EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: kelialapiai į ketvirtfinalį, M. Grigonio pastangos ir netaiklūs metimai

„Barcelona“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis ir „Monaco“ vidurio puolėjas Donatas Motiejūnas šią savaitę oficialiai tapo Eurolygos atkrintamųjų varžybų dalyviais. Tuo tarpu rezultatyviausiai tarp Lietuvos krepšininkų 30-ajame ture žaidusio Atėnų „Panathinaikos“ gynėjo Mariaus Grigonio komanda prarado aritmetinę galimybę patekti į ketvirtfinalį.

 Marius Grigonis<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Marius Grigonis<br> AFP/Scanpix nuotr.
Rokas Jokubaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Jokubaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gudaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gudaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ignas Brazdeikis<br>zalgiris.lt nuotr.
Ignas Brazdeikis<br>zalgiris.lt nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Šiupario nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Šiupario nuotr.
 Arnas Butkevičius<br>G.Šiupario nuotr.
 Arnas Butkevičius<br>G.Šiupario nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Šiupario nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Šiupario nuotr.
Laurynas Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laurynas Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Mar 25, 2023, 11:08 AM, atnaujinta Mar 25, 2023, 11:09 AM

Marius Grigonis**

„Panathinaikos“ starto penketo gynėjas žaidė labai agresyviai ir sumaniai, ne kartą, ypač pirmajame kėlinyje, privertė karščiuotis jį dengusį T.Satoransky ir iki pirmojo keitimo pelnė 5 taškus. Po pertraukos M.Grigonis tęsė pradėtą darbą, bet jo komandai trūko aiškaus plano, todėl ir lietuvio galimybės nebuvo pilnai atskleistos.

M.Grigonis žaidė 27,5 min., pelnė 13 taškų (1/2 tritaškių, 10/11 baudų), išprovokavo 7 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

„Panathinaikos“ namie pralaimėjo „Barcelona“ komandai 74:88. „Žalieji“ pirmajame kėlinyje pirmavo dviženkliu skirtumu, bet paskui nesustabdė N.Mirotičiaus ir po pertraukos patys visą laiką atsiliko nuo „mėlynų-granatinių“ apie dešimties taškų skirtumu.

Rokas Jokubaitis**

„Barcelona“ įžaidėjas į aikštę įėjo 7-ąją min., komandai atsiliekant 10:20. Jis žaidė daug ramiau negu T.Satoransky, įmetė pats, pastebėdavo perspektyvius atakų tęsinius ir labai padėjo komandai vaizdą aikštėje apversti aukštyn kojomis. Tačiau po pertraukos R.Jokubaitis padriko „Barços“ žaidimo nesutvarkė.

R.Jokubaitis žaidė 14,5 min., pelnė 6 taškus (1/2 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 1/2 baudų) ir išprovokavo 3 pražangas.

Ignas Brazdeikis*

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas dažnai žaisdavo vienas prieš vieną, bet pirmieji bandymai nebuvo sėkmingi. I.Brazdeikis pirmuosius taškus pelnė tik ketvirtuoju metimu, kuris buvo dėjimas, antrojo kėlinio pradžioje.

Pralaužęs ledus, Kanados lietuvis iki antrojo kėlinio vidurio surinko 6 taškus, bet greitai gavo dvi pražangas, o viename epizode vos išvengė nesportinės pražangos. Paskui jo indėlis puolant buvo mažesnis.

Trečiojo kėlinio viduryje I.Brazdeikis prasižengė ketvirtąjį kartą, priešpaskutinę rungtynių minutę – penktąjį.

I.Brazdeikis žaidė 24,5 min., pelnė 10 taškų (4/8 dvitaškių, 0/2 tritaškio, 2/2 baudų), atkovojo 4 kamuolius ir prasižengė 5 kartus.

„Žalgiris“ (15–15) išvykoje pralaimėjo „Fenerbahçe“ (18–12) klubui 79:87. Kauniečiai trumpai pirmavo tik pirmajame kėlinyje.

Rungtynių lūžis įvyko prieš pat pertrauką, kai Stambulo komanda įmetė 11 taškų be atsako ir įgijo 11 taškų persvarą 46:35. Nors paskutinėmis minutėmis „Žalgiris“ buvo sumažinęs skirtumą iki 4 taškų, pavyti varžovų nepavyko.

Laurynas Birutis*

„Žalgirio“ vidurio puolėjas į aikštę įėjo per pirmojo kėlinio reklaminę pertraukėlę. Jis iškart pralaužė varžovų gynybą žaisdamas nusisukęs nuo krepšio ir surinko tris taškus vienoje atakoje.

Tačiau gindamasis L.Birutis žaidė nepakankamai tiksliai ir dėl jo netikslumų kelis kartus kuris nors varžovas liko nedengiamas.

Grįžęs į aikštę ketvirtajame kėlinyje L.Birutis pasižymėjo dėjimu ir dar viena puikiai laimėta dvikova žaidžiant nusisukus nuo krepšio.

Jis žaidė 9 min. ir pelnė 7 taškus.

Edgaras Ulanovas*

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas prieš savo buvusią komandą labai stengėsi žaisti agresyviai, bet varžovai užtvėrė mėgstamiausius E.Ulanovo kelius krepšio link. Jis pralaimėjo daugumą jėgos dvikovų žaisdamas vienas prieš vieną, o po pertraukos beveik nebandė lįsti į varžovų baudos aikštelę.

E.Ulanovas žaidė 33 min., pelnė 7 taškus (1/4 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 2/2 baudų), atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 3 pražangas ir suklydo 3 kartus.

