EUROLYGA 2023

Vargo vakarienė: Vokietijoje sutalžytas „Rytas“ susikomplikavo padėtį FIBA Čempionų lygoje Patyrė skaudžiausią sezono pralaimėjimą

Vilniaus „Ryto“ (1/3) juodas periodas tęsiasi. Lietuvoje su problemomis nesusitvarkantis sostinės klubas nesugebėjo reabilituotis ir tarptautinėje arenoje. Šį kartą Giedriaus Žibėno auklėtiniai patyrė nemalonų pralaimėjimą Vokietijoje vykusioje FIBA Čempionų lygos J grupės dvikovoje.

G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Normantas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Normantas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 8, 2023, 8:45 PM, atnaujinta Mar 8, 2023, 11:05 PM

„Rytas“ nusileido Bonos „Telekom Baskets“ (4/0) klubui 72:99 (15:26, 22:15, 13:33, 22:25). Tai buvo skaudžiausias vilniečių pralaimėjimas šiame sezone.

Rungtynių pradžia vilniečiams nieko gero nežadėjo – puolime strigę Lietuvos čempionai nesugaudė varžovų greitojo puolimo. Laisvai puolime žaidę Bonos krepšininkai žaibiškai susikrovė dviženklį pranašumą, o „Ryto“ puolimas buvo sustabarėjęs.

Po pirmojo kėlinio „Rytas“ atsiliko 15:26.

Antrajame kėlinyje varžovų pranašumas buvo išaugęs iki 14 taškų, bet tada atkutęs „Ryto“ puolimas ir keli taiklūs tolimi metimai ėmė stabilizuoti padėtį aikštėje.

Prie geresnio vaizdo prisidėjo ir agresyvus Martyno Echodo žaidimas po krepšiu, o po dviejų kėlinių sostinės klubas atsiliko vos 4 taškų deficitu – 37:41.

Deja, bet trečiajame kėlinyje vaizdas vėl ėmė prastėti. Prastėti labai. Bonos klubas suaktyvino savąją gynybą ir vis labiau įsismagino puolime. „Rytas“ žaibiškai paleido priešininkus į priekį, kurie netrukus susikrovė rekordinį pranašumą.

Trečiąjį ketvirtį vilniečiai pralaimėjo net 20 taškų skirtumu ir prieš ketvirtąjį kėlinį atsiliko 50:74.

Ketvirtasis kėlinys liko tik formalumu – varžovai toliau įtvirtino savo triuškinantį pranašumą ir privertė vilniečius Boną palikti nuleistomis galvomis.

Po šio pralaimėjimo „Rytas“ Čempionų lygos J grupėje išlieka su viena pergale. Vilniečius nugalėjęs Bonos klubas turi keturis laimėjimus ir nesėkmės nepatyrė nė karto. Tuo metu antroje vietoje esanti Manresos Baxi trečiadienį įsirašė trečiąją pergalę per ketverias rungtynes ir taip dar labiau įtvirtino savo pranašumą prieš G.Žibėno kariauną.

Pirmasis „Ryto“ ir „Telekom Baskets“ mačas sostinėje baigėsi svečių pergale 86:79.

Šiose rungtynėse „Rytas“ vertėsi be traumuoto Evaldo Kairio ir Jarvio Williamso, su kuriuo trečiadienį sostinės klubas nutraukė sutartį.

„Telekom Baskets“: T.J.Shortsas 22, Javontae Hawkinsas 20, Collinas Malcolmas 16.

„Rytas“: Martynas Echodas 14, Elvaras Fridrikssonas ir Marcusas Fosteris po 12.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.