EUROLYGA 2023

Stebuklingų „Žalgirio“ žygių Eurolygoje dalimi buvęs R. Javtokas tiki K. Maksvyčiu: „Šarui tai būtų didelis pralaimėjimas“

Kauno „Žalgiris“ trečiadienį pradės Eurolygos atkrintamųjų seriją rungtynėmis išvykoje su „Barcelona“ klubu. Buvęs „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas iš arti matė, kaip prieš keletą metų dar Šarūno Jasikevičiaus treniruojami žalgiriečiai dukart iš eilės prasibrovė į Eurolygos „Top 8“ etapą. Šįkart 43-ejų buvęs krepšininkas iš šono stebi neeilinį „Žalgirio“ sezoną, kuris šią savaitę pasieks kulminaciją.

 Robertas Javtokas.<br> Lrytas.lt montažas. 
 Robertas Javtokas.<br> Lrytas.lt montažas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2023, 7:12 AM

„Stengiuosi žiūrėti visas „Žalgirio“ rungtynes, žinoma, paskutinis mačas prieš Miuncheno „Bayern“ sukėlė labai daug emocijų, nors ir stengiuosi rungtynes stebėti ramiai, tyliai, neparodau tų emocijų, kurios verda viduje. Vis dėlto labai laukiu atkrintamųjų varžybų, yra streso ir jaudulio“, – portalui lrytas.lt kalbėjo R.Javtokas.

„Žalgiris“ per rakto skylutę prasibrovė į kitą etapą, kai Miunchene po atkaklios kovos įveikė „Bayern“ komandą (83:80) ir galutinėje turnyrinės lentelės rikiuotėje liko 7-oje vietoje. Tai lėmė, kad Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtfinalyje susitiks su Š.Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

„Nuo sėkmės iki nesėkmės gyvenime nedaug trūksta. Treneris rado kiekvieno žaidėjo stiprybę, pakėlė kovinę dvasią, komanda buvo gerai sukomplektuota, nors atrodė, kad iš pradžių ji yra tik gynybinė, ypač lyginant su finansiškai stipresnėmis komandomis. Bet už gerus rezultatus duočiau daug nuopelnų tiek Pauliui Motiejūnui, tiek K.Maksvyčiui“, – kauniečių sezoną įvertino buvęs krepšininkas.

R.Javtokas krepšininko karjerą „Žalgiryje“ baigė 2017-aisiais, tačiau iškart prisijungė prie komandos administracijos, kur užėmė sporto direktoriaus pareigas. Per ketverius metus R.Javtokas iš arti stebėjo, kaip „Žalgiris“ patenka ne tik į „Top 8“, bet ir į finalo ketvertą.

Anot buvusio komandos nario, „Žalgiris“ ir šiemet atkrintamosiose nebus tik dalyvis.

„Sakyčiau, kad „Žalgiris“ turi galimybių. Žinome, kaip būna, kai viena komanda turi ką prarasti, o kita ateina jau laimėjusi. Tai labai sunku, kiek žinau, „Barcelona“ turi problemų su traumomis. Aš visada tikėjau, noriu tikėti ir galvoju, kad „Žalgiris“ pasipriešinti tikrai gali. Prie sėkmės, kaip jau apdainuota dainoje, manau, kad yra šansų“, – tvirtino R.Javtokas.

Tai bus neeilinis Eurolygos ketvirtfinalis, ypatingai lietuviško krepšinio gerbėjams. „Žalgiris“ kovoje dėl finalo ketverto susitinka su Š.Jasikevičiumi. Tiesa, R.Javtokas įžvelgia, kad tai pridės papildomo spaudimo pačiam „Barcelona“ treneriui.

„Manau, kad nesėkmės atveju prieš „Žalgirį“, tai Šarui ir „Barcelona“ komandai būtų didelis pralaimėjimas. Pralaimėti komandai, kuri turi ženkliai mažesnį biudžetą, yra sunku. Jei žaistų su „Fenerbahce“, būtų kitaip. Š. Jasikevičius jaus spaudimą ne tik dėl to, kad žais prieš lietuvius, „Žalgirį“, bet ir dėl to, kad žais prieš sąlyginai silpnesnį ir mažiau turtingą varžovą.“

Ketvirtfinalio seriją kauniečiai pradės dvejomis rungtynėmis „Palau Blaugrana“ arenoje. Reguliariojo sezono metu „Žalgiris“ katalonų krepšinio tvirtovėje neturėjo didelių vilčių, kai išvykos rungtynes pralaimėjo 73:94. Vis dėlto R.Javtokas teigia, kad kauniečiai turi savų ginklų, o vienas jų – širdis.

„Komandinis atsidavimas, kovingumas ir širdis – pagrindinis „Žalgirio“ ginklas. Sezono metu jie jau įrodė, kad taip gali įveikti „Barcelona“ komandą“, – optimizmo įpūtė R.Javtokas.

Įvykius iš Barselonos sekite portale lrytas.lt. Visą ketvirtfinalio seriją tiesiai iš Katalonijos jums padės sekti ten esantis lrytas.lt žurnalistas Tomas Gustas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo