EUROLYGA 2023

„Real“ artėja prie istorinio pasiekimo – vėl laimėjusi dramą Belgrade išlygino serijos rezultatą G. Deckas patyrė traumą

Šios savaitės pradžioje su milžinišku spaudimu į Belgradą atvykusi Madrido „Real“ ekipa Serbijos sostinę palieka su aukštai iškeltomis galvomis. 0:2 Eurolygos atkrintamųjų varžybų kovas pradėję Ispanijos čempionai pilnutėlėje varžovų arenoje nuskynė dvi pergalės iš eilės ir sugrąžino seriją į Madridą.

Rungtynių akimirka.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2023, 9:29 PM, atnaujinta May 5, 2023, 7:00 AM

Ketvirtadienį vykusiose ketvirtose ketvirtfinalio serijos rungtynėse „Real“ varžovų aikštėje 85:78 (27:15, 18:27, 13:16, 24:23) antrą kartą iš eilės pranoko „Partizan“ krepšininkus ir išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą – 2:2.

Prieš rungtynes sausakimšą „Štark“ areną persmelkė gedulo nuotaikos – tylos minutė, ant parketo skriejančios gėlės bei sirgalių ašaros. Taip „Partizan“ sirgaliai pagerbė trečiadienį vienoje iš Serbijos mokyklų įvykusį susišaudymą, kurio metu žuvo net aštuoni žmonės.

Gedulo nuotaikos atsispindėjo ir tribūnose – įprastai įspūdingu palaikymu garsėjantys „Partizan“ sirgaliai pirmoje mačo pusėje pasižymėjo tik švilpimu ir neskandavo nė vienos skanduotės.

Neįprasta rungtynių pradžia buvo palankesnė „Real“ krepšininkams – svečiai pasižymėjo sėkmingu darbu puolime ir dar pirmojo ketvirčio metu įgijo dviženklį pranašumą.

Antrajame kėlinyje „Partizan“ atkuto – pasipylę tritaškiai metimai priartino aikštės šeimininkus ir po pirmosios rungtynių pusės komandas skyrė vos trys taškai – 42:45.

Po pertraukos „Štark“ arena ėmė griaudėti įspūdingomis skanduotėmis, o jų užvesta „Partizan“ įpusėjus trečiajam ketvirčiui pirmą kartą rungtynėse išsiveržė į priekį – 51:49.

Vis dėlto „Real“ neleido aikštės šeimininkams pakelti sparnų – stabilizavo padėtį ir po trijų kėlinių pirmavo 61:55.

Nervų bei emocijų karas tęsėsi ir ketvirtajame kėlinyje. Likus žaisti 3 minutes iki ketvirčio pabaigos „Real“ pirmavo vos dviem taškais, o traumą patyrė po diskvalifikacijos sugrįžęs Gabrielis Deckas – į krepšininko koją įsirėžė Zachas LeDay – argentinietis aikštę paliko tik su komandos draugų pagalba.

Likus žaisti kiek mažiau nei dvi minutes iki ketvirtojo kėlinio pabaigos „Real“ jau pirmavo šešių taškų pranašumu, bet tada pasipylė vaikiškos svečių klaidos ir „Partizan“ sušvelnino atsilikimą iki dviejų taškų – 78:80.

Tada apie save priminė Walteris Tavaresas – svarbų kamuolį puolime atkovojęs „Real“ milžinas pasižymėjo dvitaškiu su pražanga. Lemiami „Partizan“ šūviai skriejo pro šalį, o pergalę iškovojusi „Real“ išlygino serijos rezultatą.

Primename, kad per visą Eurolygos istoriją dar nėra buvę nė vieno atvejo, kai komanda sugebėtų laimėti ketvirtfinalio seriją jos pradžioje atsilikdama 0:2.

Šiose rungtynėse netrūko ir lietuviškų akcentų – jose teisėjavo Gytis Vilius.

Lemiamos serijos rungtynės kitą savaitę bus žaidžiamos Madride. Jose Belgrado klubas sulauks ir Kevino Punterio pagalbos.

„Partizan“: Zachas LeDay 25, Ioannis Papapetrou 18, Mathiasas Lessortas 11.

„Real“: Walteris Tavaresas ir Adamas Hanga po 15, Gabrielis Deckas 14.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.