EUROLYGA 2023

G. Žiemelis pirmą kartą viešai prakalbo apie „Wolves“ sukūrimą: „Į kaimą prisikvietėme Eurolygos žaidėjus“ Įgėlė Eurolygai, vis dar dairosi į NBA

Verslininkas Gediminas Žiemelis pirmą kartą viešai prakalbo, kodėl įkūrė krepšinio klubą, neigiamai įvertino Eurolygos vadovų darbą ir atviravo apie ateities planus.

G. Žiemelis pirmą kartą viešai prakalbo apie „Wolves“ klubą: „Į kaimą prisikvietėme Eurolygos žaidėjus“.<br>T.Bauro nuotr.
G. Žiemelis pirmą kartą viešai prakalbo apie „Wolves“ klubą: „Į kaimą prisikvietėme Eurolygos žaidėjus“.<br>T.Bauro nuotr.
G. Žiemelis pirmą kartą viešai prakalbo apie „Wolves“ klubą: „Į kaimą prisikvietėme Eurolygos žaidėjus“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Žiemelis pirmą kartą viešai prakalbo apie „Wolves“ klubą: „Į kaimą prisikvietėme Eurolygos žaidėjus“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 7, 2023, 10:01 PM, atnaujinta May 7, 2023, 10:03 PM

Apie tai Alytaus „Wolves“ klubo vienas iš akcininkų teigė „Proto industrijos“ laidoje.

„Aš į CV įsidėsiu, kad esu krepšinio vadybininkas ir akcininkas. Norint patekti į NBA, tai yra viena iš sąlygų. Niekada šito nesakiau, bet apie tai pagalvojau. Krepšinio klubas „Avia Solutions Group“ arenos vertę padidins kartais. Nes namų komanda atneša papildomo pelno, visi akcininkai nepraras pinigų. Krepšinis nėra vien tik verslas, jis man ir hobis.

Europos krepšinis yra didelis vėžys. Eurolyga yra vėžys. Pagrindinių JAV ir Europos lygų pajamos išsivysčiusiose šalyse susidaro iš televizijos teisių pardavimo ir reklamos sutarčių. NBA už transliacijas gauna 2,6 milijardus JAV dolerių per metus. 2024 m. prognozuojama, kad jie gaus 8 milijardus. Ką NBA daro su tais pinigais – lygiomis dalimis išdalina klubams. Todėl visi NBA klubai yra pelningi.

Eurolyga neturi transliacijos teisių. Jas ji atiduoda antrinei įmonei, kurios 51 proc. priklauso AMG tarptautinei žiniasklaidos grupei, kuri ir perka tas transliacijų teises, todėl kiek nori, tiek susimoka. Eurolyga per metus gauna tik 42 mln. eurų“, – laidoje „Proto industrija“ kalbėjo G.Žiemelis.

„Avia Solutions Group“ vadovas teigė, kad kitą sezoną „Wolves“ klubas jau žais Vilniuje, o tai padidins klubo vertę ir pajamas.

„Komanda persikels į Vilnių, kartu su arena gaus gerokai daugiau pinigų. Manau, kad projektas daromas neblogas, nepaisant to, ką kas šnekėtų ar bandytų trukdyti kai kurie veikėjukai. Viskas einasi neblogai, dėl sportinės dalies galima diskutuoti. Bet mes parodėme, kad per 6 mėn. galime padaryti stiprų klubą. Taip, mes permokėjome, į kaimą prisikvietėme Eurolygos žaidėjus. Kodėl jie turėjo čia važiuoti? Mes Europos neturime. Mus paliko pirmus už brūkšnio“, – atviravo G.Žiemelis.

Paklaustas, kaip tikisi pritraukti naujų komandos gerbėjų Vilniuje, verslininkas turėjo aiškų atsakymą.

„Yra metodikos. Kiek kita Vilniaus komanda turi sirgalių? 2 tūkst.? Nes daugiau į areną netelpa. Kur gali ateiti dar 8 tūkst.? Tai yra pasiūlos klausimas, turi būti geras produktas, komfortas, derbiai ir t.t, tada visi norės eiti“, – kalbėjo vienas „Wolves“ akcininkų.

Pokalbyje G.Žiemelis taip pat pripažino, kad vis dar svarsto apie NBA klubo pirkimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?