EUROLYGA 2023

LKF dėl naujosios K. Kemzūros karjeros stotelės nesijaudina: „Nematau tame didelės problemos“

Lietuvos krepšinio rinktinę per atrankos langus treniruojantis Kęstutis Kemzūra susirado naują darbą – tapo naujuoju „Wolves“ treneriu. Tačiau Lietuvos krepšinio federacija (LKF) nesijaudina, jog stratego vienas darbas maišys kitam.

 K. Kemzūra ir M. Balčiūnas<br> lrytas.lt nuotr.
 K. Kemzūra ir M. Balčiūnas<br> lrytas.lt nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>G. Šiupario nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>G. Šiupario nuotr.
Mindaugas Balčiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Balčiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 28, 2023, 1:26 PM, atnaujinta Mar 28, 2023, 2:47 PM

Antradienį Lietuvos krepšinio visuomenę supurtė netikėta žinia iš Alytaus. Pirmąjį sezoną egzistuojantis klubas nusprendė atleisti vyriausiąjį trenerį Rimą Kurtinaitį ir vietoje jo pasikvietė Kęstutį Kemzūrą.

K.Kemzūra Lietuvos rinktinėje dirba vyriausiojo trenerio Kazio Maksvyčio trenerio asistentu. Tiesa, naujojo „Wolves“ stratego vaidmuo nacionalinėje komandoje didesnis, nei tik buvimas asistentu.

Kadangi K.Maksvytis taip pat dirba Kauno „Žalgirio“ vyr. treneriu, strategas negali treniruoti Lietuvos rinktinės reguliariojo sezono metu per atrankos langus į Europos ir Pasaulio čempionatus. Juose K.Maksvytį keičia būtent K.Kemzūra.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas lrytas.lt portalui teigė, kad naujasis K.Kemzūros darbas nepakenks Lietuvos rinktinei.

„Kadangi „Wolves“ klubas nėra Eurolygos klubas, nematau tame didelės problemos. FIBA langai nesikerta su Europos ir FIBA Čempionų lygos tvarkaraščiais.

Dabar sėkmingai rinktinėje per langus dirba ir Vilniaus „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas. O dabar ir Eurolyga pradėjo tartis su FIBA dėl vieno lango, kuriame galėtų rungtyniauti Eurolygos žaidėjai. Tai nėra prioritetinis klausimas“, – teigė M.Balčiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.