EUROLYGA 2023

G. Krapikas: apie lemiamą Eurolygos savaitę ir publikos užvedimą rungtynėse su „Maccabi“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, išgyvenę paskutinių sekundžių trilerį Eurolygos rungtynėse namuose praėjusią savaitę, pasitinka dvi lemiamas turnyro reguliariojo sezono dienas.

Gintaras Krapikas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gintaras Krapikas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

za

Apr 13, 2023, 11:40 AM

Ketvirtadienį sulaukus Vitorijos „Baskonia“ arba Stambulo „Fenerbahce“ klubų pralaimėjimų, žalgiriečiams atsivertų kelias, penktadienį Miunchene įveikus vietos „Bayern“, nusigriebti bilietą į Eurolygos atkrintamąsias.

Apie praėjusią savaitę iškovotą pergalę prieš Tel Avivo „Maccabi“ bei laukiančius būsimus iššūkius „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams skirtoje tinklalaidėje su krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku bendravo žalgiriečių trenerių štabo narys Gintaras Krapikas.

„Visų pirma, norėčiau pasakyti komplimentą komandai, kuri supranta tų, pavadinkime, „finalinių“ rungtynių svarbą. Čia galbūt lengva pasakyti, kad „mes žinom ir išeinam“. Kitas dalykas, tą daryti turime kiekvienose rungtynėse.

Norint išnaudoti, kad ir ne nuo mūsų visų priklausantį šansą, reikia laimėti ir patiems. Džiugu, kad komanda trenerio pasakytą mintį, kad kiekvienas susitikimas mums yra kaip finalas, visiškai priėmė. Tiek treniruotėse, tiek rungtynėse. Džiugu, kad vykdome savo užduotis. Tikiuosi, kad paskutinėse rungtynėse kovingi, solidūs ir su tokiu pat nusiteikimu pasiruošę“, – aiškino G.Krapikas.

Susitikimo su „Maccabi“ rungtynių pabaigoje, prieš varžovų lyderiui Wade‘ui Baldwinui organizuojant paskutinę svečių ataką, G.Krapikas energingai užvedinėjo „Žalgirio“ arenos publiką.

Nufilmuotos trenerio emocijos greitai pasklido internete ir sulaukė gausių sirgalių reakcijų. Pats specialistas aiškino, kad tai tiesiog buvo natūrali reakcija laukiant, kas bus toliau susitikime.

„Nesu tas socialinių medijų žmogus, neturiu socialinių tinklų. Nedarau to, kad pasiekčiau „patiktukus“ ar kažkokius skaičius. Pati rungtynių situacija ir atmosfera diktavo bei organizmas ieško maksimalios galimybės, kaip galima padėti komandai padėti apsiginti paskutinėje atakoje. Reakcija buvo natūrali.

Decibelų skaičius, kuris ir taip buvo pasiekęs viršūnę, dar labiau sustiprėjo. Išmanieji laikrodžiai rodė, kad jau reikia palikti aplinką, nes yra per garsu. Salės triukšmas ir pagalba tikrai prisidėjo prie to, kad paskutinis varžovų metimas skrietų pro šalį“, – kalbėjo treneris.

Likusioje tinklalaidės dalyje G.Krapikas pasakojo apie būsimą varžovą Miuncheno „Bayern“, paskutinių rungtynių psichologinius aspektus bei atsakė į šūsnį „Žalgiris Insider“ prenumeratorių klausimų. Visą pokalbį jau dabar galima pamatyti naujoje „Žalgirio“ programėlėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.