EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: sudėtingi legionierių metimai, D. Giedraičio karjeros rekordas ir klaidos ginantis

Pirmosiose Eurolygos ketvirtfinalio rungtynėse dauguma Lietuvos krepšininkų neatskleidė savo galimybių. Patenkinamai žaidė nebent „Barcelona“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis, „Monaco“ aukštaūgis Donatas Motiejūnas ir karjeros rekordą pasiekęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas Dovydas Giedraitis.

Rokas Jokubaitis.<br>Zuma/Scanpix nuotr.
Rokas Jokubaitis.<br>Zuma/Scanpix nuotr.
 E.Ulanovas<br>G. Bitvinsko nuotr.
 E.Ulanovas<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 D.Giedraitis<br>R. Vilkelio nuotr.
 D.Giedraitis<br>R. Vilkelio nuotr.
L. Birutis.<br>LKL nuotr.
L. Birutis.<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Apr 27, 2023, 12:20 AM, atnaujinta Apr 27, 2023, 12:40 AM

Donatas Motiejūnas**

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas rungtynių pradžioje neišvengė nedidelių netikslumų tiek gindamasis, tiek puldamas ir pirmuosius taškus 6-ąją min. pelnė tik trečiuoju bandymu. Po to D.Motiejūnas laimėjo didžiąją daugumą jėgos dvikovų, bet dažniausiai turėdavo mesti iš sudėtingų padėčių. Pralaužti varžovų gynybą pavykdavo tik antrajame kėlinyje, per kurį lietuvis pelnė 7 taškus.

D.Motiejūnas žaidė 26 min., pelnė 12 taškų (4/7 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 4/7 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir išprovokavo 8 pražangas.

„Monaco“ namie pralaimėjo Tel Avivo „Makabi“ krepšininkams 67:79. „Roca Team“ trumpai pirmavo tik pirmajame kėlinyje. Iškart po pertraukos „Makabi“ persvara tapo dviženklė ir svečiai be didelės įtampos įveikė idėjų stokojusią Monako komandą.

Rokas Jokubaitis**

„Barcelona“ įžaidėjas pirmajame kėlinyje abiejose aikštės pusėse puikiai žaidusį T.Satoransky pirmą kartą pakeitė 8-ąją min. R.Jokubaitis gadino nervus žalgiriečiams prasiveržimais, po kurių arba atmesdavo kamuolį, arba mesdavo pats.

Nors jis atakavo iš gana sudėtingų, bet ne kritiškai sudėtingų padėčių, antrajame kėlinyje pataikė tik 1 iš 4 dvitaškių. Antrojo kėlinio viduryje R.Jokubaitis nesugebėjo uždengti trimis mėnesiais vyresnio D.Giedraičio. Ketvirtajame kėlinyje, kai „Žalgiris“ nebesipriešino, R.Jokubaitis pataikė du tritaškius.

Jis žaidė 20 min., pelnė 12 taškų (2/6 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 3 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

„Barcelona“ namie įtikinamai nugalėjo „Žalgirį“ 91:69. „Barça“ pirmavo visą laiką nuo pirmosios minutės. Jau 9-ąją min. šeimininkai padidino skirtumą iki 14 taškų (20:6), o po to komandas beveik visą laiką skyrė daugiau negu 10 taškų.

Dovydas Giedraitis**

„Žalgirio“ gynėjas pirmojo kėlinio pabaigoje buvo įleistas į aikštę gintis nuo paskutinės „Barços“ atakos (varžovai joje pelnė tris taškus).

Grįžęs į aikštę antrajame kėlinyje D.Giedraitis komandos puolimui vadovavo ramiai, dukart pataikė iš vidutinio nuotolio, bet nesuteikė impulso, kurio reikėjo bandant sumažinti atsilikimą. D.Giedraitis taškų sąskaitą papildė rungtynių pabaigoje, kai nugalėtojai buvo aiškūs.

Jis žaidė 14,5 min., pelnė 10 taškų (4/6 dvitaškių, 2/2 baudų) ir prasižengė 3 kartus.

D.Giedraitis pasiekė asmeninį karjeros rekordą (jo rekordas buvo 5 taškai).

