EUROLYGA 2023

Eurolygos trenerių asociacija mūru stojo už E. Atamaną ir kaip blogį įvardijo Kauno sirgalius

Stambulo „Anadolu Efes“ trenerio Ergino Atamano mintys po kovo 8 dieną įvykusio mačo tarp turkų ekipos ir Belgrado „Crvena zvezda“ atstovų sulaukė ir Eurolygos trenerių asociacijos palaikymo. Maža to – trenerių asociacija kaip vieną iš kritikuojamų arenų įvardijo Kauno „Žalgirio“ areną bei jos sirgalius.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
Kauno „Žalgirio“ sirgaliai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ sirgaliai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 10, 2023, 6:10 PM

Kovo 8-ąją Belgrade kovojusios Stambulo ekipos strategas Erginas Atamanas kaip jau tapo įprasta, gavo dvi technines pražangas ir buvo išvarytas iš aikštės.

Tačiau dar antrojo kėlinio pabaigoje garsų turkų specialistą serbų sirgaliai ne tik nušvilpė už bandymą aiškintis dėl galimos baudos, tačiau jam skyrė keiksmažodžių tiradą: „Fuc... Ataman“.

Po mačo dukart Eurolygos čempionas E.Atamanas išsakė savo mintis apie serbų sirgalius: „Supratau mūsų sirgalių pagarbą ir krepšinio supratimą – jie už gražų krepšinį, už teisingus sprendimus.

Tokie sirgaliai puošia visą sportą. Tačiau „Crvena zvezda“ fanų keiksmai per kovą buvo gėdingi sportui ir visai mūsų Eurolygos organizacijai.“

Tokią stratego poziciją penktadienį palaikė ir Eurolygos trenerių asociacija, kuri per socialinius tinklus paskelbė savo poziciją bei įkando Kauno sirgaliams.

„Eurolygos trenerių asociacija supranta, kad visame žemyne ​​esantys sirgaliai daro mūsų sporto šaką unikalia.

Tačiau visi krepšinio žmonės, įskaitant sirgalius, taip pat turi suprasti, kad šiais laikais pagarba kiekvienam krepšinio žmogui yra privaloma.

Bet kokiems įžeidžiantiems žodžiams mūsų sporte vietos negali būti, o tai, kas įvyko Belgrade prieš mūsų narį Erginą Atamaną ir su kitais nariais kitose arenose, turėtų būti nepriimtina jokiais standartais.

Taip pat ir nepriimtina girdėti įžeidžiančius žodžius teisėjams, kaip yra Kaune, ar įžeidimai Eurolygos vadovams kitose arenose.

Tokia sporto kultūrą buvo priimtina dešimtmečius, tačiau jaučiame, kad atėjo laikas pokyčiams“, – rašoma trenerių asociacijos pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.