EUROLYGA 2023

D. Saboniui gali prireikti operacijos: ant plauko pakibo ir vasaros planai su nacionaline rinktine

Krepšininkas Domantas Sabonis vasarą gali praleisti pasaulio krepšinio čempionatą, jei šią savaitę medikų išvados dėl traumuoto piršto bus neigiamos.

Domantas Sabonis<br>G. Šiupario nuotr.
Domantas Sabonis<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2023, 1:54 PM, atnaujinta May 2, 2023, 2:11 PM

„Sacramento Kings“ su D.Saboniu sekmadienį užbaigė NBA sezoną, kuomet atkrintamųjų serijoje 3–4 nusileido „Golden State Warriors“ klubui.

D.Sabonis jau kelis mėnesius žaidė su traumuota ranka – praėjusių metų pabaigoje patirta dešinės rankos nykščio raiščių trauma.

Spaudos konferencijoje po pralaimėtos NBA atkrintamųjų serijos D.Sabonis užsiminė, kad netrukus vyks pas gydytoją, kur jam bus atlikti išsamūs tyrimai, po kurių paaiškės, ar reikės operacijos.

Tiesa, D.Sabonis nepraranda optimizmo ir teigia, kad vasarą planuoja aktyviai sportuoti, tik neaišku, ar su Kazio Maksvyčio treniruojama šalies komanda.

„Aš vasarą niekada nepoilsiauju, ir jau dabar nekantrauju kuo greičiau sugrįžti į salę ir toliau dirbti. Dabar viskas priklauso nuo to, kokia bus situacija su mano pirštu, ar reikės operacijos, ar ne. Gali būti, kad reikės pailsėti, net jei operacijos neprireiks. Visi planai paaiškės artimiausiomis savaitėmis“, – teigė 26-erių D.Sabonis.

Apie būsimas netektis rinktinėje jau kalba ir komandos treneris K.Maksvytis. Praėjusią savaitę strategas teigė, kad dalies geriausių žaidėjų rinktinėje nepamatysime.

„Šiandien neatskleisiu nei kandidatų sąrašo, nei pavardžių. Bet galiu tik pasakyti, kad rinktinė bus pasikeitusi, bus ir netekčių iš tų žaidėjų, kurie dalyvavo paskutiniame čempionate. Šiemet, manau, bus sudėtingiau surinkti rinktinę“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Lrytas.lt primena, kad pasaulio krepšinio čempionatas rugpjūčio 25 d. – rugsėjo 10 d. vyks Filipinuose, Indonezijoje ir Japonijoje. Lietuviai pateko į D grupę kartu su Egiptu, Meksika ir Juodkalnija. Šios grupės rungtynės bus žaidžiamos Maniloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.