Laurynas Birutis*

„Žalgirio“ vidurio puolėjas į aikštę įėjo 8-ąją min. L.Birutis sumažino varžovų pranašumą po krepšiais, bet jo nepanaikino, ypač „Žalgirio“ baudos aikštelėje.

Aukštaūgis labiau pravertė puolant, nes privertė varžovus susispausti ir atsirado daugiau erdvės kitiems žalgiriečiams.

Po varžovų krepšiu L.Birutis dar tvirčiau jautėsi trečiajame kėlinyje, bet gindamasis jis neretai pavėluodavo prieiti prie dengiamo varžovo.

L.Birutis žaidė 12,5 min., pelnė 7 taškus (2/6 dvitaškių, 3/3 baudų), atkovojo 4 kamuolius ir išprovokavo 3 pražangas.

Ignas Brazdeikis*

„Žalgirio“ puolėjas per pirmojo kėlinio reklamos pertraukėlę pakeitė pirmuosius komandos taškus pelniusį K.Hayesą.

Antrojo kėlinio pradžioje I.Brazdeikis pataisė netaiklų komandos draugo metimą, įmetė prasiveržęs, bet po to buvo atskirtas nuo kitų žalgiriečių.

Po pertraukos jis dažnai bandė žaisti vienas prieš vieną, bet sėkmingas atakas keitė klaidos. Vis dėlto didžiausias trūkumas buvo silpna gynyba prieš A.Abrinesą.

I.Brazdeikis žaidė 19,5 min., pelnė 14 taškų (5/7 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 4/5 baudų), išprovokavo 4 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

Tomas Dimša

„Žalgirio“ gynėjas per pirmojo kėlinio reklamos pertraukėlę pakeitė I.Taylorą. T.Dimša stengėsi žaisti agresyviai, greitai pelnė pirmuosius taškus baudos metimais ir komandos puolimui įkvėpė bent šiek tiek gyvybės. Tačiau ryškus tarpsnis buvo gana trumpas ir po to T.Dimša didelės įtakos komandos žaidimui neturėjo.

Jis žaidė 20 min. ir pelnė 6 taškus (2/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų).

Lukas Lekavičius

„Žalgirio“ įžaidėjas į aikštę įėjo 8-ąją min. Antrajame kėlinyje L.Lekavičius pabandė draskyti varžovų gynybą, bet jo įsiveržimai į baudos aikštelę nebuvo tokie pavojingi, kaip kitoje aikštės pusėje jo buvusio komandos draugo R.Jokubaičio.

L.Lekavičių užvedė trečiojo kėlinio viduryje gauta pražanga puolant. Iškart po to žalgirietis pataikė tritaškį, bet po to pervertino savo galimybes ir pasiklydo varžovų gynyboje.

L.Lekavičius žaidė 11 min., pelnė 5 taškus (0/3 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 2/2 baudų) ir išprovokavo 3 pražangas.

Edgaras Ulanovas

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas rungtynes pradėjo smulkiomis klaidomis abiejose aikštės pusėse ir iki pertraukos nenuveikė nieko.

E.Ulanovas pirmuosius taškus pelnė trečiojo kėlinio pradžioje, kartą įmetė ketvirtajame kėlinyje, bet nebuvo nė iš tolo panašus į geriausią savo versiją.

„Žalgirio“ kapitonas žaidė 27 min., pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškių, 0/2 tritaškių) ir išprovokavo 4 pražangas.

Arnas Butkevičius

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas rungtynių pradžioje gindamasis bėgiojo tai prie vieno, tai prie kito varžovo, bet nespėdavo niekur, o pozicinių klaidų virtinę „vainikavo“ perdavimas po kauniečių krepšiu buvusiam N.Mirotičiui. Trečiajame kėlinyje A.Butkevičius tapo gera „Žalgirio“ puolimo jungiamąja grandimi ir pelnė pirmuosius taškus, bet tai veikė trumpai.

A.Butkevičius žaidė 23,5 min., pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių, 0/2 tritaškių), atkovojo 4 kamuolius ir prasižengė 3 kartus.

Karolis Lukošiūnas

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę žengė ketvirtojo kėlinio viduryje ir tapo tarsi K.Maksvyčio iškeltos baltos vėliavos simboliu.

K.Lukošiūnas žaidė 6 min. ir nė karto nemetė į krepšį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.