EUROLYGA 2023

Po dešimtosios „Žalgirio“ pergalės iš eilės K. Maksvytis kalbėjo apie „žaliuojantį“ kalendorių

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko vienas paskutiniųjų lentelės viršūnę pakoreguoti galėjusių mačų. Kauno „Žalgiris“ namie šeštadienį 71:65 (22:20, 20:12, 11:14, 18:19) nugalėjo taip pat į medalius nusitaikiusius Alytaus „Wolves“.

Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 22, 2023, 9:03 PM

Intrigą skatino tai, kad „vilkai“ buvo laimėję pastarąjį tarpusavio susidūrimą (80:75), o žalgiriečiai prarado dalį namų aikštės pranašumo.

Dėl patekimo į Eurolygos ketvirtfinalį ir perdėlioto LKL grafiko jiems namų rungtynes tenka žaisti tik kiek daugiau nei tūkstantį gerbėjų talpinančioje Garliavos arenoje.

Rungtynėse buvo paminėtas lygos 30-metis – būtent 1993-ųjų balandžio 22-ąją buvo pakloti pirmenybių pamatai.

Simboliška, kad rungtynėse susitiko nuo lygos įkūrimo joje žaidžiantis bei pirmąjį titulą iškėlęs „Žalgiris“ bei jauniausia pirmenybių komanda, tik prieš šį sezoną įsteigti „Wolves“.

Komandos šį sezoną susitiko penkis kartus, o „vilkai“ laimėjo tik pastarąjį susitikimą. Pirmąjį mūšį LKL žalgiriečiai laimėjo 90:85, o Karaliaus Mindaugo taurės („Citadele KMT“) ketvirtfinalio mačuose buvo geresni 95:79 ir 91:72.

Tarp šių komandų turnyro lentelės viršuje yra įsikūręs tik Vilniaus „Rytas“ (22–6), kurio galimybės kilti arba leistis dar labiau sumažėjo po šio susitikimo.

„Pasiekėme pergalę, tačiau iš mano pusės, man atrodo, kad komanda elgėsi pasyvokai. Gerai, kad laimėjome – buvome kelis kartus susikrovę gerą persvarą ir ją galėjome pasidaryti dar didesnę, – kalbėjo po mačo „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis. – Kitą vertus, reikia atiduoti ir duoklę „Wolves“ ekipai, kuri kabinosi. Bet svarbiausia, kad laimėjome. Kokybė nebuvo geriausia“.

– Ilgai pirmavote didžiuliu skirtumu pagal atkovotus kamuolius, tačiau varžovai po to išlygino šios statistikos elementą. Kokios to priežastys?

– Puolime atkovoti kamuoliai parodo agresyvumą. Mums po to trūko tos agresijos.

– Dešimta pergalė iš eilės, skaičiuojant tiek LKL, tiek ir Eurolygą. Vadinasi, ant geros emocinės bangos pasitinkate Eurolygos atkrintamąsias akistatas?

– Taip. Savo kalendoriuje žymime pergales ir pralaimėjimus, tai dabar tame kalendoriuje tikrai nemažai žalios spalvos. Pergalė yra pergalė – bet kokybės norisi visada daugiau.

– Tai buvo kažkoks pasirengimas mačams su „Barcelona“?

– Mūsų skautams darbą apsunkino tai, kad į „Wolves“ atėjo nauji treneriai: pasikeitė deriniai, kažkiek ir gynybos sistema. Negalėjome senomis žiniomis kliautis – teko iš naujo rengtis kovai, todėl tai buvo pasirengimas būtent varžyboms su „Wolves“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: KAM komentarai apie bepiločių orlaivių ekosistemą Lietuvoje