EUROLYGA 2023

E. Šventoraitės komanda nepateko į moterų Eurolygos finalą

Skijaus „Famila“ komandai, kurioje žaidžia Lietuvos krepšininkė Eglė Šventoraitė, nepavyko patekti į Eurolygos finalą. „Famila“ penktadienį pralaimėjo pusfinalio rungtynes Stambulo „Fenerbahce“ ekipai.

Eglė Šventoraitė (centre).<br>FIBA nuotr.
Eglė Šventoraitė (centre).<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2023, 6:08 PM

Italijos čempionė „Famila“ pusfinalio rungtynėse gerokai pasvilino padus favoritei „Fenerbahce“ ekipai. Vis dėlto lemiamu metu geriau žaidė „Fenerbahçe“ krepšininkės, šventusios pergalę 77:70.

31 metų 198 cm ūgio „Famila“ vidurio puolėja Eglė Šventoraitė žaidė 15,5 min. ir pelnė 6 taškus (1/2 dvitaškių, 4/4 baudų).

Iki trečiojo kėlinio vidurio skirtumas nebuvo didesnis negu 6 taškai, bet gerokai ilgiau pirmavo Skijaus komanda. Tik įsibėgėjus trečiajame kėliniui „Fenerbahce“ perėmė žaidimo vadžias į savo rankas. Stambulo krepšininkės pelnė 11 taškų be atsako, pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą 59:48 (28-ąją min.) ir varžovėms atsitiesti nebeleido.

Tarp nugalėtojų rezultatyviausiai žaidė naudingiausia Tokijo olimpinių žaidynių krepšininkė amerikietė Breanna Stewart. Ji pelnė 24 taškus.

„Fenerbahce“ taip pat atstovauja rezultatyviausia Tokijo olimpinių žaidynių krepšininkė belgė Emma Meesseman. Penktadienį jos sąskaitoje buvo 13 taškų. 12 taškų įmetė ilgametė „Fenerbahçe“ lyderė ukrainietė Alina Jagupova.

Stambulo komandos dvyliktuke buvo keturios amerikietės, penkios užsienietės iš Europos šalių ir trys turkės, kurios kartu sudėjus pelnė 2 taškus.

Skijaus komandoje rezultatyviausiai žaidė amerikietės Jasmine Keys (19 taškų) ir Marina Mabrey (11 taškų).

„Fenerbahce“ buvo geriausia grupės varžybų komanda. „Geltonos-mėlynos“ laimėjo 12 iš 14 rungtynių ir A grupėje užėmė pirmąją vietą.

Tuo tarpu „Famila“ pasiekė 10 pergalių ir B grupėje buvo antra. B grupės nugalėtoja „Mersin“ taip pat iškovojo 10 pergalių.

„Famila“ pirmą kartą žaidžia Eurolygos finalo ketverte ir yra pirmoji nuo 2002 metų į finalo ketvertą patekusi Italijos komanda.

Finalo ketvertas vyksta Prahoje. Kitose pusfinalio rungtynėse penktadienį vakare susitiks Prahos USK ir „Mersin“. Finalo rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.