EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ aritmetika paskutiniajame Eurolygos ture – kaip kauniečiai gali pakilti į šeštąją vietą?

Kad patektų į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, Kauno „Žalgiriui“ paskutiniajame ture reikės išvykoje įveikti Miuncheno „Bayern“ klubą ir sulaukti palankaus rezultato vieneriose iš dvejų kitų komandų rungtynių.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai<br>G. Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 8, 2023, 2:15 PM

Nors Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį laimėjo Eurolygos reguliariojo sezono priešpaskutinio turo rungtynes, LKL lyderių padėtis kovojant dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas nepagerėjo.

Šiame ture pergales pasiekė pagrindiniai varžovai Vitorijos „Baskonia“ ir Stambulo „Fenerbahçe“, todėl „Žalgiris“ liko devintojoje vietoje.

„Žalgiriui“ gali brangiai kainuoti ketvirtadienį Isaiah Tayloro paskutinę minutę nepataikytas baudos metimas. Jei kauniečiai būtų įveikę Tel Avivo komandą bent dviejų taškų skirtumu, „Maccabi“ nebūtų užsitikrinusi kelialapio į atkrintamąsias varžybas ir „Žalgiriui“ palankių variantų skaičius paskutiniajame ture būtų didesnis.

Padėtis

Kelialapius į atkrintamąsias varžybas užsitikrino šešios komandos. Jau anksčiau tai padarė Pirėjo „Olympiakos“ (23 pergalės), Madrido „Real“ (23), „Barcelona“ (22) ir „Monaco“ (21), o priešpaskutiniame 33-iajame ture kelialapius gavo „Maccabi“ (19) ir „Partizan“ (19).

Dėl dviejų likusių kelialapių paskutiniajame ture kovos „Fenerbahçe“ (19), „Baskonia“ (18) ir „Žalgiris“ (18).

„Žalgiris“ penktadienį išvykoje žais su Miuncheno „Bayern“. Abu kauniečių konkurentai rungtyniaus ketvirtadienį taip pat išvykose. „Fenerbahçe“ susitiks su Belgrado „Crvena Zvezda“, „Baskonia“ – su „Olympiakos“.

Aritmetika

Paskutiniojo turo aritmetika yra labai paprasta, sudėtingų skaičiavimų nereikės. „Žalgiris“ pateks į atkrintamąsias varžybas, jei pasieks pergalę, o vienas iš dviejų konkurentų – „Fenerbahçe“ arba „Baskonia“ pralaimės.

„Žalgiris“ turi tarpusavio rungtynių pranašumą prieš „Fenerbahçe“.

Kauniečiai namie nugalėjo Stambulo komandą 20 taškų skirtumu, o išvykoje jai nusileido 8 taškais.

Priešingas vaizdas lyginant „Žalgirio“ ir „Baskonia“ tarpusavio rezultatus. Kauno komanda svečiuose pralaimėjo 20 taškų skirtumu, o namie nugalėjo tik 4 taškais.

„Baskonia“ laimėjo abejas rungtynes su „Fenerbahçe“ klubu. Ši aplinkybė labai pablogino „Fenerbahçe“ padėtį. Kelioms komandoms surinkus vienodai taškų, jei tarp tų komandų bus ir „Baskonia“, ir „Fenerbahçe“, Stambulo krepšininkai atsidurtų žemiausioje vietoje, Vitorijos ekipa – aukščiausioje.

Ko reikia kiekvienai iš trijų dėl kelialapių kovojančių komandų?

„Žalgiris“ (18 perg.). Kauniečiai pateks į ketvirtfinalį tik tuo atveju, jei laimės, o vienas iš dviejų konkurentų („Fenerbahçe“ arba „Baskonia“) pralaimės.

„Baskonia“ (18 perg.). Jei Vitorijos komanda laimės, ji tikrai pateks į ketvirtfinalį. „Baskonia“ taip pat patektų į ketvirtfinalį, jei pralaimėtų, o kitą dieną pralaimėtų ir „Žalgiris“.

„Fenerbahçe“ (19 perg.). Stambulo komandai pergalė taip pat iškart užtikrintų kelialapį į ketvirtfinalį. Jei „Fenerbahçe“, kuri, beje, žais anksčiausiai, pralaimės, jai reikės sulaukti, kad pralaimėtų bent vienas iš dviejų konkurentų – „Baskonia“ arba „Žalgiris“.

Kurią vietą gali užimti „Žalgiris“?

Penkias komandas, kurios šiuo metu užima nuo penktosios iki devintosios vietos, šiuo metu skiria tik vienas taškas („Fenerbahçe“, „Partizan“ ir „Maccabi“ turi po 19 pergalių, „Baskonia“ ir „Žalgiris“ – po 18).

„Partizan“ paskutiniajame ture žais namie su Atėnų „Panathinaikos“, „Maccabi“ – irgi namie su „Real“.

Penkioms komandoms dalinantis vietas galimi įvairūs variantai. „Žalgiris“, kuris abu kartus pralaimėjo „Partizan“ klubui, jau nebegali pakilti į penktąją vietą. Tačiau kauniečiai dar gali užimti šeštąją arba septintąją vietą. Tam būtina papildoma sąlyga – Belgrado komandos pergalė.

Jei paskutiniajame ture „Partizan“ laimėtų (turėtų 20 perg.), „Baskonia“ pralaimėtų (18 perg.), o kitos trys komandos surinktų po 19 pergalių, „Žalgiris“ aplenktų „Maccabi“ bei „Fenerbahçe“ krepšininkus ir užimtų šeštąją vietą.

Jei laimėtų ir „Partizan“, ir „Maccabi“ (turėtų po 20 perg.), „Baskonia“ pralaimėtų (18 perg.), o kitos dvi komandos surinktų po 19 pergalių, „Žalgiris“ aplenktų „Fenerbahçe“ ir užimtų septintąją vietą.

Visais kitais atvejais „Žalgiris“ aukščiau aštuntosios vietos nepakiltų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.