EUROLYGA 2023

E. Šventoraitės komanda pateko į Eurolygos finalo ketvertą

Lietuvos krepšininkė Eglė Šventoraitė ir jos komandos draugės iš Skijaus „Famila“ keliaus į Eurolygos finalo ketvertą. Italijos čempionė „Famila“ trečiadienį pergalingai baigė ketvirtfinalio seriją su „Valencia“ ekipa.

Eglė Šventoraitė<br>FIBA nuotr.
Eglė Šventoraitė<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2023, 11:03 PM, atnaujinta Mar 22, 2023, 11:05 PM

Trečiadienį lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse „Famila“ namie po lygios kovos nugalėjo „Valencia“ krepšininkes 62:53 ir laimėjo seriją 2:1. Skijaus komandos vidurio puolėja Eglė Šventoraitė žaidė 6 min. ir pelnė 5 taškus (2/4 dvitaškių, 1/1 baudos).

Praėjusią savaitę „Famila“ pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes namie laimėjo 75:53, antrąsias rungtynes išvykoje pralaimėjo 75:80. E.Šventoraitė per pirmąsias rungtynes pelnė 4 taškus, per antrąsias – 2 taškus.

31 metų 198 cm ūgio E.Šventoraitė sezoną pradėjo Ankaros „Botaş“ komandoje, po to žaidė „Hatay“ ekipoje, bet po Turkiją sukrėtusio žemės drebėjimo išvyko į Italiją ir sudarė sutartį su „Famila“.

Kitos dvi komandos, kuriose žaidžia lietuvės, į Eurolygos atkrintamąsias varžybas nepateko. Po grupių etapo tarptautinį sezoną baigė Žeronos „Spar“ su Giedre Labuckiene ir Miškolco DKVD su Monika Grigalauskyte.

Skijaus komanda į finalo ketvertą pateko pirmąjį kartą ir nutraukė ilgą Italijos krepšinio sausrą svarbiausiame žemyno moterų turnyre. Praėjusį kartą Italijos klubas – „Parma“ – finalo ketverte žaidė 2002 metais.

Trečiadienį taip pat baigėsi kitos dvi ketvirtfinalio serijos. „Mersin“ lemiamose trečiose rungtynėse sutriuškino Buržo „Tango“ komandą 91:63, Prahos USK įveikė Salamankos „Perfumerias Avenida“ ekipą 74:66.

„Mersin“ ir USK laimėjo ketvirtfinalio serijas rezultatu 2:0.

Ketvirtfinalyje dvejų rungtynių užteko tik „Fenerbahçe“ komandai. Ji laimėjo seriją su praėjusių metų Eurolygos nugalėtoja „Sopron“ ekipa rezultatu 2:0. Įdomu, kad abejos rungtynės baigėsi vienodu rezultatu 82:62.

„Fenerbahçe“ buvo ir geriausia grupių varžybų komanda. Stambulo krepšininkės grupėje laimėjo 12 iš 14 rungtynių.

„Mersin“ finalo ketverte žais pirmą kartą. USK nuo 2015 metų į baigiamąją dalį pateko šeštąjį kartą. Ši komanda buvo 2015 metų Eurolygos čempionė.

„Fenerbahçe“ nuo 2012 metų į finalo ketvertą prasibrovė devintąjį kartą, bet dar nė sykio netapo čempione. Ši Stambulo komanda keturis kartus pralaimėjo finale ir taip pat keturis kartus – pusfinalyje.

Finalo ketvertas numatomas balandžio 14–16 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.