EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: intrigą pakurstęs T. Dimša ir karjeros rekordą pasiekęs R. Jokubaitis

Eurolygos 29-ajame ture rezultatyviausiai tarp Lietuvos krepšininkų žaidę Rokas Giedraitis ir Tomas Dimša pergalėmis nebuvo apdovanoti. Užtat prie pergalių svariai prisidėjo po traumos grįžęs Artūras Gudaitis, Marius Grigonis, Donatas Motiejūnas ir karjeros rezultatyvių perdavimų rekordą pasiekęs Rokas Jokubaitis.

T.Dimša (kairėje).<br>G.Bitvinsko nuotr.
T.Dimša (kairėje).<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Jokubaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Jokubaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 18, 2023, 9:21 AM

Tomas Dimša

„Žalgirio“ gynėjas nuo suolo pakilo 8-ąją min. Prieš pat pirmojo kėlinio sireną jis pataikė tritaškį, antrojo kėlinio pradžioje – dar vieną, bet neįvertino varžovų gynybos organizuotumo. T.Dimša iniciatyvos vėl ėmėsi ketvirtajame kėlinyje. Jis gerokai pakamavo varžovus prasiveržimais, pataikė tritaškį, kuriuo sumažino atsilikimą iki 2 taškų (65:67), o likus žaisti tris minutes po eilinio prasiveržimo, pasibaigusio dvitaškiu ir varžovo pražanga, išlygino rezultatą (69:69). Ketvirtajame kėlinyje T.Dimša pelnė 11 taškų.

T.Dimša žaidė 23,5 min., pelnė 17 taškų (2/3 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 4/5 baudų), 3 kartus suklydo, 3 kartus prasižengė ir išprovokavo 3 pražangas.

Jis šį sezoną rezultatyviau žaidė tik per rungtynes su ASVEL, į kurio krepšį įmetė 21 tašką.

„Žalgiris“ (15–14) namie pralaimėjo vienvaldžiam Eurolygos lyderiui „Olympiakos“ (21–8) klubui 72:74. Pirmoji rungtynių pusė vyko lygiai (pirmaujanti komanda keitėsi šešis kartus), bet trečiajame kėlinyje svečiai iš Pirėjo nuskuodė į priekį 14 taškų skirtumu. Nors paskutiniame ketvirtyje Kauno krepšininkai ne tik pavijo varžovus, bet ir trumpam persvėrė rezultatą, „raudonų-baltų“ pergalę nulėmė paskutinėmis sekundėmis sudėtingą dvitaškį pataikęs A.Vezenkovas.

Donatas Motiejūnas

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas rungtynes pradėjo efektingu perdavimu, kurio jo komandos draugas J.Blossomgame‘as nesugebėjo pabaigti dėjimu. Tada D.Motiejūnas nusprendė, kad bus patikimiau viską padaryti pačiam – jis puikiai užsiimdavo padėtį, o gavęs kamuolį žinodavo, kaip jį pasiųsti į varžovų krepšį. Jis ir pataikydavo sudėtingus metimus, ir sugebėdavo atsidengti taip, kad iš po krepšio mestų visai laisvas. Nuo trečiojo kėlinio vidurio lietuvis sėdėjo ant suolo.

D.Motiejūnas žaidė 14 min., pelnė 12 taškų (5/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų) ir išprovokavo 3 pražangas.

„Monaco“ (19–10) namie nugalėjo Bolonijos „Virtus“ (13–16) klubą 81:68. Iki trečiojo kėlinio vidurio vyko lygi kova, bet tada „Roca Team“ laimėjo trumpą tarpsnį 12:2 ir nutolo 63:53. Ketvirtajame kėlinyje įsibėgėjusių šeimininkų pranašumas siekė net 18 taškų.

Artūras Gudaitis

„Panathinaikos“ starto penketo vidurio puolėjas į aikštę grįžo po ketverių praleistų rungtynių ir pirmosiomis minutėmis laužė varžovų gynybą. A.Gudaitis, atkovojęs kamuolį po varžovų krepšiu, pelnė pirmuosius rungtynių taškus ir iškart pridėjo taiklų baudos metimą, o iki pirmojo keitimo 6-ąją min. pelnė 8 taškus. Tačiau taisydamas PAO antrosios linijos žaidėjų klaidas ir gaudydamas į baudos aikštelę įsiveržusius varžovų gynėjus A.Gudaitis labai greitai prasižengė antrąjį kartą. Trečiąją pražangą jis gavo vos įėjęs į aikštę antrojo kėlinio viduryje. Nuo pirmojo kėlinio vidurio A.Gudaitis taškų nebepelnė.

