EUROLYGA 2023

Rusijos krepšinio žvaigždę Aleksejų Švedą išeinant iš restorano žiauriai sumušė – atsidūrė ligoninėje

Agresoriaus Maskvos CSKA krepšinio klubo žvaigždė gynėjas 34-erių Aleksejus Švedas nukentėjo nuo chuliganiško išpuolio, įvykdyto pirmadienio vakarą prie vieno iš Maskvos restoranų. Kaip rašoma oficialiame šio klubo tinklalapyje, krepšininkas dėl smūgių į galvą, sąmonės praradimo bei kritimo ant grindinio patyrė sunkią kaukolės traumą bei greitosios medicinos pagalbos automobiliu buvo išvežtas į ligoninę.

 Aleksejus Švedas
 Aleksejus Švedas
Marius Grigonis ir Aleksejus Švedas<br>TASS/Scanpix nuotr.
Marius Grigonis ir Aleksejus Švedas<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 2, 2023, 1:15 PM, atnaujinta May 2, 2023, 2:34 PM

A.Švedo atstovai jau kreipėsi į Maskvos policiją ir prokuratūrą dėl įvykio tyrimo.

„Mūsų komandos gynėjas Aleksejus Švedas nukentėjo nuo chuliganiško išpuolio, įvykdyto praėjusią naktį prie vieno iš Maskvos restoranų išėjimo.

Kritęs krepšininkas patyrė sunkią galvos traumą ir greitosios medicinos pagalbos automobiliu išvežtas į ligoninę.

Dėl traumos A.Švedas negalės dalyvauti artimiausiose komandos rungtynėse. Linkime Aleksejui kuo greičiau pasveikti!“, – skelbiama komandos pranešime.

„Dėl Aleksejaus Švedo sveikatos reikalų geriau klausti gydytojų. Po tokios galvos traumos jis vis dar yra ligoninėje.

Kaip suprantu, pavojaus jo gyvybei nėra, bet šiandien ar rytoj bus aišku, kaip smarkiai sušlubavo jo sveikata.

Dėl išpuolio aplinkybių ir priežasčių geriausia kreiptis į teisėsaugą. Tikiuosi, kad tie banditai bus surasti ir nubausti.

Policijai jau parašytas pareiškimas. Išpuolio detalių nežinau. A.Švedas gulės ligoninėje tiek, kiek reikės, kad tik visiškai pasveiktų“, – „RIA Novosti Sport“ citavo CSKA klubo prezidentą Andrejų Vatutiną.

Neoficialiai kalbama, kad krepšininkas restorane ilsėjosi su šeima ir draugais, o tai nepatiko penkiems Kaukazo regiono vyrams, kurie sėdėjo prie kito staliuko.

Vyrai išėjo aiškintis į gatvę, kaukaziečiai sumušė A.Švedą ir bandė spardyti jį jau gulintį ant žemės. Bet restorano padavėjai „apsaugojo“ garsų sportininką nuo dar didesnių sužalojimų.

Dėl traumos garsiausias Rusijos žaidėjas, gaunantis per sezoną 3,2 mln. JAV dolerių atygį, negalės dalyvauti kitose savo komandos rungtynėse – CSKA pradės seriją dėl 3 vietos VTB Jungtinėje lygoje.

Gegužės 1 dieną CSKA lemiamose septintosiose pusfinalio serijos rungtynėse pralaimėjo Krasnodaro „Lokomotiv“ komandai po pratęsimo 100:103 bei nusileido pusfinalio serijoje 3:4.

A.Švedas šiame mače pelnė 22 taškus. CSKA pirmą kartą per 14 sezonų nepateko į lygos finalą: praėjusiame sezone maskviečiai finalo seriojoje pralaimėjo Sankt Peterburgo „Zenit“. Kitame pusfinalyje taip pat lemiamo mačo reikia ir akistatoje tarp „Zenit“ ir Kazanės „Uniks“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.