EUROLYGA 2023

Po žaidėjų pasisakymų dėl Lietuvos rinktinės – LKF reakcija: turi vieną prašymą

Nors 2023-ųjų pasaulio krepšinio čempionatas startuos tik rugpjūčio pradžioje, bet daugelis garsių Lietuvos krepšininkų jau dabar ima vis garsiau kalbėti apie artėjančius vasaros planus. Kol vieni žaidėjai nedvejodami teigė esant progai prisijungsiantys prie Kazio Maksvyčio kariaunos, kitų krepšininkų galvose yra išlikusios abejonės.

M.Balčiūnas (dešinėje) prašė kantrybės.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
M.Balčiūnas (dešinėje) prašė kantrybės.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
M.Balčiūnas (dešinėje).<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Balčiūnas (dešinėje).<br>G.Bitvinsko nuotr.
I.Brazdeikis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
I.Brazdeikis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Shurna.<br>Imago/Scanpix nuotr.
J.Shurna.<br>Imago/Scanpix nuotr.
LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas<br>T.Bauro nuotr.
LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas<br>T.Bauro nuotr.
M.Balčiūnas.<br>LKF nuotr.
M.Balčiūnas.<br>LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 8, 2023, 4:24 PM, atnaujinta May 8, 2023, 8:41 PM

„Dar toli apie tai kalbėti, reikia užbaigti šį sezoną, bet kol kas didesnė tikimybė, kad nežaisiu“, – praėjusią savaitę po pasibaigusio Eurolygos sezono kalbėjo Kauno „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas.

Vis dar nėra aišku, ar šią vasarą Lietuvos rinktinės marškinėlius apsivilks ir NBA žvaigždė Domantas Sabonis.

„Aš vasarą niekada nepoilsiauju, ir jau dabar nekantrauju kuo greičiau sugrįžti į salę ir toliau dirbti. Dabar viskas priklauso nuo to, kokia bus situacija su mano pirštu, ar reikės operacijos, ar ne. Gali būti, kad reikės pailsėti, net jei operacijos neprireiks. Visi planai paaiškės artimiausiomis savaitėmis“, – teigė 26-erių „Sacramento Kings“ vidurio puolėjas.

Nežinomybė yra išlikusi ir pernai sėkmingai nacionalinėje komandoje debiutavusio Igno Brazdeikio galvoje. Jis 24sek.lt žurnalistui Rokui Pakėnui patikino, kad šią vasarą norėtų skirti poilsiui.

„Man reikia laiko nusiraminti ir susidėlioti mintis. Tai man buvo labai ilgi krepšinio metai, – R.Pakėnui kalbėjo I.Brazdeikis. – Mano sezonas prasidėjo birželį, kai atvykau į pirmąjį rezervinės rinktinės langą, tuomet vykau į Europos čempionatą, po kurio šokau tiesiai į klubinį sezoną. Man reikia laiko pagalvoti apie žaidimą rinktinėje. Noriu pailsėti ir pažiūrėti, kas iš to išeis.“

Tuo metu „Basketnews“ naujienų grupės žurnalisto Donato Urbono žiniomis, smarkiai abejojama dėl Mariaus Grigonio, Roko Giedraičio ir Luko Lekavičiaus galimybių prisijungti prie nacionalinės komandos.

Šios naujienos krepšinio bendruomenėje sukėlė nemažai diskusijų, tačiau vienas iš Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovų Mindaugas Balčiūnas rekomenduoja nedramatizuoti situacijos.

LKF generalinis sekretorius ramina įsiplieskusią ugnį ir kviečia sulaukti sezono pabaigos.

„Norėčiau pakviesti visus būti kantresniems. Nėra teisinga tokius sportininkų pasisakymus vertinti kategoriškai.

Yra žaidėjų, kurie šiame sezone sužaidė per šimtą rungtynių be jokios pertraukos, o jei jų po pralaimėtų rungtynių paklausia, ar jie žais už Lietuvos rinktinę, tai jie kaip minimum pasakys, kad dabar labiausiai nori pailsėti.

Reikia pabūti kantresniems, palaukti sezono pabaigos, duoti šiems krepšininkams pailsėti. Su jais bendrauja treneriai, mes taip pat bendraujame tiek su žaidėjais, tiek ir su treneriais“, – portalui lrytas.lt kalbėjo M.Balčiūnas.

Vis dėlto, jei blogiausias scenarijus išsipildys, Lietuvos rinktinėje pasirodžiusias skyles reikės užpildyti naujais veidais.

Vienu iš tokiu galėtų tapti šiemet vilkėdamas Las Palmaso „Gran Canaria“ ekipos marškinėlius naudingiausiu Europos taurės krepšininku tapęs Johnas Shurna.

33-ejų 206 cm ūgio žaidėjas yra gimęs JAV, bet nuo 2014-ųjų turi Lietuvos pilietybę – aukštaūgio seneliai buvo kilę iš Lietuvos.

Tiesa, M.Balčiūnas kol kas tiek toli į priekį žiūrėti nerekomendavo.

„Tikrai nepulčiau ieškoti žaidėjų specialiai Gran Kanarijoje ar dar kažkur, kiekvienam talentingam krepšininkui treneris suteiks šansą.

Visų pirma, tai turi būti trenerio vizijoje, nes treneris atsako už galutinį rezultatą, o mes, kaip federacija, darome viską, kad jam padėtume“, – samprotavo LKF generalinis sekretorius.

J.Shurna atstovaudamas JAV jaunimo rinktinei 2009 metais dalyvavo pasaulio 19-mečių krepšinio čempionate.

Pasaulio krepšinio čempionatas šiemet rugpjūčio 25 d. – rugsėjo 10 d. vyks Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.