EUROLYGA 2023

„Žalgiriui“ – žinia iš Graikijos: „Baskonia“ krito Pirėjuje

Palankaus rezultato iš Belgrado sulaukęs „Žalgiris“ (18/15) jau liko savo likimo kalviu, tačiau dėl vietos atkrintamosiose kovojusi Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio atstovaujama Vitorijos „Bakonia“ (18/16) jau turės sulaukti parankaus rezultato.

Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2023, 8:49 PM, atnaujinta Apr 13, 2023, 11:55 PM

Vieną bilietą iš dviejų į atkrintamąsias varžybas nugvelbė Stambulo „Fenerbahce“, nes „Baskonia“ klubas ketvirtadienį išvykoje 78:86 (11:19, 22:26, 22:21, 23:20) nusileido Pirėjo „Olympiakos“ (24/10) krepšininkams, kurie užsitikrino pirmąją vietą Eurolygos reguliariojo sezono lentelėje.

Tai reiškia, kad „Žalgiris“ penktadienį įveikęs Miuncheno „Bayern“ klubą į Eurolygos atkrintamąsias varžybas žengtų iš septintosios vietos arba aštuntosios pozicijos.

Pralaimėję kauniečiai savo vietą atkrintamosiose užleistų baskų klubui.

Pirmasis kėlinys. Uraganiniu puolimu garsėjanti „Baskonia“ pirmųjų savo taškų negalėjo pelnyti net keturias minutes. Varžovų netaikliais metimais pasinaudojusi „Olympiakos“ įpusėjus ketvirčiui atitrūko 10:2.

Ketvirčiui persiritus per pusiaują baskų puolimas kiek išsijudino, bet „Olympiakos“ taip pat turėjo savųjų atsakų varžovams ir po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 19:11.

Antrasis kėlinys. Marcuso Howardo užkurta „Baskonia“ vis labiau ėmė alsuoti varžovams į nugarą. Po gynėjo tritaškio su pražanga komandas ėmė skirti vos vienas taškas.

Tada apie save ir vėl priminė „Olympiakos“. Puolime sužibę graikai pirmą kartą rungtynių metu įgijo dviženklį pranašumą – po dviejų kėlinių aikštės šeimininkai pirmavo 45:33.

Ketvirtasis kėlinys. Ketvirtojo kėlinio metu Pirėjo klubas kontroliavo žaidimo tempą – „Baskonia“ bandė į priekį traukti žybtelėjęs M.Howardas, bet aikštės šeimininkai savo persvaros neiššvaistė iki pat mačo pabaigos.

Pralaimėjimu pasibaigusiose dvikovoje R.Giedraitis per 32 minutes įmetė 13 taškų (6/8 dvit., 0/5 trit., 1/3 baud.), atkovojo 8 kamuolius ir surinko 14 naudingumo balų.

„Olympiacos“: Aleksandras Vezenkovas 23, Kostas Papanikolaou 16, Kostas Sloukas 15.

„Baskonia“: Markusas Howardas 29, Rokas Giedraitis 13, Dariusas Thompsonas 11.

Pirmoji „Baskonia“ ir „Olympiakos“ komandų akistata baigėsi Graikijos klubo pergale 97:92.

Plačiau apie „Žalgirio“ galimybes prasibrauti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas galite skaityti čia.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.