EUROLYGA 2023

Pirmąją vietą reguliariajame sezone užsitikrinęs K. Maksvytis: „Dar turėjome būti serijoje su „Barcelona“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienį Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) 89:82 įveikę Jonavos „CBet“ ekipą užsitikrino pirmąją vietą reguliariajame sezone.

 K. Maksvytis<br>R. Vilkelio nuotr.
 K. Maksvytis<br>R. Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2023, 9:00 PM

Žalgiriečiai turi 28 laimėjimus po 32 rungtynių ir prieš lemiamas rungtynes tapo nebepavejami Vilniaus „Ryto“ komandai, kuri šventė 27 pergales.

Kauniečiai paskutines reguliaraus sezono rungtynes sužais antradienį prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

Kalbėdamas apie sekmadienio rungtynes prieš „CBet“, „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis akcentavo, jog jo žaidėjams reikėtų pagerinti darbą gynyboje.

„Iškovojome nelengvą pergalę, bet taškas mūsų ir užsitikrinome pirmąją vietą. Su tuo ir sveikinu mūsų komandą. Šiandien norėjosi laimėti užtikrinčiau. Pergalę šventėme dėka gero puolimo, gynyboje reikėtų daugiau pasistengti. O Jonavą reikia pagirti, kad eilinį kartą sužaidė geras rungtynes, kovojo iki pat galo“, – kalbėjo K.Maksvytis.

– Gynyboje buvo jaučiamas žaidėjų nuovargis ir nusiteikimo trūkumas?

– Manau buvo daugiau psicholginiai dalykai, o ne fizinis nuovargis. Nors ir žaidžiame kas kelias dienas, naudojame gana nemažą rotaciją. Manau sunku prisiversti morališkai, psichologiškai prisiversti. Dar turėjome būti serijoje su „Barcelona“, o dabar žaidžiame LKL’e. Tikiuosi, kad ta transformacija neužtruks ir atkrintamosiose varžybose viskas bus gerai.

– Stengėtės panaudoti visus 12 žaidėjų. Bandėte išvarginti varžovus dėl trumpo atsarginių suoliuko?

– Labiau žiūrėjome į save. Jiems nemažai pakenkė, kad anksti išsibaudavo Glynnas Watsonas. Jie turi lygiaverčius 9 žaidėjus. To pilnai užtenka vienoms rungtynėms. Treneris Šeškus žaisdavo ir su mažesnėmis rotacijomis.

– Su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ bus nieko nelemiančios rungtynės. Ar duosite daugiau pasireikšti jaunimui?

– Žiūrėsime į savo tikslus. Be abejo, bandysime laimėti rungtynes, bet žiūrėsime savo tikslų. Kai kas pailsės, kai kas kaip tik žais, kad būtų ritme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.