EUROLYGA 2023

Jubiliejinę pergalę su „Rytu“ iškovojęs G. Žibėnas įvardijo perspektyviausią Lietuvos trenerį

Giedrius Žibėnas ketvirtadienį iškovojo šimtąją pergalę Vilniaus „Ryto“ vyriausiojo trenerio poste, po kurios dėkojo savo štabui ir visiems žaidėjams.

 G. Žibėnas įvardijo perspektyviausią Lietuvos trenerį<br> „Ryto“ nuotr.
 G. Žibėnas įvardijo perspektyviausią Lietuvos trenerį<br> „Ryto“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-20 22:40

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynėse „Rytas“ 109:84 sutriuškino Šiaulių „Šiaulius“.

Visgi po pergalės „Ryto“ strategas G.Žibėnas norėjo kalbėti ne apie rungtynes, o apie pasiektą jubiliejinę pergalę.

„Sveikinimai visiems su pergale, bet šį kartą norėtųsi kalbėti ne apie rungtynes. „Ryte“ dažniausiai yra skaičiuojami pralaimėjimai, tai šiandien šiek tiek kitaip paskaičiuosiu. Su mūsų štabu šiandien iškovojome šimtąją pergalę. Mums tai yra didelis ir smagus skaičius, tai jau yra kažkas. Įžengėme į triženklę karalystę. Noriu labai daug kreditų duoti trenerių štabui.

Gali kažkas sakyti, kad čia pratęsė sutartį su G.Žibėnu, bet didžiulis laimėjimas „Rytui“ yra pratęsti sutartį su Georgios Dedasu. Tai yra treneris, kuris geriausiai treniruotės metu išaiškina ir pateikia žaidėjams informaciją ir rungtynių planą.

Nesu buvęs kitose LKL komandose, bet manau, jog Gustas Maskoliūnas yra sunkiausiai dirbantis asistentas. Jam 25 metai. Jeigu niekas neišves iš kelio, tai yra pats perspektyviausias treneris Lietuvoje, galiu tai sakyti drąsiai.

Labai noriu paraginti Tadą Jackūną pasekti mūsų pavyzdžiu ir pratęsti kontraktą su „Rytu“, nes jis vienintelis neprasitęsęs. Kas čia žino, gal eisime link antro šimtuko. Didelė šventė mums, nenoriu to slėpti. Aišku, labiausiai noriu padėkoti kiekvienam žaidėjui, kuris dalyvavo bent vienoje iš tų 100 pergalių. Visi jie mus kaip trenerius padarė geresniais. Esame labai jiems dėkingi“, – džiaugsmingai po rungtynių kalbėjo G.Žibėnas.

– Koks buvo tas kelias link šimto pergalių?

– Paprasčiausiai atsidarykite nuotraukas kaip atrodėme kai pradėjome dirbti, kokios spalvos buvo plaukai ir kokios spalvos jie yra dabar.

– Komandoje debiutavo Jaime Echenique. Kas bus pagrindinis vidurio puolėjas, jis ar Evaldas Kairys?

– Evaldas su Jaime vienas kitą papildys. Kuris pagrindinis nėra aišku. J.Echenique reikėjo pasijausti šioje aplinkoje, prie komandos draugų. Pirmas kelias savaitės iš jo kažko nesitikime, tikimės atkrintamosiose. Per daug neskaidome kas pagrindinis, kas ne.

– Kokios formos atvažiavo J.Echenique ir ką jisai duos komandai?

– Neblogos formos atvažiavo. Aišku nežaidęs gal du mėnesius, bet formą palaikė. Be jokio viršsvorio atvažiavo. Aišku, jisai dabar yra be kojų, realiai tiesiai iš lėktuvo, dar tas „jet lagas“ yra. Nesitikėkime dar daug. Bet manau įneš kitokių spalvų. Matote ir veidas kitas, ir šypsena kita. Manau žiūrovai jį pamėgo jau nuo pirmų rungtynių.

O kaip treneris tikiuosi, kad jis mus pakels gynyboje su kalbėjimu. Matosi, kad vokalus žaidėjas ir norisi, kad tą pavyzdį visiems sėtų.

Jaučiasi, kad yra aukšto krepšinio IQ. Nereikia kartoti du, tris kartus, gynyboje du prieš du labai greitai gaudosi, reaguoja. Bus malonumas su juo dirbti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.