EUROLYGA 2023

Savo klaidas lemiamais momentais vardinęs M. Fosteris atskleidė likusio sezono tikslą

Vilniaus „Ryto“ lyderis Marcusas Fosteris lemiamose FIBA Čempionų lygos rungtynėse pelnė 27 taškus, Lietuvos čempionai 96:95 įveikė Manresos „Baxi“, tačiau to patekimui į aštuntuką nepakako.

 M. Fosteris.<br> FIBA nuotr.
 M. Fosteris.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2023, 7:01 AM

Pirmąsias rungtynes vilniečiai prieš „Baxi“ pralaimėjo 69:82, tad paskutinėse „Top 16“ rungtynėse „Rytui“ buvo privaloma pergalė bent 13 taškų skirtumu.

Likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutes „Rytas“ pirmavo 91:78, o M.Fosteris kartu su Gyčiu Masiuliu pasileido į greitą ataką. Tačiau įvyko tragedija.

Krepšininkai nesusikalbėjo ir M.Fosteris tiesiog atidavė kamuolį varžovams, o G.Masiulis iš karto užsidirbo nesportinę pražangą.

„Baxi“ krepšininkai pradėjo sparčiai mažinti atsilikimą, o vilniečiai supratę, jog nebespės pasiekti pergalės 13 taškų skirtumu nusprendė pradėti žaisti antikrepšinį. Giedriaus Žibėno auklėtiniai mėgino panaikinti savo pranašumą, jog dvikova persikeltų į pratęsimą ir vilniečiai turėtų didesnes galimybes iškovoti pergalę reikiamu skirtumu.

Deja, Lietuvos čempionams to įgyvendinti nepavyko ir „Ryto“ krepšininkai pasiekė pergalę minimaliu skirtumu 96:95.

Eilinį kartą vilniečių lyderiu buvo Marcusas Fosteris. Gynėjas iš JAV per 31 minutę surinko 27 taškus (6/8 dvit., 5/9 trit.), 3 atkovotus ir 2 perimtus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus, 6 klaidas ir 24 naudingumo balus.

„Tai buvo linksmos rungtynės. Žinojome, kad bus labai sunku. Turėjome panaikinti didelį skirtumą. Jeigu būtume geriau pradėję, tai dabar šiek tiek kitaip kalbėtume po rungtynių. Tačiau negaliu labiau didžiuotis komanda, kurią turime šį sezoną.

Prisimenu, kad sezono pradžioje mus maždaug kaip 20-ąją komandą, tačiau dabar turėjome progą patekti tarp aštuonių geriausių komandų. Jeigu galėtume sužaisti tas rungtynes iš naujo, manau, kad turėtume šansą žengti į aštuntuką. Didžiuojuosi dėl to, ką padarėme“, – į spaudos konferenciją su sūnumi atėjęs kalbėjo M.Fosteris.

– Turėjote reikiamą persvarą, tačiau nesugebėjote jos išlaikyti. Kiek dėl to apmaudu?

– Man asmeniškai labai liūdna, nes vienu metu turėjome dviženklę persvarą. Tada aš suklydau, o Gytis Masiulis užsidirbo nesportinę pražangą, po kurios rungtynės apsivertė aukštyn kojomis. Tai labai nuvilia, nes ketvirtajame kėlinyje buvome tokioje pozicijoje, kokioje ir norėjome. Bet dienos pabaigoje negaliu pykti. Turime ilgą LKL sezoną. Turime visa tai pamiršti ir pasiruošti likusiam sezonui.

– Ar išgyvenate dėl tos klaidos?

– Taip, tai vienas iš epizodų, apie kurį dar ilgai mąstysiu. Niekada nesu patekęs į aštuntuką, o tai buvo vienas mano tikslų. Apie tai tikrai galvosiu ateityje. Kaip ir treneris sakė rūbinėje, tai mums padės ateityje. Tuo pačiu tai padės ir man. Kai kitą kartą atsidursiu panašioje situacijoje, galėsiu išpildyti situaciją komandai.

– Po šios klaidos komanda subyrėjo puolime.

– Daug laiko praleidau su kamuoliu, per vėlai perskaitydavau situacijas, suklydau, nebuvau pakankamai kantrus.

– Kaip įvertintumėte gynybą pirmoje rungtynių pusėje?

– Tiesą pasakius, ji buvo siaubinga. Jie pataikė sunkius ir lengvus metimus. Kai komanda pataiko viską, tuomet tampa sudėtinga juos įveikti. Antroje rungtynių pusėje šiek tiek apsunkinome jiems situaciją, tačiau jie vis tiek pataikė daug sudėtingų metimų. Manresa turi puikią komandą.

– Jūsų treneris nė kartą yra minėjęs, jog per ilgai švenčiate pelnytus taškus. Kaip manote, kodėl tai kartojasi?

– Esame emocinga komanda. Mes mėgstame įtraukti sirgalius ir džiaugiamės dėl komandos draugų. Turime paaugti šioje vietoje. Atkrintamosiose varžybose mums tai nepadės.

– Ar rungtynių pabaigoje siekėte pratęsimo neišmesdami kamuolio iš užribio?

– Tai buvo mūsų strategija. Siekėme pratęsimo, nes tada turėtume daugiau laiko padidinti pranašumą. Norėjome pažiūrėti, ką jie darys.

– Kodėl taip vėlai prasižengėte?

– Nesusikalbėjome. Nesusitarėme, ar norime prasižengti, ar leisti jiems atakuoti.

– Ar manote, kad tokia strategija yra garbinga?

– Tokioje situacijoje, kokioje buvome atsidūrę, turėjome to imtis. Nebuvo magiško metimo, kuris mums duotų 10 taškų. Tai buvo gera strategija.

– Kaip įverintumėte visą Čempionų lygos sezoną?

– Turime būti nuoširdūs sau, nepatekome ten, kur norėjome. Bet turime pažvelgti ir į gerus dalykus. Laimėjo prieš Tenerifės ekipą ir žengėme į kitą etapą. Įkrintamosiose varžėmės su stipria PAOK komanda. Namuose buvome labai arti pergalės prieš Bonos komandą. Galime žiūrėti į pozityvius dalykus, tačiau reikia pažvelgti ir į negatyvius dalykus. Galėjome patekti į aštuntuką.

– Koks rezultatas LKL būtų teigiamas?

– Turime pasiekti finalą. Jeigu juos pasieksime, nepaisant to, su kuo susitiksime, bus sunku mus įveikti. Turime koncentruotis į sezono finišą, užimti norimą vietą ir patekti į finalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.