EUROLYGA 2023

Dovana iš Serbijos: „Fenerbahce“ pralaimėjimo sulaukęs „Žalgiris“ tapo savo likimo kalviu!

Dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose kovojantis Kauno „Žalgiris“ (18/15) sulaukė dovanos iš Belgrado. Ketvirtadienį vykusiose Eurolygos rungtynėse Stambulo „Fenerbahce“ (19/15) Serbijos sostinėje po pratęsimo 89:91 (21:15, 18:26, 18:16, 22:22, 10:12) nusileido vietos „Crvena zvezda“ (17/17) krepšininkams.

D.Itoudis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
D.Itoudis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2023, 7:48 PM, atnaujinta Apr 13, 2023, 10:38 PM

Šis Turkijos klubo pralaimėjimas reiškia, kad „Žalgiris“ tapo savo likimo kalviu – penktadienį Miunchene laimėję kauniečiai žengtų į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

Pirmasis kėlinys. Rungtynes kiek sėkmingiau pradėjo svečiai iš Stambulo – „Crvena zvezda“ susidūrė su rimtomis problemomis ties perimetro gynyba ir niekaip negalėjo sustabdyti varžovų taiklių tritaškių.

Viso ketvirčio metu pirmavusi Dimitrio Itoudžio kariauna po pirmųjų dešimties minučių buvo priekyje 21:15.

Antrasis kėlinys. Antrojo kėlinio pradžioje atkuto ir Belgrado klubo snaiperiai – tritaškiais metimais „Crvena zvezda“ išlygino skaičius švieslentėje (25:25), bet po minutės pertraukėlės turkai atsakė spurtu 10:2 ir vėl atitrūko nuo varžovų 35:27.

Į spurtą aikštės šeimininkai atsakė spurtu – Duško Ivanovičiaus auklėtiniai priešininkams smogė 10:0 ir pirmą kartą rungtynėse išsiveržė į priekį – 37:35.

Ketvirčio pabaigoje komandos apsikeitė tritaškiais, o į ilgąją pertrauką „Crvena zvezda“ išėjo pirmaudama 41:39.

Trečiasis kėlinys. Antrajame kėlinyje tęsėsi nervų karas. Nors didžiąją ketvirčio dalį priekyje buvo Belgrado klubas, tačiau aikštės šeimininkams nepavyko susikrauti solidžios persvaros.

Kėlinio pabaigoje į priekį išsiveržusi „Fenerbahce“ neišlaikė savo pranašumo ir po trijų kėlinių rezultatas buvo lygus 57:57.

Ketvirtasis kėlinys. Ketvirtasis kėlinys virto dar vienu įtemptu mūšiu. Aikštėje virė kova taškas į tašką, o įpusėjus ketvirčiui 71:69 pirmavo „Fenerbahce“. Netrukus svečiai pridėjo dar vieną tolimą metimą ir komandas ėmė skirti penki taškai.

Likus žaisti tris minutes O.Dobričius vėl sušvelnino aikštės šeimininkų atsilikimą, o aistros aikštėje ėmė virti dar labiau – F.Campazzo dvitaškiu sušvelnino atsilikimą iki minimumo. Netrukus dvitaškiu atsakė ir T.Dorsey ir „Fenerbahce“ pirmavo 76:73.

Taikliais baudų metimais „Crvena zvezda“ ir vėl sušvelnino savo atsilikimą, bet apsiginti serbams nepavyko – „Fenerbahce“ ir vėl padidino pranašumą iki trijų taškų (78:75) – taškais pasižymėjo J.Motley.

Kitoje atakoje aikštės šeimininkams nepavyko sėkmingai užpulti varžovų krepšio, komandos apsikeitė klaidomis ir likus žaisti 28 sek. rezultatas išliko nepakitęs.

Prabėgus vos sekundei serbams pavyko išprovokuoti varžovų pražangą ir komandas vėl skyrė minimumas. Tada sekė dar priverstinė pražanga, o prie baudų metimų linijos stojo J.Motley.

Įtampa vis labiau kilo – į aikštę buvo mėtomi daiktai, o J.Moley pataikė vos vieną baudos metimą (79:77).

Likus žaisti 3,9 sek. F.Campazzo dvitaškiu išlygino skaičius švieslentėje ir rezultatas vėl tapo lygus – 79:79, „Fenerbahce“ neužpuolė ir veiksmas persikėlė į pratęsimas.

Pratęsimo metu ir vėl tęsėsi permaininga kova. Likus žaisti 2 minutes „Crvena zvezda“ po taiklių F.Campazzo baudos metimų įgijo trijų taškų pranašumą – 87:84, o vėliau sekė ir taiklus tolimas metimas, kuris padidino aikštės šeimininkų pranašumą iki šešių taškų.

Tiksint paskutinėms nekundėms serbai vos neprisižaidė, bet pranašumą išsaugoję aikštės šeimininkai Eurolygos sezoną užbaigė iškovodami kauniečiams gyvybiškai reikalingą pergalę.

„Crvena zvezda“: Facundo Campazzo 24, Ognjenas Dobričius 22, Luca Vildoza 17.

„Fenerbahce“: Johnathanas Motley 27, Nigelas Hayesas-Davisas 19, Tyleris Dorsey 12.

Pirmoji „Crvena zvezda“ ir „Fenerbahce“ akistata Turkijoje baigėsi aikštės šeimininkų pergale 93:79.

Plačiau apie „Žalgirio“ galimybes prasibrauti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas galite skaityti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.