Jis žaidė 13 min., pelnė 8 taškus (3/5 dvitaškių, 2/2 baudų), atkovojo 5 kamuolius, prasižengė 4 kartus ir išprovokavo 3 pražangas.

Eurolygos autsaiderių rungtynėse „Panathinaikos“ (10–19) išvykoje nugalėjo ASVEL (8–21) ekipą 86:82. „Žalieji“ nuo antrojo kėlinio visą laiką pirmavo, o skirtumas svyravo apie 10 taškų. Paskutinis ASVEL spurtas buvo tik kosmetinis ir didelės baimės svečiams nesukėlė.

Edgaras Ulanovas

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas prasiveržęs pelnė pirmuosius komandos taškus, rungtynių pradžioje nuolat ieškojo kelių į varžovų baudos aikštelę, puolimą paįvairino tolimu metimu ir vien per pirmąjį kėlinį pelnė 7 taškus. Tačiau antrajame kėlinyje E.Ulanovas atsitrenkė į varžovų gynybos sieną. Jis ne tik neatliko nė vieno metimo, bet ir buvo kelių komandos klaidų kaltininkas (nors protokole ne visos klaidos buvo įrašytos asmeniškai jam). Puolėjas krepšį vėl atrišo trečiojo kėlinio pradžioje pataikęs tritaškį, bet žaidė permainingai: išprovokuotas pražangas keitė klaidos. Paskutinėmis sekundėmis E.Ulanovas nesugebėjo rezultatyviai pabaigti lemiamos atakos.

Jis žaidė 35 min., pelnė 12 taškų (2/4 dvitaškių, 2/2 tritaškių, 2/4 baudų), atliko 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 3 pražangas, prasižengė 3 kartus ir 3 kartus suklydo.

Rokas Giedraitis

„Baskonia“ starto penketo puolėjas rungtynių pradžioje labai prastai dengė R.Menco, o po trijų iš eilės jo metimų kamuolys vos lietė lanką. Vis dėlto paskutinėje pirmojo kėlinio atakoje R.Giedraitis baudos metimais pelnė pirmuosius taškus. Viskas pasikeitė antrojo kėlinio viduryje: lietuvis porą kartų nepastebimas prasmuko į varžovų baudos aikštelę, pradėjo greitą ataką, pataikė iš toli. R.Giedraitis prasiveržimais varžovų gynybą padraskė ir ketvirtajame kėlinyje, bet tolimi metimai taip nekrito, kad puolėjas priešpaskutinę minutę nesiryžo mesti laisvas net tada, kai „Baskonia“ turėjo, ko gero, paskutinį šansą kabintis į pergalę.

R.Giedraitis žaidė beveik 37 min., pelnė 18 taškų (4/8 dvitaškių, 2/6 tritaškių, 4/4 baudų) ir atkovojo 7 kamuolius.

Be Tado Sedekerskio žaidusi „Baskonia“ (15–14) audringose rungtynėse išvykoje pralaimėjo Tel Avivo „Makabi“ (16–13) krepšininkams 79:93. Vitorijos komanda antrojo kėlinio viduryje atsiliko 29:43, bet iškart po pertraukos įmetė 15 taškų be atsako ir ne tik persvėrė rezultatą, bet ir įgijo dviženklę persvarą 60:49. „Geltonieji“ atsakė ne mažiau galingu 13 taškų spurtu ir ketvirtojo kėlinio pradžioje vėl buvo priekyje dviženkliu skirtumu 76:65. „Baskonia“ dar sykį atkurti intrigą nebesugebėjo.

Marius Grigonis

„Panathinaikos“ gynėjas į aikštę buvo įleistas 7-ąją min. Jis retokai gaudavo kamuolį patogiose padėtyse, o gavęs kamuolį pristigdavo kantrybės. Net ir pirmuosius taškus M.Grigonis antrojo kėlinio pradžioje pelnė skubotai atlikęs tritaškį metimą. Jis beveik visą laiką žaidė už tritaškio linijos ir tik kartą metė iš dviejų taškų zonos.

