EUROLYGA 2023

Po triuškinimo Čempionų lygoje „Ryto“ treneris G. Žibėnas liejo apmaudą: „Tai nepriimtina“

FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etape šansus kovoti dėl pirmosios vietos J grupėje prarado trečiadienį Vilniaus „Rytas“ (1/3). Dabar jau klysti negalintys ir labiau teorinius šansus prasibrauti į atkrintamuosius mačus turintys Giedriaus Žibėno auklėtiniai išvykoje 72:99 (15:26, 22:15, 13:33, 22:25) patyrė triuškinamą nesėkmę prieš 9 pergales iš eilės iškovojusia Bonos „Telekom Baskets“ (4/0).

„Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas.<br> T.Bauro nuotr.
„Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2023, 8:47 AM, atnaujinta Mar 9, 2023, 8:48 AM

Pirmojo kėlinio scenarijus priminė lygiai prieš mėnesį vykusį pirmąjį tarpusavio akistatos ketvirtį Vilniuje. Bonos ekipa namų tvirtovėje vėl pabėgo į priekį ir vilniečiai po 10 minučių atsiliko dviženkliu skirtumu – 26:15.

T.J. Shortsas dažniausiai baudė vilniečius pirmajame kėlinyje, o „Ryto“ gretose rezultatyviausias buvo Benedekas Varadis, pelnęs trečdalį komandos taškų.

Vilniečiai bandė skuosti į priekį ir provokuoti pražangas antrajame kėlinyje. Ir tai jiems daryti sekėsi – sostinės ekipa prieš einant į rūbinę sumažino savo turėtą atsilikimą iki 4 taškų (37:41).

Gera kova dėl kamuolių Čempionų lygoje pasižymintis sostinės klubas po pirmosios mačo pusės varžovams šiuo aspektu nusileido beveik dvigubai – 11 prieš 20.

„Rytas“ trečiajame kėlinyje paprasčiausiai sugriuvo – prabėgus 7 kėlinio minutėms komandas skyrė jau 20 taškų (45:65), o bendrai kėlinį vilniečiai pralaimėjo net 13:33.

Paskutinės 10 minučių buvo tik formalumas abiems komandoms ir „Rytas“ trečią patyrė trečiąjį pralaimėjimą – 72:99.

Šioje akistatoje „Rytas“ vertėsi be koją pasitempusio Evaldo Kairio.

„Sveikinu Bonos komandą su pergale. Tai yra tikrai labai aukšto lygio ekipa, kuri demonstruoja puikų žaidimą tiek Vokietijos čempionate, tiek ir FIBA Čempionų lygoje.

Mes stengėmės su jais varžytis ir laikėmės du kėlinius. Tačiau antroje mačo dalyje vokiečiai geriau bėgo už mus, geriau kovojo dėl kamuolių. Mums itin trūko ūgio po krepšiu.

Neturėjome poros aukštų žaidėjų ir negalėjome kovoti dėl atšokusių kamuolių tiek puolime, tiek gynyboje. O antraisiais šansais varžovai pelnė 22 taškus – tai nulėmė mačo baigtį.

Kaip treneris esu nusivylęs, kad antroje rungtynių dalyje pernelyg anksti nuleidome rankas ir nekovojome. Tai nepriimtina“, – po rungtynių kalbėjo G.Žibėnas.

Dabar „Rytui“, kuris vis dar svajoja tęsti mačus Čempionų lygos atkrintamuosiuose mačuose, reikia ne tik laimėti likusius du mačus, tačiau ir sudaužyti 14 taškų skirtumu ispanų Manresos „Baxi“.

Ir tai dar ne pabaiga – vilniečiams būtina, kad „Baxi“ pralaimėtų ne tik jiems, tačiau ir Bonos krepšininkams.

Tuomet „Rytas“ J grupėje būtų antras ir patektų tarp 8 geriausių turmyro klubų.

Kitas rungtynes FIBA Čempionų lygoje vilniečiai žais Stambule kovo 15 dieną prieš „Bahcesehir Koleji“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.