EUROLYGA 2023

Emocijų virtinė – D. Greeno mindytas D. Sabonis ir „Kings“ atsilaikė: antrą kartą pranoko NBA čempionus

Po 17 metų pertraukos į NBA atkrintamąsias varžybas sugrįžusi „Sacramento Kings“ toliau jose žygiuoja be pralaimėjimų. Naktį iš pirmadienio į antradienį vykusiose rungtynėse lietuvio atstovaujamas klubas iškovojo antrąją pergalę iš tiek pat galimų.

D.Greenas provokavo D.Sabonį.<br>Stopkadrų koliažas.
D.Greenas provokavo D.Sabonį.<br>Stopkadrų koliažas.
D.Sabonis.<br>Stopkaras.
D.Sabonis.<br>Stopkaras.
D.Sabonis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 18, 2023, 7:46 AM, atnaujinta Apr 18, 2023, 9:19 AM

„Kings“ savų žiūrovų akivaizdoje 114:106 (17:23, 41:29, 25:23, 31:31) pranoko NBA čempionės titulą ginančią „Golden State Warriors“ ekipą. Dabar Sakramento klubas serijoje iki keturių pergalių pirmauja 2:0.

D.Sabonis šioje akistatoje per 40 minučių įmetė 24 taškus (8/12 dvit., 8/12 baud), atkovojo 9 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Trečiajame kėlinyje „Kings“ pranašumas buvo pasiekęs 14 taškų ribą, bet svečiai greitai pasivijo varžovus praktiškai per kėlinį panaikino visą deficitą.

Emocijos užvirė ketvirtojo kėlinio metu – po susidūrimo su varžovu D.Sabonis krito ant parketo, o tuo pasinaudojo vienas iš nešvariausių lygos žaidėjų Draymondas Greenas.

33-ejų amerikietis sužaidė ne pagal garbingo žaidimo taisykles. Padėjęs koją ant lietuvio atsispyrė nuo jo krūtinės ir nurūko į puolimą.

D.Sabonis skausmo perkreiptu veidu liko gulėti ant parketo, o krepšininką sužeidęs D.Greenas pradėjo provokuoti publiką su savo gestais.

Vis dėlto netrukus provokatoriaus šou baigėsi – jis buvo diskvalifikuotas iš rungtynių. Laimei, aukštaūgis iš Lietuvos rimtesnės traumos išvengė – po minutės pertaukėlės jis grįžo ant parketo.

„Tai yra atkrintamosios. Mes abu kovojome dėl kamuolio, abu norėjome pergalės. Visiškai suprantu šį epizodą. Toks jau tas atkrintamųjų krepšinis“, – po pergalės apie šį epizodą kalbėjo D.Sabonis.

Aikštėje toliau virė atkaklus nervų karas. S.Curry ir K.Thompsono bandoma tempti „Warriors“ mačo pabaigoje užstrigo – „Kings“ sėkmingiau žaidė puolime ir pergalingai užbaigė dvikovą.

Trečiosios serijos rungtynės bus žaidžiamos „Golden State Warriors“ tvirtovėje, naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

„Sacramento Kings“: Domantas Sabonis ir De’Aaronas Foxas po 24, Malikas Monkas 18, Kevinas Huerteris 15.

„Golden State Warriors“: Stephenas Curry 28, Andrew Wigginsas 22, Klay’us Thompsonas 21.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.