Donatas Motiejūnas*

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas pirmoje rungtynių atakoje nepataikė iš toli. Paskui jis keliskart metė iš sunkių padėčių ir iki pertraukos pataikė tik 1 iš 5 metimų, o gindamasis susidurdavo su sunkumais, kai prieš jį išdygdavo greitesnis varžovas.

Po pertraukos lietuvis daug tiksliau žaidė ir puldamas, ir gindamasis, o du paeiliui jo taiklūs metimai trečiojo kėlinio pradžioje smarkiai stumtelėjo „Roca Team“ pergalės link.

D.Motiejūnas žaidė 13 min., pelnė 6 taškus (3/6 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 0/1 baudos) ir atkovojo 5 kamuolius.

„Monaco“ (20–10) namie nugalėjo „Valencia“ (14–16) komandą 90:79. Monako krepšininkai iki antrojo kėlinio vidurio atsiliko, bet tada pelnė 12 taškų paeiliui ir išsiveržė į priekį dviženkliu skirtumu 45:34. Nors trečiojo kėlinio pabaigoje „Monaco“ buvo įkritęs į duobę, po pertraukos skirtumas dažniausiai svyravo apie dešimt taškų.

„Monaco“ prisidėjo prie komandų, kurios oficialiai užsitikrino kelialapius į atkrintamąsias varžybas (anksčiau tai padarė „Olympiakos“, „Real“ ir „Barcelona“).

Lukas Lekavičius*

„Žalgirio“ įžaidėjas į aikštę įėjo 6-ąją min. Nors jo pirmieji veiksmai buvo gana avantiūriški, sprendimai pasiteisino ir L.Lekavičius pirmajame kėlinyje pelnė 4 taškus (pataikė kreivą dvitaškį ir du baudos metimus). Antrajame kėlinyje įkrito ne mažiau avantiūriškas L.Lekavičiaus tritaškis, bet antrą tolimą metimą varžovai blokavo.

L.Lekavičius žaidė tik 8,5 min. ir pelnė 7 taškus (1/1 dvitaškio, 1/2 tritaškių, 2/2 baudų). Jis penktą kartą šį sezoną per rungtynes neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo.

Rokas Giedraitis*

„Baskonia“ starto penketo puolėjas nuo pirmųjų minučių suko galvas varžovams, kelis kartus atsidūrė padėtyse, kuriose taškus pelnė be didelio pasipriešinimo, ir vien pirmajame kėlinyje pelnė 6 taškus.

Tačiau paskui lietuvis buvo nustumtas į pasyvias pozicijas, jo neparengti tolimi metimai tikslo nepasiekė ir kitus taškus jis pelnė tik ketvirtojo kėlinio pabaigoje.

Gindamasis R.Giedraitis neišvengė pozicinių klaidų, kuriomis labiausiai naudojosi O.Dobričius.

R.Giedraitis žaidė 30,5 min., pelnė 10 taškų (4/5 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 2/3 baudų), atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas ir 4 kartus suklydo.

Be Tado Sedekerskio žaidusi „Baskonia“ išvykoje pralaimėjo „Crvena Zvezda“ komandai 63:74. Vitorijos krepšininkai antrojo kėlinio pradžioje pirmavo dviženkliu skirtumu, bet po to prarado iniciatyvą, o po pertraukos beveik visą laiką apie dešimties taškų skirtumu pirmavo „Crvena Zvezda“.

Artūras Gudaitis*

„Panathinaikos“ vidurio puolėjas nuo suolo pakilo 8-ąją min. ir iškart praleido J.Vesely dėjimą. Supykęs A.Gudaitis keliskart atsiskaitė su varžovais, bet po to jo sportinis pyktis atsitrenkė į „Barcelona“ gynybą ir sudėtingi metimai nebuvo taiklūs.

A.Gudaitis žaidė 9,5 min., pelnė 4 taškus (2/5 dvitaškių, 0/2 baudų) ir išprovokavo 3 pražangas.

Tomas Dimša

„Žalgirio“ starto penketo įžaidėjas pražiopsojo žaibišką pirmąją N.Kalačio ataką. T.Dimša norėjo nedelsdamas atsiskaityti, bet žaidė rizikingai ir nieko nepešė.

Jis žaidė 10 min. ir taškų nepelnė (0/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio). T.Dimša be taškų šį sezoną baigė ketvirtas rungtynes.

Arnas Butkevičius

„Žalgirio“ puolėjas į aikštę įėjo 8-ąją min. Jis nelabai žinojo, ką daryti komandai puolant ir aktyviau sužaidė tik viename epizode trečiojo kėlinio pabaigoje, kai išprovokavo pražangą ir pelnė vienintelį tašką.

Likus žaisti pusę minutę A.Butkevičius laisvas iš aikštės kampo nepataikė tolimo metimo, kuris galėjo maksimaliai padidinti įtampą.

A.Butkevičius žaidė 20,5 min., pelnė 1 tašką (0/1 dvitaškio, 0/2 tritaškių, 1/2 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius.

Karolis Lukošiūnas

„Žalgirio“ metikas į aikštę įėjo tik ketvirtajame kėlinyje ir į dėmesio centrą vienintelį kartą pateko, kai atliko priverstinį tolimą metimą baigiantis atakos laikui.

K.Lukošiūnas žaidė 4,5 min. ir taškų nepelnė (0/1 tritaškio).

Savaitės skaičius

4

Lietuvos krepšininkai šią savaitę pataikė vos 4 iš 17 tritaškių. Iš toli po kartą pataikė Marius Grigonis, Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis ir Edgaras Ulanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.