EUROLYGA 2023

„Kings“ sezonu pasidžiaugęs D. Sabonis nusilenkė prieš S. Curry talentą

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Domanto Sabonio ir „Sacramento Kings“ įspūdingas sezonas NBA lygoje baigėsi pirmajame atkrintamųjų etape.

 D. Sabonis ir S.Curry<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 D. Sabonis ir S.Curry<br> Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2023, 9:34 AM

Lietuvio atstovaujamas klubas septintose Vakarų konferencijos ketvirtfinalio rungtynėse 100:120 pralaimėjo „Golden State Warriors“ ekipai ir pralaimėjo seriją rezultatu 3:4.

Tiesa, prieš sezoną „Kings“ ekipos galimybės patekti į atkrintamąsias varžybas buvo vertinamos itin menkai.

Paneigus pirmąsias išsankstines prognozes Sakramento klubui teko paneigti ir kitas prognozes, kadangi D.Sabonio atstovaujamas klubas iš anksto buvo nurašytas ir konferencijos ketvirtfinalio serijoje prieš NBA čempionų titulą ginančią „Warriors“ ekipą.

„Didžiuojuosi dėl šios komandos, trenerių štabo, organizacijos. Taip, šiandien yra skaudu, nes galėjome tęsti žygį atkrintamosiose. Tai turime naudoti kaip motyvaciją, kad augtume toliau.

Turėjome smagius metus su visu miestu ir gerbėjais. Ypatingai namuose, turėjome galimybę padaryti kai ką ypatingo, tačiau to neįvykdėme ir šiuo metu dėl to yra skaudu.

Į seriją atėjome susikoncentravę, pasiekėme septintąsias rungtynes. Be abejo, galutinis rezultatas ne toks, kokio norėjome, bet žaisti prieš tokią komandą yra sunku. Prilygome jiems, bet nepakankamai, kad laimėtume“, – sezoną įvertino D.Sabonis.

Septintose rungtynėse lemtinga tapo sėkminga „Warriors“ atkarpa trečiajame kėlinyje. „Kings“ pirmavo 61:59, tačiau puikiai dėl atšokusių kamuolių kovoję „Kariai“ laimėjo atkarpą 19:5 ir pasitiesė pamatus pergalei.

„Jaučiu, kad kovojome visas rungtynes, bet trečiajame kėlinyje jie išėjo agresyvesni ir atsikovojo visus 50/50 kamuolius, kas jiems leido kurti kur kas daugiau atakų. Prieš tokią komandą tuomet tampa dar sunkiau žaisti. Jie yra trečiojo kėlinio komanda ir mes jiems leidome būti geresniais už mus“, – apie lemtingą pergalę kalbėjo Domantas.

„Warriors“ ekipą į pergalę ir vėl vedė geriausias visų laikų snaiperis – Stephenas Curry. 35-erių gynėjas sumetė 50 taškų (13/20 dvitaškių, 7/18 tritaškių, 3/5 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Amerikietis krepšininkas tapo pirmuoju visoje NBA istorijoje, kuris septintose atkrintamųjų varžybose sugebėtų pelnyti 50 taškų.

„Jis yra vienas geriausių. Ateiti į septintąsias rungtynes ir tai padaryti... Turėjome jį sustabdyti. Tokiu būdu būtų galėję save pastatyti į poziciją pergalei“, – varžovų lyderio talentui nusilenkė D.Sabonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.