EUROLYGA 2023

Kovai su „Fenerbahce“ besiruošiantis K. Maksvytis – apie „Olimpia“ pavyzdį, varžovų padėtį ir K. Evanso traumos prisiminimus

Dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose kovojantis Kauno „Žalgiris“ trečiadienį anksti ryte iškeliauja į Turkiją, kur stos į vienas svarbiausių šio sezono rungtynes.

K. Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2023, 12:08 PM, atnaujinta Mar 22, 2023, 12:09 PM

Kauno „Žalgiris“ penktadienį Eurolygoje stos į išvykos Eurolygos dvikovą prieš Stambulo „Fenerbahce“ ekipą.

Žalgiriečiai savo sąskaitoje turėdami 15 pergalių ir 14 pralaimėjimų užima 9-ąją vietą ir yra per 1 poziciją nuo atkrintamųjų vietos.

„Fenerbahce“ turėdama 17 laimėjimų ir 12 nesėkmių užima 5-ąją vietą.

Pirmose tarpusavio rungtynėse kauniečiai šventė pergalę 86:66.

„Žalgirio“ vyriausiasis komandos treneris Kazys Maksvytis varžovų vietos turnyrinėje lentelėje nesureikšmina ir teigia, kad abi komandos dar vis kovoja dėl to pačio tikslo.

„Kiekvienos rungtynės svarbios tiek mums, tiek mūsų varžovui, kuris dar nėra tikras dėl savo vietos atkrintamosiose varžybose. Matosi, jog „Fenerbahce“ bando reaguoti ir stiprinasi sezono eigoje. Atvyko Tyleris Dorsey, grįžo Nemanja Bjelica.

Tyleris Dorsey nežaidė paskutinių rungtynių, turi čiurnos traumą, bet manome, jog žais. Namuose jie taip pat yra gausiai palaikomi savų sirgalių. Tai labiau gynybinė komanda, bus nelengva, bet kito kelio neturime ir važiuosime kovoti dėl pergalės“, – prieš ateinančias rungtynes kalbėjo K.Maksvytis.

Tuo tarpu Stambulo klubas antradienį jau sužaidė pirmąsias šios savaitės Eurolygos rungtynes. Turkijos ekipa atidėtuose namų rungtynėse 75:82 nusileido Milano „Olimpia“ komandai.

„Be abejo įdėmiai stebėjome šias rungtynes. Visų pirma, Milanas pasižymi savo gynyba, apribojo jų lyderius veiksmus. O antra – Shabazzas Napieras buvo žaidėjas, kuris pakeitė rungtynių eigą. Kažkokius akcentus susidėliojome iš tų rungtynių“, – apie šios savaitės „Fenerbahce“ dvikovą kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

– Kiek galvos skausmo yra renkantis aukštaūgių rotaciją prieš šį mačą?

– Viską parodys rungtynės ir reikės greitai reaguoti. Turime naudos su vienais aukštaūgiais, turime naudos ir su mobilesniais aukštaūgiais. Turime du variantus, bandysime rinktis.

– Eurolygoje lieka vos penkios rungtynės. Kiek esate patenkintas komandos sportinė forma?

– Norėtųsi, kad tas pats Isaiah Tayloras būtų kokias draugiškas ar oficialias rungtynes turėjęs prieš Eurolygą. Šiai dienai turime visus žaidėjus ir bandysime nueiti į tas rungtynes.

– Kiek pasikeitė žaidimo modelis prisijungus T.Dorsey?

– Negalėčiau pasakyti, kad jis kažkaip pakeitė komandą. Jis įsivažiavo į ritmą ir gavo nedidelę čiurnos traumą. Dar nežinome ar jis žais. Kol kas jis išplėtė aikštę, mėtė tritaškius ir sudarė konkurenciją jų pagrindiniams gynėjams. Manau, kad jis dar nebuvo šimtu procentu įėjęs į komandą.

– Kiek ankstyvas rytojaus skrydis keičia jūsų pasiruošimą Eurolygos išvykos rungtynėms?

– Iš vienos pusės turime viena diena daugiau laiko pasiruošti, iš kitos pusės turime šiek tiek kitokį išvykimą. Modeliavome treniruotes ir galime leisti sau ir sunkiau padirbti antradienio ir trečiadienio treniruotėse. Turėsime vieną dieną kelionei ir lengvam atsistatymui. Žiūrint į mūsų komandą, kiekviena papildoma treniruočių diena mums išeidavo į naudą.

– Kaip žiūrite į „Fenerbahce“ padėtį turnyrinėje lentelėje?

– Žiūrime į savo reikalus. Reikia laimėti tašką. Gaila to nepavyko to padaryti prieš „Olympiakos“, bandysime tą padaryti prieš „Fenerbahce“. Panašiai buvo ir prieš pirmąsias rungtynes. Pradžioje jie šoktelėjo į priekį, o rato pabaigoje jau prarado taškų. Jie turi savo planus, mes turime savo. Visi nori laimėti ir patekti į atkrintamąsias.

– Ar dar pagalvojate apie Keenano Evanso traumą, kurią jis gavo rungtynėse prieš „Fenerbahce“?

– Ruošiantis rungtynėms teko stebėti praėjusios dvikovos įrašą, vėl iškilo prisiminimai. Be abejo viskas būtų kitaip. Neaišku – geriau ar blogiau, bet tuo metu atrodė labai blogai.

– Minėjote, kad I.Tayloras sugrįžo į rikiuotę. Kaip jam sekėsi sugrįžti į ritmą.

– Teoriškai jis galėjo dalyvauti rungtynėse su „Neptūnu“, bet nusprendėme nerizikuoti ir pilnai ji grąžinti. Bandėme grąžinti jį į formą per treniruotes. Tikimės darbas nenueis veltui. Jo svarbą matėme pastarąjį kartą per dvigubą Eurolygos savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.