EUROLYGA 2023

„Kings“ vadai prabilo apie D. Sabonio ateitį ekipoje – lietuvis turi galimybę susižerti ir 248 mln. dolerių

„Sacramento Kings“ klubo vadovas Monte McNairas žino – jis darys viską, kad komandoje liktų vienas iš lyderių Domantas Sabonis. Tai jis pasakė savo posezoninėje spaudos konferencijoje, kurioje apžvelgė praėjusio sezono rezultatus.

D.Sabonis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2023, 12:32 PM

Sakramento komanda po 17 metų pertraukos pateko į šio sezono NBA atkrintamąsias kovas. Nors „Kings“ Vakarų konferencijoje po reguliaraus sezono pabaigos buvo trečias ir turėjo galimybę žaisti prieš sąlyginai lengvesnį varžovą, ketvirtfinalyje jam atiteko NBA čempionas San Fransisko „Golden State Warriors“. Po dramatiškos kovos čempionai eliminavo „Kings“ serijoje iki keturių laimėjimų 4:3.

Kalbėdamas apie vieną pagrindinių pergalių kalvių D.Sabonį, geriausiu šio sezono NBA generaliniu vadybininku išrinktas „Kings“ vadas M.McNairas aiškino, kad galbūt ateityje visa komanda bus „lipdoma“ aplink Domantą.

27-erių 216 cm ūgio lietuvis į Sakramento komandą atvyko 2022-ųjų vasarį po mainų su „Indiana Pacers“.

Šį sezoną D.Sabonis per vidutiniškai aikštėje praleistas 34 minutes pelnydavo po 18,9 taško, atsikovodavo 12,2 kamuolių ir atlikdavo 7 rezultatyvius perdavimus.

„Jis šiemet žaidė „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, galbūt pateks į vieną iš simbolinių NBA penketų – apie tai greitai sužinosime. Domas yra didelė mūsų komandos, ką šiemet nuveikėme, dalis.

Ir mes darysime viską, ką galime, kad jis liktų čia. Sieksime jį išlaikyti ir statyti ekipą aplink jį“, – D.Sabonio ateitį Sakramente piešė M.McNairas.

27-erių D.Sabonio kontraktas galioja dar metus ir kitame sezone jis turėtų uždirbti 19,4 milijono JAV dolerių.

Liepos 6 dieną „Kings“ jam galės pasiūlyti pratęsti sutartį ketveriems metams. Tuomet maksimaliai D.Sabonis uždirbtų 121 mln. dolerių.

Tačiau jei jis nesutiktų ir liktų „Kings“ iki kitų metų vasaros, o jau po to taptų neapribotu laisvuoju agentu, jis galėtų pretenduoti į ketverių metų 180 mln. dolerių sutartį.

Jei lietuvis derėtųsi dėl 5 metų sutarties, ji galėtų išaugti ir iki 248 milijonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.