EUROLYGA 2023

„Žalgiriui“ į Eurolygos atkrintamąsias liko tik vienas kelias – gali užimti septintąją vietą Aiškūs potencialūs varžovai

Ketvirtadienį vykusiose Eurolygos rungtynėse pergalę nuskynė Tel Avivo „Maccabi“ (20/14) ekipa. Izraelio klubas savų žiūrovų akivaizdoje po pratęsimo 100:96 (16:18, 21:24, 28:20, 21:24, 14:10) pranoko Madrido „Real“ (23/11) krepšininkus ir Kauno „Žalgiriui“ (18/15) paliko tik vieną kelią žygyje link atkrintamųjų varžybų.

Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
L.Brownas.<br>G. Bitvinsko nuotr.
L.Brownas.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 13, 2023, 8:55 PM, atnaujinta Apr 14, 2023, 12:27 AM

Po „Maccabi“ pergalės tapo aišku, kad „Žalgiris“ šiemet Eurolygoje liks tik septintas, aštuntas arba devintas, bet ar jie žais atkrintamosiose, viskas priklausys nuo kauniečių.

Jei Kazio Maksvyčio auklėtiniai penktadienį nugalės Miuncheno „Bayern“, jie žengs į Eurolygos atkrintamąsias varžybas iš septintosios pozicijos. Tai reiškia, kad Lietuvos klubo atkrintamosiose lauktų „Barcelona“ arba Madrido „Real“.

Jei „Partizan“ pralaimės „Panathinaikos“ – kauniečiai liks aštunti. Tokiu atveju jie susikautų su Pirėjo „Olympiakos“. Jei „Žalgiris“ pralaimės – jie šiemet Eurolygoje liks devinti ir baigs savo sezoną reguliariajame sezone.

***

Nervų karas Tel Avive tęsėsi iki pat mačo pabaigos. Prasidėjus paskutinei ketvirtojo kėlinio minutei komandas skyrė vos vienas taškas, bet Lorenzo Brownas dviem taikliais baudų metimais padidino aikštės šeimininkų pranašumą iki trijų taškų – 86:83.

Baudos metimą pataikęs Walteris Tavaresas sušvelnino atsilikimą iki taško, o likus žaisti 23 sek. B.Colsonas įsigudrino prasižengti ir „Real“ išlygino skaičius švieslentėje 86:86. Aikštės šeimininkams išsiveržti nepavyko ir veiksmas persikėlė į pratęsimą.

Pratęsimo pradžioje aikštės šeimininkai sulaikė kvapą – dėl traumos aikštę priverstinai paliko L.Brownas, nemalonumai laukė ir „Real“ – Adamas Hanga taip pat patyrė kelio traumą.

Papildomų penkių minučių pabaigoje sėkmingiau sužaidusi „Maccabi“ užsikūrė – paskandino varžovus ir šventė pergalę.

„Maccabi“: Lorenzo Brownas 22, Joshas Nebo 15, Bonzie Colsonas 14.

„Real“: Guerschonas Yabusele 25, Džananas Musa 20, Gabrielis Deckas 16.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.