EUROLYGA 2023

Eurolygos atkrintamųjų prognozė: „Žalgiris“ įkąs Š. Jasikevičiui, kitose arenose – absoliuti intriga

Europos krepšinio spektaklis prasideda – antradienį startuoja Eurolygos atkrintamosios varžybos, kuriose sirgalių laukia drama, įtampa ir beprotiška konkurencija.

Eurolygos atkrintamųjų prognozė: „Žalgiris“ įkąs Š. Jasikevičiui, kitose arenose – absoliuti intriga.<br> Lrytas.lt montažas.
Eurolygos atkrintamųjų prognozė: „Žalgiris“ įkąs Š. Jasikevičiui, kitose arenose – absoliuti intriga.<br> Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2023, 9:08 AM, atnaujinta Apr 25, 2023, 9:13 AM

Portalo lrytas.lt sporto skyriaus žurnalistai pabandė prognozuoti, kaip baigsis visų keturių serijų rezultatai. Visų Eurolygos rungtynių rezultatus sekite portale lrytas.lt arba specialiame polapyje eurolyga-2022/"="">eurolyga-2022/"" target="_blank">Eurolyga 2022-2023 m. 

Antradienį aktrintamųjų kovas pradeda „Monaco“ ir Tel Avivo „Maccabi“ bei Madrido „Real“ ir Belgrado „Partizan“ klubai.

Trečiadienį susikaus „Barcelona“ su Kauno „Žalgiriu“ bei Pirėjo „Olympiakos“ su „Fenerbahce“ komanda“.

Modestas Krukauskas

Pirėjo „Olympiakos“ – Stambulo „Fenerbahce“, prognozė: 3:1.

Neparankiai turkams žaidžiantis Pirėjo klubas reguliariame sezone dukart juos sutriuškino 27 ir 20 taškų skirtumu. Turkų strategas Dimitris Itoudis dar pabandys sukurpti stebuklą namie, kartą išplėš vieną laimėjimą, bet didesniam šuoliui „Fenerbahce“ neturi tokio žaidėjo kaip Saša Vezenkovas, o Marko Guduričius prieš Pirėją vienas žaisti nesugebės.

Kauno „Žalgiris“ – „Barcelona“, prognozė: 1:3.

„Žalgiriui“ tikrai nepritrūks noro kabintis į Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“, tačiau vien pastangų neužteks. Taškų lenktynėse žalgiriečiai nėra pajėgūs pasipriešinti katalonams, o gynyboje bus sunku atlaikyti „mažųjų“ - Nicolaso Laprovittolos bei Cory Higinso bei „aukštų“ - Nikola Mirotičiaus ir Kyle Kuričiaus spaudimą. Vis dėlto pergalė atkrintamosiose namie prieš Šarą taps gražiu „Žalgirio“ sezono akcentu.

Tel Avivo „Maccabi“ – „Monaco“, prognozė: 3:1.

„Monaco“ laivą ant savo pečių plukdęs kapitonas Mike'as Jamesas ir vėl galiausiai tapo tuo Trojos arkliu, kuris siekė po savimi pakišti viso klubo ambicijas. Nepavyko. Amerikiečiui praradus norą kovoti, prancūzų ekipa pralaimėjo 3 mačus iš pastarųjų 4. Tuo tarpu „Maccabi“ atrado save – per 8 paskutinias dvikovas laimėjo 7 mačus, kur kas galingiau atakuoja ir įrodys, kad nesėkmė su „Monaco“ 67:86 buvo tik nesusipratimas.

Madrido „Real“ – Belgrado „Partizan“, prognozė: 3:2.

Šioje serijoje viską lems ne gynyba, o vienintelis klausimas – kas daugiau įmes taškų. Tiek vieni, tiek ir kiti pelno vidutiniškai po 85 taškus per rungtynes ir tikrai neplanuos klapmaus krepšinio. Željko Obradovičius galės pasiklauti savo arenos sirgalių palaikymu, bet „Real“ namie turės taip pat kozirių – serbus turėtų susitvarkyti trejetas: Džananas Musa, Walteris Tavaresas ir Gabrielis Deckas.

Laurynas Ribakas

Pirėjo „Olympiakos“ – Stambulo „Fenerbahce“, prognozė: 3:0.

