EUROLYGA 2023

K. Maksvyčio magija – su „Žalgiriu“ pagerino istorinį Šaro pasiekimą

Eurolygoje stebuklus su kuklia Kauno „Žalgirio“ sudėtimi išdarinėjantis Kazys Maksvytis toliau rašo savo pavardę į legendinio klubo istoriją. Ketvirtadienį jo treniruojamam „Žalgiriui“ pavyko iškovoti 18-ąją sezono pergalę, kai namuose kauniečiai 68:67 Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus.

Š.Jasikevičius ir K.Maksvytis.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Š.Jasikevičius ir K.Maksvytis.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 7, 2023, 1:25 PM, atnaujinta Apr 7, 2023, 1:36 PM

Su šiomis rungtynėmis „Žalgiris“ užbaigė savo pasirodymą namuose Eurolygos reguliariajame sezone. Paskutiniąsias rungtynes žalgiriečiai žais Vokietijoje prieš Miuncheno „Bayern“.

K.Maksvyčio treniruojamam „Žalgiriui“ rungtyniaujant Nemuno saloje pavyko užfiksuoti neįtikėtinus rodiklius – per 17 sužaistų rungtynių buvo iškovota net 13 pergalių.

Paskutinį kartą vos keturis pralaimėjimus Eurolygos reguliariojo sezono metu „Žalgiris“ patyrė 2017–2018-ųjų metų sezone. Tąsyk Šarūno Jasikevičiaus treniruojamas Kauno klubas ne tik prasibrovė į atkrintamąsias, bet ir žengė į turnyro finalinį ketvertą.

Šio sezono K.Maksvyčio pasirodymas yra dar įspūdingesnis, nes priešingai nei 2017–2018 metų sezone, dėl padidėjusio komandų skaičiaus „Žalgiris“ namuose sužaidė ne 15 (kaip anksčiau), o 17 rungtynių.

Pagal namuose iškovotas pergales šio sezono „Žalgiris“ tapo absoliučiu klubo rekordininku – per reguliarųjį sezoną namuose buvo iškovota net 13 pergalių.

„Mažai, – po ketvirtadienį iškovotos pergalės šypsojosi K.Maksvytis. – tai pasako, kad turime gerą areną, gerus žiūrovus, o šiandien buvo eilinė gera diena. Komanda gerai žaidžia palaikoma savo žiūrovų, mes jiems suteikiame energijos. Viskas yra gerai.“

Primename, kad šiame reguliariajame Eurolygos sezone „Žalgiris“ namuose pralaimėjo tik čempionato lyderei Pirėjo „Olympiakos“, Eurolygos čempionei Stambulo „Anadolu Efes“, Belgrado „Partizan“ ir Atėnų „Panathinaikos“ ekipoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.