EUROLYGA 2023

D. Sabonio viesulas atkreipė NBA čempiono dėmesį – lietuviui skyrė šiltus žodžius

Penktadienį geriausias Lietuvos krepšininkas Domantas Sabonis vėl atkreipė stipriausios pasaulio krepšinio lygos dėmesį. Lietuvis oficialioje NBA svetainėje pateiktame kandidatų į naudingiausio lygos žaidėjo (MVP) sąraše D.Sabonis pakilo į šeštąją vietą.

D.Sabonis.<br>ZP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-18 12:18, atnaujinta 2023-03-18 12:22

Naudingiausių žaidėjų penketuke šiuo metu rikiuojasi Joelis Embiidas („Philadelphia 76ers“), Nikola Jokičius („Denver Nuggets“), Giannis Antetokounmpo („Milwaukee Bucks“), Luka Dončičius („Dallas Mavericks“) ir Jaysonas Tatumas („Boston Celtics“).

Už lietuvio nugaros liko Juliusas Randle’as („New York Knicks“), Shai Gilgeous-Alexanderis („Oklahoma City Thunder“), Jamesas Hardenas („Houston Rockets“) bei Devinas Bookeris („Phoenix Suns“).

Šiltų žodžių 26-erių aukštaūgis sulaukė ir iš NBA čempiono Matto Barneso. Buvęs krepšininkas „Sacramento Kings“ instagramo skiltyje taip pat prakalbo apie D.Sabonio kovą dėl naudingiausio NBA žaidėjo titulo.

„Kaip jau buvau minėjęs anksčiau – jis (D.Sabonis) privalo būti diskusijoje dėl MVP titulo“, – rašė M.Barnesas.

D.Sabonis šiame sezone fiksuoja 19 taškų, 12,6 atkovoto kamuolio ir 7,1 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Pagal atkovotus kamuolius lietuvis pirmauja visoje NBA lygoje. Antroje ir trečioje vietoje esantys N.Jokičius su G.Antetokounmpo atkovoja po 11,9 kamuolio.

Primename, kad per visą Lietuvos istoriją dar jokiam lietuviui nebuvo pavykę tapti naudingiausiu NBA reguliariojo sezono žaidėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.