Komentaras: Geriausia Eurolygos komanda, turinti vienus garsiausių sirgalių lygoje, priims 8-ąją lygos komandą. Tai daug ką pasako. „Olympiakos“ klubas viso sezono metu rodė stabilų žaidimą, kuris leido dominuoti lygoje. Tuo tarpu „Fenerbahce“ bangavo, kol galų gale sezono pabaigoje nusirito iki 8-osios vietos ir vos pateko į atkrintamąsias varžybas. Manau, kad geriausio Eurolygos žaidėjo Sashos Vezenkovo vedami graikai lengvai žengs į finalo ketvertą.

Kauno „Žalgiris“ – „Barcelona“, prognozė: 1:3.

Reikia būti objektyviems – „Žalgiris“ jau dabar viršijo sezono tikslus, visgi apetitas kyla bevalgant. Tikėtina, kad „Žalgiris“ įkąs Š.Jasikevičiaus komandai, tačiau serijoje kauniečių šansai labai maži. Neaiški Isiaih Tayloro situacija taip pat įneša daug miglos, mat „Barcelona“ klubo gynėjų linija yra neabejotinai viena geriausių lygoje, tad „Žalgiriui“ bus labai sunku. Nepaisant to, kauniečiai šiame sezone jau įrodė, kad žaidžia ne pavardės, o charakteris ir noras, tad namuose „Žalgiris“ turėtų bent kartą laimėti.

Tel Avivo „Maccabi“ – „Monaco“, prognozė: 3:2.

Krepšinio sirgaliai išvys tokį krepšinio uraganą, kokio šiame sezone dar nematė. Individualiu žaidimu paremtos ekipos varžysis taškų lenktynėse, kuriose viską lems ir detalės, ir emocijos. „Monaco“ lyderis Mike'as Jamesas žino, ką reiškia tokio rango mačai, tad turėtų būti maksimaliai motyvuotas ir užsivedęs, vis dėlto per didelės emocijos jam karjeroje ne kartą kišo koją. Tuo tarpu sunku įsivaizduoti, kaip „Maccabi“ pralaimi namų rungtynes, kai šį sezoną savo aikštėje žaidžia taip gerai.

Madrido „Real“ – Belgrado „Partizan“, prognozė: 2:3.

Dar viena įspūdinga atkrintamųjų serija, kurios nugalėtoją lems maži dalykai. „Real“ viso sezono metu demonstravo stabilų žaidimą, tačiau „Partizan“ pastaruoju metu taip pat atrodė labai galingai. „Real“ klubą gelbėja tai, kad jie turės namų aikštės pranašumą. Vis dėlto, atsižvelgiant į abiejų komandų emocinį foną, trenerių patirtį ir sirgalių bazę, manau, kad „Partizan“ žengs į finalo ketverto varžybas.

Arūnas Valickas

Pirėjo „Olympiakos“ – Stambulo „Fenerbahce“, prognozė: 3:2.

Šią prognozę keičiau kokius penkis kartus, tačiau galiausiai faktai ir šaltas protas nugalėjo asmenines simpatijas. Nuostabiai sezoną pradėjusi „Fenerbahce“ sezono viduryje krito į gilią duobę ir tik būtent „Olympiakos“ pergalės prieš Vitorijos „Baskonia“ dėka pateko į atkrintamąsias varžybas. Nepaisant to, turiu didelį tikėjimą Dimitrio Itoudžio gebėjimų paruošti komandą serijai.

Tiesa, Stambulo klubui svarbu, kad į rikiuotę spėtų sugrįžti Scottie Wilbekinas. Nors dauguma ir prognozuoja užtikrintą „Olympiakos“ pergalę, manęs Graikijos klubas iki galo nėra papirkęs. Georgios Bartzokas rotacijos yra gana nuspėjamos, o žaidimas nors ir patrauklus akiai, nėra kažkoks raketų mokslas. Visgi Pirėjo komandai kol kas tai veikia puikiai ir dvi užtikrintos pergalės prieš „Fenerbahce“ reguliariajame sezone verčia Graikijos klubą laikyti poros favoritu.

„Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“, prognozė: 3:0.

