EUROLYGA 2023

Eurolygos atkrintamųjų dėlionė – kokie „Žalgirio“ ir kitų klubų šansai?

Eurolygos krepšinio turnyre iki reguliariojo sezono pabaigos liko tik penki turai. Per juos įvyks daug svarbių rungtynių, nes atkrintamosiose varžybose dar liko daug laisvų vietų, o norinčių ir vis dar galinčių į ketvirtfinalį patekti komandų sąrašas yra labai ilgas.

Liko dar šeši Eurolygos atkrintamųjų varžybų bilietai.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Liko dar šeši Eurolygos atkrintamųjų varžybų bilietai.<br>G. Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Liko dar šeši Eurolygos atkrintamųjų varžybų bilietai.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Liko dar šeši Eurolygos atkrintamųjų varžybų bilietai.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Liko dar šeši Eurolygos atkrintamųjų varžybų bilietai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Liko dar šeši Eurolygos atkrintamųjų varžybų bilietai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Liko dar šeši Eurolygos atkrintamųjų varžybų bilietai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Liko dar šeši Eurolygos atkrintamųjų varžybų bilietai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Liko dar šeši Eurolygos atkrintamųjų varžybų bilietai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Liko dar šeši Eurolygos atkrintamųjų varžybų bilietai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Liko dar šeši Eurolygos atkrintamųjų varžybų bilietai.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Liko dar šeši Eurolygos atkrintamųjų varžybų bilietai.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Liko dar šeši Eurolygos atkrintamųjų varžybų bilietai.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Liko dar šeši Eurolygos atkrintamųjų varžybų bilietai.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Mar 23, 2023, 8:29 AM

Iki reguliariojo sezono pabaigos likus penkiems turams, oficialiai įteikti tik du kelialapiai į atkrintamąsias varžybas. Tiesa, neoficialiai abejonių nekelia dar dviejų kelialapių likimas. Tuo tarpu į likusius keturis kelialapius pretenduoja net vienuolika komandų, tarp kurių yra Kauno „Žalgiris“.

Po 29 turų teisę žaisti atkrintamosiose varžybose oficialiai užsitikrino Pirėjo „Olympiakos“ (21 pergalė) ir Madrido „Real“ (20). Vieną koją į atkrintamąsias varžybas įkėlė „Barcelona“ ir „Monaco“ (po 19). Šios dvi komandos devintąją vietą užimančią ekipą lenkia keturiais taškais.

Net jei „Barcelona“ ir „Monaco“ pradėtų pralaimėti visiems iš eilės, išstumti šias komandas iš pirmojo aštuoneto būtų labai sudėtinga.

Dėl likusių keturių kelialapių kovoja Stambulo „Fenerbahce“ (17), Tel Avivo „Maccabi“, Belgrado „Partizan“ (po 16), Vitorijos „Baskonia“, Kauno „Žalgiris“ (po 15), „Valencia“, Stambulo „Anadolu Efes“ (po 14), Milano „Olimpia“, Bolonijos „Virtus“ (po 13), Belgrado „Crvena Zvezda“ (12) ir Miuncheno „Bayern“ (11).

„Fenerbahce“ (17 ir 12).

Likusios rungtynės: namie su „Žalgiriu“, svečiuose su „Real“, svečiuose su „Baskonia“, namie su „Anadolu Efes“, svečiuose su „Crvena Zvezda“.

Nors „Fenerbahce“ prieš finišo tiesiąją užsiėmė neblogą padėtį ir turi dviejų taškų atsargą, „geltonų-mėlynų“ tvarkaraštis pavojingas. Jie pralaimėjo dvejas praėjusias rungtynes, o jei iki reguliariojo sezono pabaigos daugiau nelaimėtų nė karto, nebūtų didelė staigmena. Juo labiau kad artimiausiu metu pralaimėjus dar kartą kitą, psichologinė įtampa „Fenerbahce“ stovykloje smarkiai išaugtų.

„Maccabi“ (16 ir 13).

Likusios rungtynės: svečiuose su ASVEL, namie su „Virtus“, namie su „Olimpia“, svečiuose su „Žalgiriu“, namie su „Real“.

Izraelio krepšinio lyderių padėtis yra labai patogi. „Maccabi“ šiuo metu tęsia trijų pergalių virtinę, o kitas trejas rungtynes žais su apatinėje lentelės pusėje esančiomis komandomis. Jei patys neprisivirs košės, „geltonieji“ po išvykos į Vilerbaną ir dviejų dvikovų namie su abiem Italijos klubais turėtų rezervuoti sau vietą atkrintamosiose varžybose. Beje, „Maccabi“ šį sezoną yra geriausiai namie žaidžianti komanda (laimėjo 12 iš 14 rungtynių).

„Partizan“ (16 ir 13).

Likusios rungtynės: namie su „Olympiakos“, namie su „Barcelona“, namie su „Real“, svečiuose su „Monaco“, namie su „Panathinaikos“.

„Partizan“ tvarkaraštis – pragariškas. Nors „juodi-balti“ trejas iš eilės rungtynes žais namie, pas juos atvyks trys stipriausios šio sezono komandos „Olympiakos“, „Barcelona“ ir „Real“. O po to Željko Obradovičiaus penketas lankys ketvirtą šio sezono lyderį „Monaco“. Pagrindinė viltis – namų sienų ir keliolikos tūkstančių sirgalių palaikymas. Bet jei per šį milžinų išbandymą „Partizan“ neiškovos bent dviejų pergalių, paskutinės rungtynės su šį sezoną silpnai žaidžiančiu „Panathinaikos“ klubu gali būti tik dėl garbės.

„Baskonia“ (15 ir 14).

