EUROLYGA 2023

Katalonijos spauda nesibaimina kauniečių Eurolygoje: „Žalgiris“ – žemesnio lygio varžovas“ Vadina palankiausiu atkrintamųjų priešininku

Katalonijos žiniasklaida patenkinta, kad „Barcelona“ krepšininkams Eurolygos ketvirtfinalyje reikės žaisti ne su Belgrado „Partizan“ ar Stambulo „Fenerbahce“, bet su Kauno „Žalgiriu“.

Katalonai palankiai vertina žalgirietišką barjerą.<br>Lrytas.lt ir ZP/Scanpix nuotr. koliažas.
Katalonai palankiai vertina žalgirietišką barjerą.<br>Lrytas.lt ir ZP/Scanpix nuotr. koliažas.
Katalonai palankiai vertina žalgirietišką barjerą.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Katalonai palankiai vertina žalgirietišką barjerą.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Katalonai palankiai vertina žalgirietišką barjerą.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Katalonai palankiai vertina žalgirietišką barjerą.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 15, 2023, 8:33 PM, atnaujinta Apr 15, 2023, 8:34 PM

Katalonijos krepšinio apžvalgininkų manymu, Kauno „Žalgiris“ yra palankesnis varžovas negu Belgrado „Partizan“ arba Stambulo „Fenerbahce“, su kuriais „Barcelona“ galėjo susitikti, jei penktadienį kitaip būtų pasibaigusios paskutinės reguliariojo sezono rungtynės. Katalonai vieningai sutaria, kad „Barca“ yra stipresnė komanda negu daugkartiniai Lietuvos čempionai.

Kad „Barcelona“ ketvirtfinalyje kovos su „Žalgiriu“, paaiškėjo tik nuaidėjus paskutinei reguliariojo sezono finalo sirenai. Penktadienį Katalonijos komanda nugalėjo „Valencia“ krepšininkus ir, aplenkusi Madrido „Real“ klubą, pakilo iš trečiosios į antrąją vietą. Tuo tarpu „Žalgiris“ po pergalės prieš Miuncheno „Bayern“ klubą šoktelėjo į septintąją lentelės eilutę.

Šiedu rezultatai ir lėmė, kad balandžio 26 dieną „Barcelona“ ir „Žalgirio“ krepšininkai pradės seriją iki trijų pergalių, kurioje išsiaiškins, kas dalyvaus gegužės 19–21 dienomis Kaune vyksiančiame finalo ketverto turnyre.

Svarbiausias Katalonijos sporto leidinys „El Mundo Deportivo“, penktadienį ryte, dar prieš paskutines rungtynes, bandydamas skaičiuoti, su kuo „Barcelona“ reikės žaisti ketvirtfinalyje, „Žalgirį“ pavadino palankiausiu varžovu.

„Lietuvos komanda, kurioje „Barcos“ treneris Šarūnas Jasikevičius pradėjo karjerą, šį sezoną žaidžia puikiai, bet teoriškai yra vienu laipteliu žemiau negu kiti galimi varžovai. Vis dėlto aišku, kad lygia sudėtimi pasižyminčios Eurolygos atkrintamosiose varžybose bet kuris varžovas yra sudėtingas“, – svarstė Katalonijos sporto žiniasklaidos lyderiai.

„Teoriškai „Žalgiris“ yra žemesnio lygio negu Katalonijos komanda, kai ji žaidžia pagal galimybes“, – pridūrė „El Mundo Deportivo“, kai penktadienį vakare paaiškėjo, kad „Barcelona“ ketvirtfinalyje tikrai žais su „Žalgiriu“.

„Kas laukia Ispanijos atstovų? „Barcai“ teko palankiausias varžovas. Teoriškai, bet niekada negalima numatyti. „Žalgirio“, siekiančio patekti į Kaune vyksiantį finalo ketvertą, galimybės toli gražu ne tokios, kaip „mėlynų-granatinių“. Ši serija bus ypatinga į namus grįšiančiam Šarūnui Jasikevičiui, kuris tikisi ten pat grįžti ir gegužės viduryje“, – Katalonijos kolegoms pritarė Madrido sporto leidinys „Marca“.

Kataloniškai rašantis šio krašto sporto leidinys „L‘Esportiu“ irgi būtų rinkęsis „Žalgirį“, bet pažymėjo, kad „mėlyniems-granatiniams“ bus labai sunku žaisti Kaune.

„Lietuvos komanda, kuri savo arenoje nugalėjo „Barçą“, bet Barselonoje nusileido „mėlyniems-granatiniams“, atrodo palankesnė varžovė negu „Partizan“ arba „Fenerbahce“. Popieriuje atrodo, kad ji turi mažiausiai galimybių perimti aikštės pranašumą. Kita vertus, laimėti „Žalgirio“ arenoje, kurioje šeimininkus palaikys daugiau nei 15 tūkstančių sirgalių, bus labai sunku“, – prognozavo „L‘Esportiu“.

Ši prognozė ne iš piršto laužta, nes nuo 2021 metų pradžios visas „Žalgirio“ ir „Barcelona“ rungtynes laimėjo šeimininkai. Šiuo laikotarpiu komandos tris kartus susitiko Barselonoje, du kartus – Kaune.

„Mėlyni-granatiniai“ Kaune pastarąjį kartą laimėjo 2020 metų gruodį, kai Š.Jasikevičius buvo ką tik pradėjęs dirbti Barselonos klube.

„Žali-balti“ pastarąją pergalę Barselonoje šventė 2017 metų spalį, o po to keturis kartus paeiliui iš Katalonijos sostinės grįžo nieko nepešę.

Iš viso „Žalgiris“ ir „Barcelona“ šiuolaikinėje Eurolygoje žaidė 33 rungtynes. Per jas kauniečiai pasiekė tik 7 pergales.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.