Deja, bet „Žalgiriui“ nematau jokių prošvaisčių laimėti seriją prieš Šarūno Jasikevičiaus kariauną. Kauniečiai jau užfiksavo įspūdingą pasiekimą, kuomet pateko į „Top-8“. Vien ką pasako Pauliaus Motiejūno prisipažinimas, kad jis netikėjo „Žalgirio“ žaidimu Eurolygos atkrintamosiose varžybose. Žiūrint į seriją, „Barcelona“ yra turbūt pats nepalankiausias varžovas Kazio Maksvyčio auklėtiniams.

Žalgiriečiai visą savo žaidimą pradeda nuo gynybos ir pirmiausiai tikisi uždusinti varžovų puolimą, tačiau lygiai tą patį ir dar geriau daro „Barca“. Nors Šaro treniruojama ekipa du sezonus paeiliui atkrintamųjų varžybų serijose pasiekė sunkias pergales 3:2, šįkart nemanau, jog „žaliai balti“ sugebės mesti rimtesnį iššūkį, žaidėjų talento skirtumas tiesiog per didelis. „

„Monaco“ – Tel Avivo „Maccabi“, prognozė: 1:3.

Donato Motiejūno ir kompanijos finaliniame ketverte ir vėl neišvysime. „Monaco“ turi itin talentingą komandą ir mano akimis geriausią lygos žaidėją puolime – Mike'ą Jamesą, o jam puikiai talkina ir kiti gynėjai – Elie Okobo su Jordanu Loydu. Tačiau serijoje didelio tikėjimo monegaskais nėra. „Monaco“ visoje Eurolygoje buvo mažiausiai tritaškių išmetanti ir blogiausiu procentu juos pataikanti komanda.

Mano manymu, šiuolaikiniame krepšinyje turint tokią problemą svarbių serijų laimėti beveik neįmanoma. Tuo tarpu „Maccabi“ krepšininkai sezoną užbaigė iškovodami 7 pergales per 8 rungtynes ir atkrintamąsias pasitinka kaip karščiausia ekipa. Sezono pabaigoje Tel Avivo ekipa parodė, jog gali švęsti pergales ir svečių aikštėje, o geriausias Eurolygos gynėjų duetas – Wade'as Baldwinas ir Lorenzo Brownas ves Izraelio ekipą į finalinį ketvertą Kaune.

Madrido „Real“ – Belgrado „Partizan“, prognozė: 3:2.

Neutraliam žiūrovui smagiausia serija. Abi ekipos mėgsta puolimu paremtą krepšinį, o tai liudija ir tarpusavio dvikovos. „Real“ namuose šventė pergalę 105:97, o Belgrade „Partizan“ įrodė savo pranašumą 104:90. Željko Obradovičiaus šiame sezone dar kartą pademonstravo, kodėl yra laikomas geriausiu visų laikų treneriu Europoje.

63-ejų stratego vadovaujamas „Partizan“ klubas tik sugrįžęs į Eurolygą sugebėjo užimti 6-ąją vietą ir pademonstruoti, jog įveikti gali bet ką ir bet kur. Belgrado klubas savo palaikymu ir atakuojančiu krepšiniu pavergė daugelio širdis, tačiau serijoje matau didelę „Partizan“ ekipos problemą – trumpa rotacija.

Tik 7 žaidėjai Serbijos klube renka bent po 5 naudingumo balus, tad „Real“ ekipai, kuri turi 11 tokių žaidėjų bus kur kas lengviau serijos metu prisitaikyti prie varžovų lyderių. Manau, būtent tai ir bus pagrindinis faktorius, nulemsiantis poros nugalėtoją.

Tomas Gustas

Pirėjo „Olympiakos“ – Stambulo „Fenerbahce“, prognozė 3:1.

Eurolygos reguliariojo sezono čempionate tapusi „Olympiakos“ šiuo metu demonstruoja bene geriausią krepšinį Europoje. Nors gana keistokos Georgioso Bartzoko pasirenkamos krepšininkų rotacijos dažnai sulaukia kritikos krepšinio bendruomenėje, bet jos jau antrąjį sezoną paeiliui parodo, kad yra veiksmingos.

Solidi gynyba ir sėkmingas puolimas, kurio smaigalyje – būsimasis naudingiausias Eurolygos krepšininkas Aleksandras Vezenkovas yra neatsiejama Pirėjo klubo sėkmės paslaptis.