Likusios rungtynės: svečiuose su „Crvena Zvezda“, namie su ALBA, namie su „Fenerbahce“, namie su ASVEL, svečiuose su „Olympiakos“.

Rezultatyviausia ir sunkiausiai nuspėjama Eurolygos komanda „Baskonia“ per likusius turus žais dvejas rungtynes savo aikštėje su aiškiais autsaideriais. Tai baskų sirgalius nuteikia optimistiškai. Kitos rungtynės kelia daugiau klaustukų, bet „Baskonia“, kaip jau minėta, sunkiausiai nuspėjama Eurolygos komanda.

„Žalgiris“ (15 ir 14).

Likusios rungtynės: svečiuose su „Fenerbahce“, namie su „Monaco“, namie su „Valencia“, namie su „Maccabi“, svečiuose su „Bayern“.

Lietuvos lygos lyderiams sudėtingiausias bus šios savaitės išbandymas – kelionė pas „Fenerbahce“. Tiesa, kitą savaitę į Kauną atvyksiantis „Monaco“ – taip pat ne dovanėlė. Kita vertus, net jei per du artimiausius turus laimėti nepavyktų, „Žalgiris“ veikiausiai dar turėtų galimybę įšokti į atkrintamųjų varžybų traukinį finišo spurtu. Per tris paskutiniuosius turus kauniečiai dukart žais namie ir aplankys dėl nieko nebekovojančius autsaiderius.

„Valencia“ (14 ir 15).

Likusios rungtynės: svečiuose su „Monaco“, svečiuose su „Crvena Zvezda“, svečiuose su „Žalgiriu“, namie su „Virtus“, svečiuose su „Barcelona“.

Valensijos komanda veikiausiai išsikasė sau duobę vasario pabaigoje ir kovo pradžioje, kai pralaimėjo ketverias iš eilės rungtynes. „Valencia“ per likusią reguliariojo sezono dalį žais net ketverias rungtynes išvykose, o visi varžovai bus ne iš kelmo spirti – arba lyderiai, arba dėl kelialapių į atkrintamąsias varžybas kovojantys klubai. Kad patys patektų į ketvirtfinalį, „apelsininiams“ reikia atlikti krepšinio žygdarbį.

„Anadolu Efes“ (14 ir 15).

Likusios rungtynės: svečiuose su ALBA, namie su „Olimpia“, namie su „Virtus“, svečiuose su „Fenerbahce“, namie su „Monaco“.

Dviejų praėjusių Eurolygos sezonų čempionai įstūmė save į kampą ir šiuo metu yra už lemtingos linijos. Nepaisant to, viskas yra pačių „Anadolu Efes“ krepšininkų rankose, o jų tvarkaraštis nėra smaugiantis. Nebūtų nieko keisto, jei „Anadolu Efes“ į aštuonetą pakiltų po kelionės į Berlyną ir dvejų rungtynių namie su abiem Italijos klubais. Dviejuose paskutiniuose turuose bus sunkiau, bet Ergino Atamano auklėtiniai jau ne kartą įrodė, kad jiems nėra nieko neįmanomo.

„Olimpia“ (13 ir 16).

Likusios rungtynės: namie su „Bayern“, svečiuose su „Anadolu Efes“, svečiuose su „Maccabi“, namie su „Barcelona“, svečiuose su „Virtus“.

Pernai ant finalo ketverto slenksčio stovėjusi Milano komanda šį sezoną nugarmėjo žemyn. Tiesa, „Olimpia“ išsaugojo galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas, o po šios savaitės rungtynių su „Bayern“ klubu galimybė turbūt dar nebus prarasta. Vis dėlto kituose turuose Milano krepšininkų laukia per daug stiprių varžovų, kad vertėtų puoselėti dideles viltis.

„Virtus“ (13 ir 16).

Likusios rungtynės: namie su „Real“, svečiuose su „Maccabi“, svečiuose su „Anadolu Efes“, svečiuose su „Valencia“, namie su „Olimpia“.

Bolonijos klubo misija įmanoma, bet sunkiai įvykdoma. „Juodiesiems“ jau dabar trūksta dviejų taškų, o per kitus tris turus reikės priimti „Real“ ir keliauti pas „Maccabi“ bei „Anadolu Efes“. Jei per šias rungtynes nepavyks iškovoti bent dviejų pergalių, du paskutinieji turai turbūt nieko nebelems ir „Virtus“ turės nukelti atkrintamųjų varžybų viltis geresniems laikams.

„Crvena Zvezda“ (12 ir 17).

Likusios rungtynės: namie su „Baskonia“, namie su „Valencia“, svečiuose su ASVEL, namie su „Olympiakos“, namie su „Fenerbahce“.

„Crvena Zvezda“ net ketverias iš penkerių likusių rungtynių žais savo aikštėje. Nors visi į Belgradą atvyksiantys varžovai labai pavojingi, ko gero, niekas smarkiai nesistebėtų, jei „Zvezda“ reguliarųjį sezoną pabaigtų penkių pergalių virtine. Serbijos čempionų bėda yra tai, kad jiems tikriausiai neužtektų net ir idealaus finišo. Nebent kelią palankiais rezultatais pravalytų varžovai.

„Bayern“ (11 ir 18).

Likusios rungtynės: svečiuose su „Olimpia“, svečiuose su „Panathinaikos“, namie su „Monaco“, svečiuose su „Real“, namie su „Žalgiriu“.

„Bayern“ krepšininkai patys tikriausiai puikiai supranta, kad jų galimybės palikti į pirmąjį aštuonetą tik iliuzinės. Miuncheno komandai reikia ne tik laimėti visas rungtynes, bet ir sulaukti daugybės palankių rezultatų konkurentų dvikovose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.