EUROLYGA 2023

Mirė „Cleveland Cavaliers“ klubo savininko sūnus – buvo laikomas NBA Naujokų biržų loterijų legenda

Savaitgalį mirė NBA klubo „Cleveland Cavaliers“ savininko Dano Gilberto sūnus Nicolas „Nickas“, laikytas komandos sėkmės talismanu NBA Naujokų biržose. Jam buvo 26-eri.

Savaitgalį mirė NBA klubo „Cleveland Cavaliers“ savininko Dano Gilberto sūnus Nicolas „Nickas“, laikytas komandos sėkmės talismanu NBA Naujokų biržose. Jam buvo 26-eri.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Savaitgalį mirė NBA klubo „Cleveland Cavaliers“ savininko Dano Gilberto sūnus Nicolas „Nickas“, laikytas komandos sėkmės talismanu NBA Naujokų biržose. Jam buvo 26-eri.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2023, 1:39 PM

Iros Kaufman laidojimo koplyčios paskelbtame pranešime sakoma, kad Nicolas Gilbertas mirė šeštadienį „ramiai namuose, apsuptas šeimos“.

Anapilin iškeliavusiam vaikinui vaikystėje buvo diagnozuota neurofibromatozė – genetinė liga, dėl kurios smegenyse, stuburo smegenyse ir odoje augo tiek vėžiniai, tiek ir nevėžiniai navikai. Teigiama, kad ši liga buvo nepagydoma.

Pasipuošęs firmine peteliške ir tamsiais akiniais, N.Gilbertas tapo tikra sensacija, kai atstovavo komandai 2011 m. Naujokų biržos loterijoje.

Praėjus vienam sezonui po to, kai iš Klivlando išvyko laisvu agentu tapęs LeBronas Jamesas, „Cavaliers“ loterijoje netikėtai vėl gavo pirmąjį šaukimą, pasirinko Kyrie Irvingą, kuris tapo NBA žvaigžde ir paskui su atgal sugrįžusiu L.Jamesu laimėjo NBA čempionatą 2016 metais.

Tada 14-metis „Nickas“ Gilbertas, laimėjęs pirmąjį šaukimą, šmaikštavo: „Kas kam nepatinka?“ Tėvas jį gyrė už pastangas padėti klubui ir pavadino sūnų savo herojumi.

N.Gilbertas atstovavo „Cavs“ Naujokų biržos loterijoje dar kelis kartus. Klivlandas tuos kartus taip pat gavo pirmuosius šaukimus – 2013 ir 2014 metų Naujokų biržose. Jaunuolis dažnai lankydavosi komandos varžybose „Rocket Mortgage FieldHouse“ arenoje su savo tėvu ir motina Jennifer.

„Cavaliers“ būtent 2022–2023 m. sezoną skyrė jaunesniajam Gilbertui. Komanda apšilimo aprangas papuošė peteliškės emblemomis, kad pagerbtų vaikiną ir padidintų visuomenės supratimą apie ligą. Nickui Gilbertui liga pirmą kartą buvo diagnozuotas dar vaikystėje.

Klivlandas šiemet prasimušė į NBA Rytų konferencijos atkrintamuosius mačus, tačiau ketvirtfinalyje krito nuo „New York Knicks“ serijoje 1:4.

Garsūs Klivlando visuomenės veikėjai sekmadienį pagerbė mirusį N.Gilbertą.

„Ilsėkis, karaliau! Jūs suteikėte tiek daug džiaugsmo visiems, su kuriais susidūrėte! Siunčiame palaiminimą Gilbertų šeimai!“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė buvęs „Cleveland Browns“ amerikietiškojo futbolo kampinis gynėjas Joe Hadenas.

Klivlando meras Justinas M Bibbas tviteryje paskelbė, kad N.Gilbertas „amžinai bus mylimas ir prisimenamas kaip Klivlando legenda“.

2018 m. lankydamasis Mičigano valstijoje N.Gilbertui buvo atlikta aštuonias valandas trukusi smegenų operacija.

2011 m. „Nickas“ buvo paklaustas, ar jis turi patarimų kitiems jo liga sergantiems pacientams. N.Gilbertas tuomet nusišypsojęs pasakė, kad svarbu „pažvelgti į gerąją visos šios situacijos pusę“.

N.Gilberto laidotuvės vyks antradienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.