EUROLYGA 2023

Nepaaiškinamus veiksmus prieš D. Sabonį teisinęs Sh. O’Nealas sulaukė kolegų priekaištų

NBA atkrintamosios varžybos prasidėjo šeštadienį, o kol kas labiausiai aptarinėjamas epizodas – Draymondo Greeno ir Domanto Sabonio konfliktas.

 Sh. O'Nealas gynė D. Greeno veiksmus<br> lrytas.lt koliažas
 Sh. O'Nealas gynė D. Greeno veiksmus<br> lrytas.lt koliažas
 D. Sabonis ir D. Greenas.<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
 D. Sabonis ir D. Greenas.<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
 Sh. O'Nealas<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
 Sh. O'Nealas<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 18, 2023, 7:34 PM

Naktį iš pirmadienio į antradienį, antrose „Sacramento Kings“ ir „Golden State Warriors“ rungtynėse į konfliktą įsivėlė lietuvis D.Sabonis ir amerikietis D.Greenas.

Ketvirtajame kėlinyje ant parketo nukritęs „Kings“ aukštaūgis D.Sabonis sugriebė varžovų puolėjui D.Greenui už kojos. 33-ejų krepšininkas į epizodą adekvačiai sureaguoti nesugebėjo.

Amerikietis pažiūrėjęs į lietuvį užlipo šiam ant krūtinės ir atsispyręs nuo jos pradėjo bėgti į puolimą. Už tokį veiksmą „Warriors“ krepšininkas buvo išvarytas iš aikštės, nors pats D.Greenas nieko blogo savo poelgyje neįžvelgė.

„Jau antrose rungtynėse iš eilės buvau sugriebtas už kojos, o teisėjai tai „pražiūrėjo“. Kažkur turėjau nuleisti koją, aš juk nesu labai lankstus. Yra kaip yra. Teisėjai pasakė, kad užmyniau per stipriai“, – po rungtynių gynėsi D.Greenas.

Nors didžioji dalis NBA bendruomenės ir negailėjo kritikos amerikiečiui, D.Greenas sulaukė ir palaikymo. NBA legenda Shaquille’as O’Nealas gynė „Warriors“ žaidėjo veiksmus ir kaltė vertė D.Saboniui.

„Aš pasielgčiau lygiai taip pat. Negriebk manęs, nes ką aš darysiu? Jei aš tiesiog bandysiu bėgti – nukrisiu. Turiu bandyti perlipti per tave ir jei būsi po manimi, galimai užlipsiu ant tavęs.

Ar tai buvo nešvarus žaidimo epizodas? Be abejo. Bet jei griebsi mane, nutiks būtent taip“, – laidoje „Inside the NBA“ kalbėjo Sh.O’Nealas.

NBA legendai iškart ėmė priekaištauti kiti laidos vedėjai – Kenny Smithas, Charlesas Barkley ir Ernie Johnsonas.

„Jei jis (D.Sabonis – red.) nebūtų griebęs už kojos, viso to nebūtų buvę – su tuo sutinku. Tačiau jei aš tave sugriebčiau ir tu man trenktum iš kedės... Tai tiesiog perdėta. Pats žinai ką jis galėjo padaryti. Jis galėjo atkreipti teisėjų dėmesį į pražangą“, – su kolega nesutiko K.Smithas.

„Tiesiog pasitrauk. Nueik. Jis neužlipo ant jo, jis užtrypė ant jo“, – D.Greeno veiksmų neteisinęs kalbėjo Ch.Barkley.

„Jam nereikėjo padaryti to, ką jis (D.Greenas – red.) padarė. Buvo lengvas sprendimas“, – „Warriors“ žaidėjo veiksmų nesuprato E.Johnsonas.

„Kings“ serijoje iki keturių pergalių pirmauja 2:0. Trečiosios serijos rungtynės bus žaidžiamos „Golden State Warriors“ tvirtovėje, naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.