EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ galimybes patekti į atkrintamąsias vertinęs krepšinio specialistas: „Viskas vyksta palankiai mums“

​Kaunas ketvirtadienį galėjo švęsti. „Žalgirio“ krepšininkai namų Eurolygos rungtynėse 68:67 įveikė Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus ir išlaikė galimybę patekti į atkrintamąsias rungtynes, o krepšinio specialistas į ją žiūri palankiai.

 Krepšinio specialistas įvertino žalgiriečių galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas<br> lrytas.lt koliažas
 Krepšinio specialistas įvertino žalgiriečių galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas<br> lrytas.lt koliažas
I. Brazdeikis<br>G. Bitvinsko nuotr.
I. Brazdeikis<br>G. Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ namuose 75:67 įveikė „Bayern“ <br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ namuose 75:67 įveikė „Bayern“ <br>G.Bitvinsko nuotr.
 „Baskonia“ puolėjas Rokas Giedraitis<br>G. Bitvinsko nuotr.
 „Baskonia“ puolėjas Rokas Giedraitis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Tomas Purlys.<br>S.Čirbos nuotr.
Tomas Purlys.<br>S.Čirbos nuotr.
 „Žalgirio“ krepšininkai.<br>G. Bitvinsko nuotr.
 „Žalgirio“ krepšininkai.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 7, 2023, 5:23 PM, atnaujinta Apr 7, 2023, 6:50 PM

Kauniečiai po 33 rungtynių savo sąskaitoje turi 18 pergalių ir užima 9-ąją poziciją. Viena vieta aukščiau esanti „Baskonia“ taip pat yra laimėjusi 18 mačų, tad lemiamose rungtynėse kauniečiams reikės tikėtis dviejų palankių rezultatų.

Visgi dar kovo mėnesio pradžioje „Žalgirio“ galimybės buvo vertinamos gana miglotai. Tuomet žalgiriečiai turėjo po 13 pergalių ir pralaimėjimų, tačiau per 6 rungtynes buvo iškovota vos viena pergalė, o pralaimėjimai „Real“ ir „Barcelona“ ekipoms buvo patirti 27 ir 19 taškų skirtumais.

Taip pat „Žalgiris“ buvo netekęs savo lyderio Keenano Evanso. Gynėjas iki patirtos traumos fiksavo 15,9 taško, 3,2 atkovoto kamuolio, 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir 17,4 naudingumo balo vidurkius.

Krepšinio specialistas Tomas Purlys lrytas.lt portalui teigė, jog Kaziui Maksvyčiui reikėjo surasti žaidėją, kuris galėtų perimti K.Evanso funkcijas.

„Iškritus K.Evansui dar buvo pasiektos 4 pergalės (red. – įskaitant rungtynes, kuriose K.Evansas patyrė traumą), bet vėliau buvo situacija kai Isaiah Tayloras susižeidė, teko žaisti be įžaidėjo. Tačiau bet kokiu atveju komandai reikia įprasti žaisti kitaip, be žaidėjo kuris lemiamais momentais spręsdavo situacijas. Tokį žaidėją reikėjo rasti.

Žaidėjai pradėjo periminėti tą naštą. Iš pradžių Edgaras Ulanovas ją pasiėmė, vėliau Ignas Brazdeikis pradėjo pataikyti, buvo I.Tayloro blyksnių. Taip pat K.Maksvytis pradėjo keisti startinius penketus, žaisti su mobilesniais žaidėjais.

I.Brazdeikio pataikymas jam labai atrišo rankas prasiveržimuose. Labai progresavo ir kamuolio judėjimas. „Žalgirio“ žaidimas ties daug aspektų progresavo ir plika akimi buvo galima matyti, kaip trenerių štabas per kelias rungtynes blogus dalykus paversdavo į gerus“, – lrytas.lt portalui kalbėjo T.Purlys.

