EUROLYGA 2023

Ispanijos spauda Madrido klubo negaili: „Real“ pasirinko šlykščiausią būdą pralaimėti

Ispanijos žiniasklaida pasmerkė Madrido „Real“ krepšininkus, „pasirinkusius šlykščiausią būdą pralaimėti“ ir sukėlusius muštynes per Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes su Belgrado „Partizan“ komanda.

Žiniasklaida kaltina „Real“ dėl muštynių.<br> lrytas.lt koliažas
Žiniasklaida kaltina „Real“ dėl muštynių.<br> lrytas.lt koliažas
 Ispanijos ir Serbijos žiniasklaida.
 Ispanijos ir Serbijos žiniasklaida.
 Ispanijos ir Serbijos žiniasklaida.
 Ispanijos ir Serbijos žiniasklaida.
 Ispanijos ir Serbijos žiniasklaida.
 Ispanijos ir Serbijos žiniasklaida.
 Ispanijos ir Serbijos žiniasklaida.
 Ispanijos ir Serbijos žiniasklaida.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 28, 2023, 11:57 AM, atnaujinta Apr 28, 2023, 12:26 PM

Tokios atomazgos nesitikėjo niekas. Laikrodis rodė, kad liko žaisti 1 min. 40 sek., tačiau teisėjai nutraukė rungtynes, nes nebeliko kam žaisti.

Ketvirtadienį vakare Ispanijos sostinėje vykusiose Madrido „Real“ ir Belgrado „Partizan“ rungtynėse teisėjai skyrė diskvalifikacines pražangas beveik visiems krepšininkams, kurie įsitraukė į didžiausias Eurolygos istorijoje ir vienas iš didžiausių viso Europos krepšinio istorijoje muštynes.

Sumaištį įžiebė bjaurus „Real“ kapitono Sergio Llullo poelgis, bet po kelių akimirkų į atlapus vieni kitiems kibo vos ne visi abiejų komandų žaidėjai.

„Gėda“, – Madrido arenoje pamatytą vaizdą trumpai ir aiškiai pavadino Ispanijos sostinės sporto dienraštis „As“. Jis šį žodį didelėmis raidėmis išspausdino penktadienio leidinio viršelyje.

Ispanijos leidiniai pasmerkė „Real“ krepšininkų, pirmiausiai komandos kapitono S.Llullo elgesį. „Juodžiausias visų laikų Madrido „Real“ pralaimėjimas“, – iškart po rungtynių antraštėje parašė Madrido sporto leidinio „Marca“ interneto svetainė.

„Diena, kai „Real“ nemokėjo pralaimėti“, – įvykius antraštėje įvertino Madrido dienraštis „La Razon“.

„Yra daug būdų pralaimėti. „Real“ pasirinko šlykščiausią. Rungtynėse, po kurių serijos rezultatas tapo 0:2 ir finalo ketvertas virto utopija, beviltiškai atsilikę nuo „Partizan“ komandos, agonijos apimti „baltieji“ nesulaukė finalo sirenos.

Pralaimėjimas buvo ne toks skausmingas, kaip bejėgių žaidėjų bandymas užpulti varžovus, paniekinus klubo šūkį „Jei pralaimi, paspausk ranką...“, – Madrido komandai priekaištavo „Marca“.

„Kibirkštį įžiebė Sergio Llullo šiurkšti pražanga aikštės viduryje prieš Keviną Punterį, kai iki rungtynių pabaigos liko 1 min. 40 sek. ir jo komanda atsiliko 80:95.

Amerikietis apsisuko, parodė kumštį ir tada prasidėjo: Gabrielis Deckas, Džananas Musa, kurį užpuolė Mathias Lessort‘as ir K.Punteris, Guerschonas Yabusele, kuris grįžo į aikštę ir sužeidė Dantę Exumą. Pragariškas reginys, kuris gali turėti pasekmes dėl gresiančių bausmių.

Tai buvo juodžiausias pralaimėjimas „Real“ istorijoje. „Real“ pralaimėjo nemažai daug svarbesnių rungtynių, bet niekada šitaip“, – įvykius aprašė „Marca“.

Kolegoms pritarė „As“ leidinys: „Tai, kas atsitiko ketvirtadienį Madrido arenoje, buvo siaubinga. Tai – vienas iš liūdniausių įvykių „Real“ istorijoje. Didelė sumaištis privertė teisėjus nutraukti rungtynes. „Partizan“ jau turėjo pergalę kišenėje, buvo aišku, kad „Partizan“ per dvejas Madride žaistas rungtynes buvo stipresnė komanda.

Bet staiga rungtynės, sporto šventė, kokia turėtų būti krepšinio rungtynės, buvo aptemdyta ypač šlykščių ir atstumiančių vaizdų, kuriuos įskėlė Sergio Llullas, „Real“ kapitonas, šiurkščia nesportine pražanga sustabdęs Keviną Punterį“.

„Partizan“ ne šiaip nugalėjo Madrido arenoje. Varžovai pažemino Madrido komandą ir ji prarado savitvardą. Kai viskas jau buvo aišku, aikštėje prasidėjo gėdingos muštynės, kurios buvo blogiau negu viskas, kas atsitiko iki tol.

Paskutinė sumaištis buvo gėdinga beviltiško pralaimėjimo kulminacija. Nes įvykiai visuomet gali pakrypti dar blogiau“, – dėl ketvirtadienio įvykių pyko Madrido dienraštis „El Mundo“.

„Rungtynės jau buvo nurimusios ir „Partizan“ jau buvo užsitikrinęs antrąją pergalę, kai Sergio Llullas peržengė ribą.

Buvo likusios 1 min. 40 sek., o Kevinas Punteris varėsi kamuolį, kai ispanas kietai kirto jam per ranką nebandydamas išmušti kamuolio. Prasiveržusi agresija virto žiauriomis muštynėmis. Nevaldomu chaosu. Liejosi smūgiai, stumdymai, kirčiai“, – rašė Madrido leidinys „ABC“.

„Pamatysime, kas liks, nes antradienį bus kitos rungtynės ir „Real“ trūks žaidėjų tiek dėl traumų, tiek dėl pašalinimų“, – sudėlioti trečiųjų serijos rungtynių paveikslą bandė „ABC“.

Madrido įvykiai sukėlė būgštavimus dėl serijos ateities. „Muštynės tik pakaitino atmosferą, kurios buvo galima laukti Belgrado arenoje. Ten bus pragaras žemėje“, – baiminosi „Marca“. Trečiosios serijos rungtynės turėtų vykti kitą antradienį Serbijos sostinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.