EUROLYGA 2023

„7bet-NKL“ pirmenybėse – intriguojantis sezono finišas

Sekmadienį Telšiuose baigsis 2022–2023 m. „7bet-NKL“ pirmenybės, kuriose dėl nugalėtojų titulo susikaus Kauno „Žalgiris-2“ ir Mažeikių „M Basket“, o mažajame finale susitiks Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ir finalo ketverto šeimininkai „Telšiai“.

 Simas Jaskaitis ir Dovidas Butka.<br> L.Šepučio nuotr.
 Simas Jaskaitis ir Dovidas Butka.<br> L.Šepučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2023, 3:37 PM

Turnyro pusfinalyje šeštadienį Mažeikių komanda įveikė marijampoliečius 92:83, o jaunieji kauniečiai pranoko telšiškius 79:71.

Kviečiame susipažinti su „7bet-NKL“ paskutinės sezono dienos rungtynių anonsu.

14.00 val. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – „Telšiai“

Reguliarusis sezonas (1–3): 65:77, 62:69, 80:67, 74:75

Kaip „7bet-NKL“ pirmenybėse būna, kalbant apie komandų tarpusavio rungtynes geriausia remtis tik 2 paskutiniais reguliariojo sezono mačais. Per Marijampolės ir Telšių ekipų pirmąsias rungtynes „Sūduvai-Mantingai“ dar vadovavo Marius Kiltinavičius ir joje svarbų vaidmenį turėjo Vilmantas Dilys – vėliau jie abu persikėlė į Prienų klubą. Per antrąsias rungtynes treneris Tomas Gaidamavičius dar nebuvo spėjęs naujoje darbo vietoje net kojų apšilti, o keletas pagrindinių žaidėjų į aikštę žengė beveik tiesiai iš lėktuvo po išvykos į krepšinio 3 prieš 3 turnyrą.

Telšių komandos stilius taip pat pasikeitė, kai prie komandos prisijungė Rolandas Jakštas, pakeitęs Lauryną Mikalauską, bei buvo bandoma surasti vietą amerikiečiui Seanui Fasoyiro.

Kaip bebūtų, trečiąsias tarpusavio rungtynes Marijampolėje užtikrintai laimėjo šeimininkai, o Telšiuose po dramatiškos kovos minimalią pergalę šventė žemaičiai. Tad galima teigti, kad komandų jėgos yra lygios, o aikštėje itin daug vėl lems R.Jakšto ir Aurelijaus Pukelio asmeninė dvikova po krepšiu.

Taip pat svarbi bus psichologija. Abi komandos nuo pirmosios sezono dienos galvojo tik apie pirmąją vietą, todėl pralaimėjimai pusfinalyje ir žaidimas mažajame finale abiem reiškia didelį nusivylimą.

19.30 val. Kauno „Žalgiris-2“ – Mažeikių „M Basket“

Reguliarusis sezonas (2–2): 85:73, 74:63, 71:88, 62:71

„Žalgirio“ dubleriai yra vieninteliai finalo ketverto dalyviai, kurie sezono metu nepatyrė jokių esminių permainų. Komandoje dirba tas pats treneris, žaidžia tie patys krepšininkai, nepasikeitė ir žaidimo stilius.

Tuo metu Mažeikių komanda sezono eigoje išgyveno rimtą reformą. Po labai nesėkmingos sezono pradžios su „M Basket“ turėjo atsisveikinti treneris Osvaldas Kurauskas bei du svarbius vaidmenis turėję žaidėjai – Moussa Mayaki ir Edi Sinadinovičius. Prie komandos vairo stojęs Darius Dimavičius ir atvykę Jokūbas Rubinas bei Karolis Guščikas ekipos veidą pakeitė iš esmės.

Mažeikiuose įvykusias permainas atspindi ir finalininkų tarpusavio rungtynių istorija. Jei pirmuosius du mačus laimėjo kauniečiai, tai kitus du – mažeikiškiai. Pastarosiose dvejose rungtynėse išskirtinai naudingas buvo K.Guščikas. Kaune (88:71) aukštaūgis pelnė 28 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 32 naudingumo balus, o Mažeikiuose (71:62) surinko 19 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 33 naudingumo balus.

K.Guščiko neutralizavimas turėtų būti viena svarbiausių „Žalgirio-2“ užduočių šį vakarą, kai komandos susikaus dėl „7bet-NKL“ nugalėtojų titulo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.