. Kaip vertinate pirmąją „Šiaulių“ klubo sezono pusę? – buvo paklausta P.Danusevičiaus.

– Vertinu gana dvejopai. Buvo ne vienerios varžybos, kuriose rezultatas spręsdavosi paskutinėmis sekundėmis ir ta pergalė vis išslysdavo iš rankų. Nežiūrint į tai, sugebėjome įkąsti ir lygos lyderiams, o tai parodo, kad komanda tikrai turi potencialo likusią sezoną dalį užbaigti geriau.

Krepšinio sezono dar liko trys mėnesiai, o per juos gali nutikti visko. Tikiuosi, kad su komanda nustebinsime dar ne vieną.

– Kuo asmeniškai jums šis sezonas išsiskiria iš ankstesnių?

– Jei taip pažiūrėsime, šis sezonas yra antrasis, kuriame jau padėjau tvirtesnius žingsnius LKL. Tobulėti dar yra labai daug kur, o ir pati patirtis ateina su branda. Logiška, kad dalelę tos patirties pasiėmiau iš praėjusio sezono ir kai kuriuos dalykus darau kitaip nei pernai.

Komanda ir treneriai išliko tie patys. Vis labiau suprantu žaidimo filosofiją, o tai taip pat prideda pasitikėjimo savimi. Iki to sėkmingo žaidimo dar reikia daug dirbti, tačiau tiku, kad viskas dar priešakyje.

– Kurį žaidimo elementą norėtumėte patobulinti labiausiai?

– Norėčiau pagerinti savo sprendimų priėmimus aikštėje. Manau, kad tai yra dalykas, kuris skiria gerus nuo geriausių. Aukštame lygyje daug žaidėjų gali daryti įvairius dalykus, tačiau gerus nuo geriausių skiria tos mažos detalės, iš kurių susideda visas žaidimas.

– Šiauliuose dirbate su treneriu A.Sireika. Kas labiausiai patinka jo krepšinio filosofijoje?

– Patinka daug dalykų, ypač duodamas pasitikėjimas. Kiti treneriai po klaidos keičia žaidėją ir sodina jį ant suolelio, o šis treneris suteikia šansą šią klaidą ištaisyti, kas krepšininko psichologijoje yra labai svarbu.

Taip pat duodama žaidimo laisvė ir galimybės tai parodyti. Treneris A.Sireika yra ir labai geras žmogus už aikštės ribų. Su šiuo treneriu galima pasikalbėti apie bet ką – jis duos patarimų.

Iš šio trenerio pasiėmiau daug teigiamų dalykų, kuriuos, tikiuosi, panaudosiu ateityje.

– Jūsų tėtis A.Danusevičius – Šiaulių krepšinio legenda. Ar jis duoda kokių nors žaidimo patarimų?

– Tikrai taip. Po kiekvienų varžybų sulaukiu tiek pagyrų, tiek ir pastabų. Jei rungtynes žaidžiu Šiauliuose, tai pasako iš karto, o jei išvykoje – visada sulaukiu ilgiausios žinutės su vienokiomis ar kitokiomis pastabomis.

Tėtis aukščiausiame lygyje žaidė daugiau nei dešimt metų, laimėjo ne vieną apdovanojimą. Man jo patarimai yra labai svarbūs. Stengiuosi jo išklausyti ir pritaikyti tuos dalykus, kuriuos jis man pasako.

– Esate vienas iš perspektyviausių Lietuvos aukštaūgių. Galbūt svajojate ateityje atverti Lietuvos krepšinio rinktinės duris?

– Manau, kad tai yra kiekvieno lietuvio krepšininko svajonė. Ne išimtimi esu ir aš. Galima svajoti ir apie Eurolygą, ir apie NBA ar žaidimą Lietuvos rinktinėje, tačiau viską parodys laikas.

Man belieka tik daug ir sunkiai dirbti, kito kelio nėra. Visuomet turėjau didelį pasitikėjimą savimi, stengsiuosi šią svajonę įgyvendinti. Bet vėlgi, viską parodys laikas.

– Nors jums vos 21-eri, bet „Šiaulių“ klube jaučiatės kaip senbuvis. Kaip vertinate ekipos atmosferą ir su kuriuo komandos draugu ar draugais sutariate geriausiai?

– Komandoje visi sutariame labai gerai, nėra atstumtųjų. Po treniruočių visi kartu pietaujame, leidžiame laiką kartu, o kažką konkretaus yra sunku išskirti.

Su Eimantu Stankevičiumi kartu žaidžiame jau ketverius metus iš eilės. Taip pat su Donatu Sabeckiu, Martynu Varnu, Danieliumi Baslyku, ne vienerius metus žaidžiame ir su Arminu Urbučiu. Smagu, kad vienas kitą pažįstame ne tik kaip krepšininkus, bet ir kaip žmones. Ateityje bus labai smagu prisiminti šiuos komandos draugus.

– Atkreipėte dėmesį, kad šiame sezone buvo nemažai rungtynių, kuriose „Šiauliai“ apmaudžiai išleisdavo pergalę iš savo rankų arba pralaimėdavo paskutinėmis sekundėmis. Kokias pamokas suteikia tokios apmaudžios dvikovų pabaigos?

– Jei būtų pavykę pasiimti tuos taškus, vaizdas lentelėje būtų kitoks, o tokios rungtynės duoda labai daug. Labai svarbu iš jų pasimokyti ir kitą kartą atitinkamose situacijose daryti kažką kitaip, kažkur neskubėti, sužaisti užtikrinčiau.

Vis dėlto krepšinyje vyrauja ir sėkmės dalykas – lemiamais momentais vienai komandai vis tiek labiau pasiseks nei kitai. Reikia suprasti ir tai, o iš tų padarytų klaidų turime pasiimti kuo daugiau.

– Praėjusį sezoną „Šiauliai“ po ilgo laiko sugrįžo į LKL stipriausiųjų ketvertą. Ko reikia šiemet, kad šis pasiekimas būtų pakartotas?

– Dar liko trys mėnesiai sezono. Pagrindinis uždavinys yra sezoną užbaigti kuo geriau ir turnyrinėje lentelėje palypėti kuo aukščiau. O atkrintamosiose varžybose gali nutikti bet kas, viskas priklausys nuo būsimos pozicijos turnyrinėje lentelėje.

Aš tiku mūsų šansais, viskas priklausys tik nuo mūsų, o potencialo tikrai turime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.