EUROLYGA 2023

Į Šlovės muziejų pateks dar trys europiečiai

Dwyane'as Wade'as ir Dirkas Nowitzkis važiuos specialiai į Springfildą, o Adrianas Wojnarowskis iš ESPN praneša, kad dvi NBA legendos atsidurs Jameso Naismitho krepšinio šlovės muziejuje.

D.Nowitzki<br>Scanpix nuotr.
D.Nowitzki<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2023, 10:25 AM, atnaujinta Mar 29, 2023, 11:23 AM

Galima jau konstatuoti, kad po rinkimų į Šlovės muziejų pateks šiemet Dwyane'as Wade'as, vokietis Dirkas Nowitzkis, ispanas Pau Gasolis, prancūzas Tony Parkeris, Becky Hammon ir treneris Greggas Popovichius.

Oficialus pranešimas bus paskelbtas šį savaitgalį Hjustone, o ceremonija numatyta rugpjūtį. Tad šįkart į muziejų pateks ir trijų europiečių pavardės. Jame iš lietuvių yra Arvydas Sabonis bei Šarūnas Marčiulionis.

Nors informacija vis dar neviešinama, Dwyane'as Wade'as ir Dirkas Nowitzkis ilgą laiką buvo laikomi pagrindiniais kandidatais į Krepšinio šlovės muziejų, žinant kokį darbą jie atliko per savo karjerą.

Dwyane'as Wade'as yra tris kartus NBA čempionas – visus kartus su „Miami Heat“ ekipa. Jis vedė komandą į NBA čempiono titulą 2006 metais, kai Majamis pralaimėjo pirmąsias dvejas dvikovas prieš D.Nowitzkį ir „Dallas Mavericks“.

D.Wade'as dar NBA žiedus su „Heat“ laimėjo 2012 ir 2013 metais.

D.Nowitzkis taip pat iškovojo NBA titulą 2011 metais, kai „Mavericks“ atkeršijo D.Wade'ui ir „Heat“, kurie tuomet savo sudėtyje turėjo LeBroną Jamesą ir Chrisą Boshą.

D.Wade'as iš viso NBA „Visų žvaigždžių“ mačo žaidėju buvo 13 kartų, o D.Nowitzkis tai darė net 14 kartų.

Vokietis laimėjo NBA naudingiausio žaidėjo titulą 2007 metais ir yra šeštas pagal pelnytų taškų skaičių per karjerą – pasižymėjo 31560 taškais.

Į Šlovės muziejų jau senokai turėjo būti pakviestas ir treneris G.Popovichius. Tiesa, strategas kelis kartus atsisakė būti nominuotam, nes tikino, jog į muziejų gali patekti tik jau karjerą baigę krepšininkai ir krepšinio specialistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.