M.Grigonis žaidė beveik 25 min., pelnė 9 taškus (0/1 dvitaškio, 3/6 tritaškių) ir išprovokavo 3 pražangas.

Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ gynėjas į aikštę įėjo 8-ąją min., bet nieko nesukūrė nei pirmojo kėlinio pabaigoje, nei antrojo kėlinio pradžioje ir pirmuosius taškus pelnė tik ketvirtuoju bandymu. Po pertraukos R.Jokubaitis labai gerai pastebėdavo atsidengusius komandos draugus, tačiau pats ilgai negrasino varžovų krepšiui. Tik likus žaisti 2 minutes, kai „Barçai“ pradėjo svilti padai ir ji pirmavo vos dviem taškais, R.Jokubaitis pakėlė sirgalius iš vietų rezultatyviu prasiveržimu su varžovo pražanga, o kitoje atakoje įmetė iš vidutinio nuotolio.

R.Jokubaitis žaidė 23 min., pelnė 8 taškus (3/5 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 2/2 baudų) ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Jis pasiekė karjeros rezultatyvių perdavimų rekordą.

„Barcelona“ (19–10) patampė sirgalių nervus, bet namie įveikė „Crvena Zvezda“ (12–17) komandą 85:79. „Mėlyni-granatiniai“ didžiąją rungtynių dalį pirmavo, bet trečiajame kėlinyje išbarstė dviženklę persvarą. Vis dėlto pergalės „Barça“ neatidavė.

Arnas Butkevičius

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas imitavo agresyvumą, bet varžovai ant šio kabliuko neužkibo. Ketvirtajame kėlinyje A.Butkevičius svariai prisidėjo prie rungtynių lūžio gynyboje spausdamas ir versdamas klysti varžovus, o ketvirtojo kėlinio viduryje pataikė tritaškį aidint atakos laiko sirenai.

A.Butkevičius žaidė 30,5 min., pelnė 7 taškus (1/2 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir suklydo 5 kartus.

Lukas Lekavičius

„Žalgirio“ starto penketo įžaidėjas pirmoje komandos atakoje nepataikė iš toli, o po kelių sekundžių praleido Th.Walkupo tritaškį. Nors pirmojo kėlinio viduryje L.Lekavičius pataikė tritaškį, jo idėjos sparčiai seko ir antrojo kėlinio antrojoje pusėje, kai komanda krito į duobę, jis nesukūrė visiškai nieko. Trečiojo kėlinio pradžioje L.Lekavičius truputį praplėtė komandos puolimą, bet geras ruožas buvo trumpas.

L.Lekavičius žaidė 17,5 min., pelnė 5 taškus (1/1 dvitaškio, 1/4 tritaškių), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir 3 kartus suklydo.

Laurynas Birutis

„Žalgirio“ vidurio puolėjas į aikštę įėjo 8-ąją min. ir pirmojo kėlinio pabaigoje baudos metimu pelnė pirmąjį tašką. L.Birutis baudos aikštelėse su varžovų aukštaūgiais kovojo apylygiai, bet rungtynių baigtis buvo sprendžiama kitose aikštės dalyse.

L.Birutis žaidė 6,5 min. ir pelnė 3 taškus (1/1 dvitaškio, 1/2 baudų).

Ignas Brazdeikis

„Žalgirio“ puolėjas į aikštę pirmą kartą žengė tik priešpaskutinę pirmojo kėlinio minutę. Jis daug žaidė individualiai, bet rezultato nepasiekė ir pirmuosius taškus ketvirtuoju bandymu pelnė tik antrojo kėlinio pabaigoje. Vėliau jis didelės įtakos komandos žaidimui neturėjo.

I.Brazdeikis žaidė 15,5 min., pelnė 5 taškus (1/3 dvitaškių, 1/3 dvitaškių), atkovojo 3 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Savaitės skaičius

3

Trys „Žalgirio“ dvyliktuke buvę Lietuvos krepšininkai ketvirtadienį ant parketo nežengė. Treneris Kazys Maksvytis į aikštę neleido Dovydo Giedraičio, Karolio Lukošiūno ir Motiejaus Krivo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.