EUROLYGA 2023

K. Maksvytis tikisi, kad „Žalgiris“ nosies neužries: „Turime pagrindinį skaičiavimą – laimėti rungtynes“

Trečiadienį saldžią ir labai svarbią pergalę Eurolygoje iškovoję Kauno „Žalgirio“ (16/15) krepšininkai ilsėtis neturi kada. Jau penktadienį kauniečių lauks antrasis dvigubos turnyro savaitės iššūkis. Šį kartą į Nemuno salą atvyks „Valencia“ (14/17) ekipa iš Ispanijos.

K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-03-30 15:58, atnaujinta 2023-03-30 16:00

„Atvažiuoja rezultatyvi komanda. Daug pelnanti taškų, daug ir praleidžianti, tai tipiška ispaniška komanda, daug greito puolimo, daug tritaškių. Savo rotacijoje jie turi aukštaūgių, kurie gali pataikyti tolimus metimus, reikės prisitaikyti naudojant atitinkamą gynybą.

Negalime įsivelti į taškų lenktynes, turime pristabdyti juos ir sėkmingai išnaudoti jų gynybos spragas“, – prieš artėjantį antrąjį šios savaitės iššūkį kalbėjo „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.

Ispanų klubas į Kauną atvyksta ne pačios geriausios nuotaikos.

Trečiadienį „Valencia“ išvykoje 73:92 nusileido Belgrado „Crvena zvezda“ ekipai. Šis pralaimėjimas ispanams buvo itin skaudus, nes su juo jie visiškai susikomplikavo padėtį patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

Tuo metu „Žalgiris“ trečiadienį žengė svarbų žingsnį priešinga linkme – kauniečiai pilnutėlėje namų arenoje 79:70 ant menčių paguldė Donato Motiejūno atstovaujamą „Monaco“ klubą ir taip padidino savo šansus patekti į išsvajotąjį aštuntuką.

Neabejotinas šio sezono „Valencia“ klubo lyderis – gynėjas Chrisas Jonesas.

Jis vidutiniškai šiame sezone per dvikovą įmeta po 14,2 taško, atlieka po 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 16,4 naudingumo balo.

„Planą dar ruošiame, turėsime perteikti žaidėjams, jis yra vienas iš lyderių ir vedlių. Daugelis iš komandų norėjo šio krepšininko. Tai geras žaidėjas, bus nemažas iššūkis jį sustabdyti“, – apie 29 naudingumo balus pirmose tarpusavio rungtynėse surinkusį Ch.Jonesą kalbėjo K.Maksvytis.

Pirmoji „Žalgirio“ ir „Valencia“ akistata Ispanijoje baigėsi kauniečių pergale 80:76.

Atsakomasis komandų mačas Nemuno saloje vyks penktadienį, 20 val.

– Kokie geriausi vaistai žaidėjams, kad jie tinkamai persiorientuotų po vakarykštės pergalės į laukiančią dvikovą?

– Vakar vakare jau pradėjome ruoštis šioms rungtynėms. Darėme viską, kad jie užmirštų praėjusias rungtynes, skirtų dėmesį atsistatymui, poilsiui ir mitybos režimui.

Geriausi vaistai yra viską užmiršti ir žiūrėti į kitas rungtynes, kurios bus svarbiausios.

– Kaip jūs asmeniškai psichologiškai tvarkotės su šia sezono stadija?

– Neturiu kito pasirinkimo. Visada norisi, kad būtų lengviau, bet yra kaip yra. Gerai, kad galime viską kontroliuoti, turime tam palankų tvarkaraštį. Vakarykštis komandos nusiteikimas ir kova nuteikė džiuginančiai. Tikiuosi, kad neužriesime nosies ir iškovosime pergalę.

– Trečiadienį „Valencia“ ekipa Belgrade buvo nugalėta solidžiu skirtumu. Ar stebėjote šias rungtynes ir ką iš jų galite pasisemti?

– Teko matyti. Jų žaidimas nebuvo toks blogas, kaip atsispindi rezultate. Jie kovėsi lygiai, didžiąją rungtynių atsilikinėjo, bet pabaigoje ir pasidarė tas skirtumas.

„Crvena zvezda“ greta komanda, pataikė tolimus metimus ir atitrūko, nereikia vertinti šio rezultato.

– Ar pranašumas, kad „Valencia“ jau praktiškai prarado šansus kovoti atkrintamosiose varžybose?

– Teoriškai dar neprarado (šypsosi). Jie turi tą šiaudą ir nemanau, kad tai juos paveiks neigiamai.

– Trečiadienio „Valencia“ rungtynėse buvo kuriozinis epizodas, kai rungtynes pradėjo Shannonas Evansas, bet netrukus jis prasižengė ir po 8 sekundžių buvo pakeistas. Kaip galite pakomentuoti šį epizotą?

– Supratau, kas įvyko, turbūt treneris susimaišė starto penkete, rungtynes turėjo pradėti Bojanas Dubljevičius. Netrukus treneris jį ir įleido. Tiesiog susimaišė, taip yra nutikę ir man (šypsosi).

– Klemenas Prepeličius iškrito iš varžovų komandos rikiuotės. Kokio tai dydžio netektis „Valencia“ ekipai?

– Jie turi gana didelę rotaciją, nemanau, kad tai atsilieps.

– Ar jau dairotės į turnyrinę lentelę ir komandas, su kuriomis lenktyniaujate dėl atkrintamųjų varžybų? Kurios iš jų pavojingiausios?

– Jau kažkiek dairomės, bet viską turime padaryti patys. Visada yra tikimybių teorija, nes kai kurios komandos žais tarpusavyje. Kiek teko stebėti – yra 3–4 ekipos, kurios mums vis dar pavejamos, taip pat yra ir kelios komandos, kurios yra už mūsų ir gali įsiterpti.

Turime pagrindinį skaičiavimą – laimėti kitas rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.