Sėkmingą liniją Graikijos klubas turėtų išlaikyti ir atkrintamųjų serijoje. „Fenerbahce“ prieš sezoną buvo vadinama viena iš kandidačių tarp Eurolygos finalo ketverto dalyvių, tačiau naujasis Turkijos klubo projektas įsibėgėja sunkiai.

Traumos išbalansavo sėkmingai sezoną pradėjusią Dimitrio Itoudžio kariauną, jos neapleido „Fenerbahce“ klubo prieš pat atkrintamąsias varžybas, į kurį bilietą Stambulo ekipa išplėšė tik paskutiniajame ture.

Šioje serijoje prognozuoju užtikrintą „Olympiakos“ pergalę. „Fenerbahce“ turėtų iškovoti vieną pergalę namuose, tačiau ilgalaikėje serijoje solidžiai žaidžianti „Olympiakos“ įrodys savo pranašumus.

„Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“, prognozė 3:1

Neabejotina, kad „Barcelona“ yra kur kas didesnio meistriškumo komanda nei Kauno „Žalgiris“. Vis dėlto šioje serijoje kauniečiai turi ir kelis sau palankius faktorius – išretėjusi Katalonijos klubo sudėtis ir poros autsaiderio etiketė.

Kazio Maksvyčio kariaunos šioje serijoje neslėgs jokia įtampa. Tuo metu Šaras ir „Barcelona“ žūtbūt sieks išvengti praėjusius du sezonus klubą kamuojančios šmėklos – serijos nusitempimo iki paskutiniųjų rungtynių.

Reguliariajame sezone komandos pasidalino po pergalę, tačiau „Barcelona“ atsakomajame mače įrodė, kad su visai kitu požiūriu „Žalgiriui“ yra itin sunkiai įkandamas riešutas.

Manau, kad net ir traumų iškamuota „Barcelona“ laimės abi rungtynes savo aikštėje. Katalonai sykį suklups pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje, gaila, bet kauniečiai neturėtų antrą kartą iš eilės išlaikyti Šaro meistriškumo egzamino ir serija į Katalonijos sostinę nebesugrįš.

„Monaco“ – Tel Avivo „Maccabi", prognozė 1:3.

Namuose praktiškai niekada nepralaiminti Tel Avivo „Maccabi“ šioje ketvirtfinalio serijoje neturės namų aikštės pranašumo. Taigi, šiam klubui yra būtina laimėti bent vienerias rungtynes varžovų tvirtovėje.

Izraelio klubui gera žinia, kad šiuo metu „Monaco“ nedemonstruoja stabilaus žaidimo. Reguliariojo sezono pabaigoje nuvilnijusi Mike'o Jameso drama, kritusi Alpha Diallo forma toli gražu nepadidina Saša Obradovičiaus auklėtinių pozicijų atkrintamųjų serijoje.

Manau, kad šioje serijoje „Maccabi“ laimės vienas iš pirmųjų dvejų rungtynių išvykoje ir liks nenugalėta namuose.

Madrido „Real“ – Belgrado „Partizan“, prognozė 3:2.

Bene labiausiai intriguojanti ketvirtfinalio pora. Madrido „Real“ – daugkartinė Eurolygos finalo ketverto dalyvė, šį sezoną savo gretas sustiprino su puikų sezoną žaidžiančiu Džananu Musa, „Partizan“ – Željko Obradovičiaus magijos į priekį vedama ir į Eurolygos atkrintamąsias po daugiau nei dešimtmečio sugrįžusi komanda.

Akivaizdu, kad pagrindinis „Partizan“ pranašumas – namų aikštė ir audringai komandą palaikantys sirgaliai. Namuose Belgrado klubas tampa sunkiai sustabdomu žvėrimi – tą savo kailiu reguliariajame sezone pajuto ir „Real“.

„Real“ žvaigždynas prieš „Partizan“ emociją. Manau, kad šioje serijoje esminiu faktoriumi taps namų aikštės pranašumas. Jį savo rankose turi Ispanijos čempionai, manau, kad serija nusitęs iki paskutiniųjų rungtynių, o jose pergalę švęs ilgesnį suolelį turinti Madrido ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.