Lemiamose rungtynėse Kauno „Žalgiris“ Vokietijoje susitiks su Miuncheno „Bayern“ krepšininkais. Bavarai turėdami 11 pergalių ir 22 pralaimėjimus užima 16-ąją poziciją.

Pirmosiose tarpusavio rungtynėse žalgiriečiai varžovus įveikė 75:67.

Atkrintamųjų seniai nebesivaikantis klubas Eurolygoje patyrė net 6 pralaimėjimus paeiliui, tad „finalinį“ mačą pasitinkantis „Žalgiris“ yra laikomas aiškiu dvikovos favoritu.

Tai pripažįsta ir Vilniaus „Steko“ klubą treniruojantis T.Purlys, tačiau strategas įvardijo, ko labiausiai reikės saugotis iš varžovų.

„Iš „Bayern“ labiausiai bijoti reikia tritaškių metimų. Akys pirmiausiai krypsta į Andreas Obstą, taip pat yra Nielsas Giffey’us ir kiti žaidėjai. Jie žaidimą stato aplink metikus, yra daug užtvarų be kamuolio.

Rungtynėse prieš „Maccabi“ turėjome du kėlinius problemų gynyboje du prieš du. Vokietijoje manau bus kitokia situacija. Pagrindinis uždavinys bus gaudyti jų metikus.

O puolime yra daug niuansų ką reikėtų padaryti. Prieš „Maccabi“ trūko žaidimo nugara į krepšį. Tikiuosi rungtynėse prieš „Bayern“ nebūsime tokie įsitempę ties metimais į krepšį, reikės geresnio pataikymo procento.

Manau, kad mes tikrai esame favoritai. Normalu, kad mes tikimės, jog komanda žais rungtynes žinodama, kad kiti rezultatai mums yra palankūs“, – savo nuomonę pateikė strategas.

„Baskonia“ krepšininkai lemiamose išvykos rungtynėse susitiks su Eurolygos lyderiais – Pirėjo „Olympiakos“.

T.Purlys sako, jog vienas didžiausių pozityvų prieš rungtynes – „Olympiakos“ pralaimėjimas prieš Belgrado „Crvena zvezda“. Graikijos klubas ketvirtadienį 79:87 suklupo prieš „Crvena zvezda“, kuomet pergalė būtų garantavusi pirmąją vietą.

Tuo tarpu baskai ketvirtadienį 120:100 įveikė Vilerbano ASVEL ekipą ir pagerino Eurolygos sezono rezultatyvumo rekordą, tačiau prieš paskutines reguliariojo sezono rungtynes galima įžvelgti net kelis dalykus, kurie neramina Vitorijos ekipos.

„Mums tikrai pasisekė, kad „Olympiakos“ ketvirtadienį pralaimėjo prieš Belgrado „Crvena zvezda“, reiškiasi jie turės pilną motyvaciją. Jiems tikrai svarbu bus užimti pirmąją vietą vien žiūrint į ateitį. Jie galvoja apie aukščiausius tikslus ir pusfinalyje norėtų išvengti Madrido „Real“ ir „Barcelona“ komandų.

Tuo tarpu „Baskonia“ išvykoje laimėjo tik 4 kartus. Manau, kad šansai „Olympiakos“ pusėje. Tikėkimės, kad sensacija neįvyks ir Pirėjo ekipa nugalės“, – apie „Baskonia“ dvikovą kalbėjo T.Purlys.

Galiausiai lrytas.lt krepšinio ekspertui uždavė svarbiausią klausimą: „ar pateks „Žalgiris“ į atkrintamąsias varžybas?“

„Aš prognozuoju, kad pateks. Kol kas viskas vyksta palankiai mums. Tuo labiau, mes žaidžiame prieš nemotyvuotą „Bayern“, „Baskonia“ žaidžia prieš „Olympiakos“. Viskas mūsų rankose ir tikėkimės, jog viskas bus gerai“, – džiugią prognozę pateikė T.Purlys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.