EUROLYGA 2023

Dėl I. Tayloro būklės neužtikrintas K. Maksvytis: „Jei galvojame apie atkrintamąsias, turime paimti šį tašką“ Vardino „Olympiakos“ stiprybes

Kauno „Žalgirio“ (15/13) ekipa pasitinka lemiamą atkarpą kovoje dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose. Ketvirtadienį kauniečių lauks turnyro favoritų iššūkis – į Nemuno salą atvyks lentelėje pirmaujanti Pirėjo „Olympiakos“ (20/8).

K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 15, 2023, 11:47 AM, atnaujinta Mar 15, 2023, 11:49 AM

„Labai stiprus varžovas, mano nuomone, kad tai geriausią krepšinį žaidžianti komanda. Tiek puolime, tiek gynyboje gerai judinanti kamuolį ir išnaudojanti savo geriausias savybes.

Bus nelengvas iššūkis, bet kito kelio neturime, jei galvojame apie atkrintamąsias, turime paimti šį tašką“, – apie laukiantį graikišką riešutą samprotavo „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.

Pergalingai dvigubą Eurolygos savaitę pažymėję K.Maksvyčio auklėtiniai kiek vėliau nusimušė savo nuotaikas vietos pirmenybių batalijose – sekmadienį Kauno klubas namuose 94:100 turėjo pripažinti Vilniaus „Ryto“ pranašumą.

„Esame nusivylę. Nesinori teisintis, bet nebuvome 100 proc. rungtynėse. Stengiamės kovojome, bet pralaimėjome. Tikiuosi, kad būsime geresni“, – apie reakciją po pralaimėtos dvikovos kalbėjo kauniečių strategas.

Iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos „Žalgiriui“ dar liko sužaisti šešerias rungtynes – ketverios iš jų bus žaidžiamos namuose.

Primename, kad pirmasis „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ mačas Graikijoje baigėsi aikštės šeimininkų pergale 90:80.

Atsakomoji komandų akistata Kaune vyks ketvirtadienį, 20 val.

– Kokia Isaiah Tayloro situacija? – buvo paklausta K.Maksvyčio.

– Situacija dar nėra aiški, dabar turėsime treniruotę, galbūt daugiau paaiškės rytoj ryte.

– „Olympiakos“ Eurolygoje pirmauja daugelyje statistinių rodiklių. Ar tai nestebina?

– Nestebina. Net prieš sezoną, kai teko juos stebėti, jie išlaikė branduolį, bandė pasistiprinti geresniais žaidėjais, labai viskas nušlifuota, jie jaučia vienas kitą, tai duoda laisvę aikštėje.

– Koks yra pagrindinis varžovų lyderio Aleksandro Vezenkovo išskirtinumas?

– Jo puolimo savybes – jis gerai skaito žaidimą, sugeba išnaudoti save įvairiose situacijose, gerai žaidžia be kamuolio.

– Varžovų gynybos žvaigždė – Thomasas Walkupas. Turbūt toks žaidėjas yra kiekvieno trenerio svajonė, tiesa?

– Žinoma. Jis atlieka daug darbo, cementuoja, taiso komandos draugų klaidas, puolime gerai dalina kamuolį, valdo tempą. Tai vienas iš geriausių gynėjų.

– Iš paskutiniųjų 10 dvikovų „Olympiakos“ pralaimėjo tik kartą – akistatą prieš Milano „Olimpia“ ekipą. Ką galite pasisemti iš šių rungtynių?

– Milanas pasižymi gera gynyba, fiziškumu, jie sužaidė geras rungtynes, pataikė gerus metimus, reikia tikėti, atakuoti jų silpnas vietas, visos komandos nemėgsta fiziškumo. Turime tą išnaudoti.

– Sėkmės atveju, jei patektumėte į atkrintamąsias varžybas, greičiausiai susikautumėte su ta pačia „Olympiakos“. Galbūt tai būtų parankiausias varžovas, lyginant su kitomis galimomis komandomis?

– Nežiūrime tiek toli, žiūrime kaip pasiruošti artimiausioms rungtynėms, dabar dėmesys tik į ketvirtadienio rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.