EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ kapitonas dvikovos prieš Š. Jasikevičių nesureikšmina: „Pripratome žaisti prieš buvusį trenerį“

Jau trečiadienį „Palau Blaugrana“ arenoje Kauno „Žalgiris“ su kapitonu Edgaru Ulanovu priešakyje Eurolygos ketvirtfinalyje sieks nuversti galingąją „Barcelona“.

Edgaras Ulanovas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>R.Vilkelio nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>R.Vilkelio nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2023-04-25 13:19

E.Ulanovas šį sezoną perėmę „Žalgirio“ kapitono raištį ir toks komandos sprendimas pasiteisino.

31-erių kauniečio vedamas „Žalgiris“ po keturių metų pertraukos vėl pateko į atkrintamąsias varžybas.

Tuomet žalgiriečiams vadovavo Šarūnas Jasikevičiaus, o dabar Kazio Maksvyčio kariauna ketvirtfinalyje susitiks būtent su Šaro vadovaujama „Barcelona“.

Pats E.Ulanovas šiame sezone fiksuoja 10,2 taško, 3,2 atkovot kamuolio, 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir 11,8 naudingumo balo vidurkius.

Prieš išvyką į Ispaniją „Žalgirio“ kapitonas negailėjo pagyrų katalonų komandai ir džiaugėsi, jog kauniečiams pavyko sugrįžti į atkrintamąsias varžybas.

„Visą sezoną laukėme galimybės rungtyniauti atkrintamosiose varžybose, dėl to labai smagu. Iššūkis didelis, žaisime prieš gerą komandą, kuri pastaruosius kelis sezonus demonstruoja labai gerą krepšinį ir visada išeina į finalinį ketvertą. Geras iššūkis, bet dėl šitos galimybės ir susirinkome“

– Pirmą kartą nuo Šaro laikų „Žalgiris“ pateko į atkrintamąsias, šįkart su Kaziu. Ar rūbinėje yra aptariamas faktas, kad dabar mes prieš Šarą?

– Kiek čia mūsų likę.. Lukas Lekavičius, aš, Karolis Lukošiūnas, galima pasakyti Rolandas Šmitas. Visai nauja komanda, nauji žaidėjai. Su kiekvienais metais tų prisiminimų ir prieskonio vis mažėja, šiemet jo beveik nėra. Jau pripratome žaisti prieš buvusį trenerį. Užsimiršta, kas buvo anksčiau ir nereikėtų žvalgytis, kas buvo anksčiau. Nauja istorija, naujos rungtynės. Pamatysime ką sukursime.

– Treneris prieš rungtynes sakė, kad pirmos rungtynės buvo vienokios, antros kitokios. Kokių rungtynių galima laukti dabar?

– Pirmos rungtynės, kurias laimėjome, nebuvo labai lengvos, viskas sprendėsi iki pat galo. Tikėjomės „Barcelona“ reakcijos atsakomosiose varžybose, nes žinome, kai komanda pralaimi pirmas rungtynes, kaip išeina į antras. Šarūnas Jasikevičius pastatė komandą labai gerai didelei kovai. Matėsi ypatingai iš kovingumo pusės. Manau panašiai galime dabar laukti nuo pirmųjų rungtynių, nes atkrintamosios varžybos. Net neabejoju, jog jie pirmi duos savo ritmą.

– Kalbėjai asmeniškai su Šaru ar Roku Jokubaičiu?

– Ne, paskutinį kartą kalbėjome kai žaidėme Barselonoje.

– Tikriausiai matei TJ Parkerio pasisakymą kad „Žalgiriui“ lengviau Eurolygoje dėl silpnesnio vietinio čempionato. Kaip sureaguotumėte į tokį pasisakymą?

– Nesu žaidęs Adrijos lygoje, bet dėl mūsų iš dalies sutinku. Kelionių atžvilgiu sutaupome nemažai.

– Pačiam tai yra kapitono metai. Ar yra papildomas psichologinis dalykas rūbinėje?

– Priklauso kokį spaudimą užsidėsi sau. Visą sezoną žaidėme dėl galimybės būti čia. Nemanau, kad reikėtų dabar užsikelti sau papildomus svorius ant pečių. Turime surasti viduriuką tarp mėgavimosi ir atsakomybės. Jį stengsimės ir surasti.

– Sutinki, kad svoris ant pečių krenta „Barcelona“ žaidėjams?

– Visada yra taip. Jeigu serijos atkaklios, favoritą slegia labiau. Mums lengviau nebus, kad esame vertinami prasčiau.

– Kur rasti argumentų „Žalgirio“ žaidėjams, kad galite „Barcelona“ pasigauti ne viename mače, o visoje serijoje?

– Svarbiausia žiūrėti į save, nesižvalgyti, pasitikėti vienas kitu. Tuo pačiu per daug negerbti varžovo, nesižvalgyti ką siūlo varžovas. Kito kelio nėra. Reikia suprasti, kad ne viskas seksis serijos metu.

– Komandoje turite savotišką „Trojos arklį“ – R.Šmitą, kuris pastaruosius sezonus žaidė „Barca“ komandoje. Kiek jis svarbus šioje serijoje, kai žino visą šią virtuvę iš vidaus?

– R.Šmitas iš viso yra labai svarbus mums šiemet. Ką sakiau ir prieš, mums reikia mažiau pagarbos, mažiau žvalgytis į varžovą. R.Šmitui to ir palinkėsiu. Šiemet jis yra mūsų žaidėjas, reikia, kad jis viską atiduotų už „Žalgirį“. „Barcelona“ lapas užverstas, dabar atsivertęs „Žalgirio“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.